To znaczy...??....to urodzi kiedy chce
Ja jestem święcie przekonana, że w 99 % o terminie porodu decyduje psychika kobiety. 10 lat temu na szkole rodzenia się o tym uczyłam i sprawdziło mi się
reklama
nowamagdak
Fanka BB :)
Heloł. Ciekawe jak tam Natalka dzisiaj ?
ja znowu się wierciłam pół nocy.. ehh to brzuszysko przeszkadza we wszystkim. Nawet jak zmywam gary to siedze na taborecie hehe bo mi ciężko ustać.. dzisiaj jeszcze pare rzeczy na allegro zamówie. Obiadek mam z wczoraj, to nie musze sie przemęczać ;-) miłego dzionka
ja znowu się wierciłam pół nocy.. ehh to brzuszysko przeszkadza we wszystkim. Nawet jak zmywam gary to siedze na taborecie hehe bo mi ciężko ustać.. dzisiaj jeszcze pare rzeczy na allegro zamówie. Obiadek mam z wczoraj, to nie musze sie przemęczać ;-) miłego dzionka
Hot chocolate
Mama Macola ;)
Witam się znad jajeczek i herbatki
Jutka bardzo się cieszę, że dziewczynki są już w domu z Wami :-)
Joanna, Fifi jest słodziutki
Przez to swędzenie niespecjalnie się wyspałam... dodatkowo po odstawieniu tabsów rozkurczowych boli mnie brzuchol... ciekawe czy dotrwam do terminu ;-)
Zamówiliśmy w końcu wózek... ma być już w środę
Dziewczyny kupowałyście dla siebie jakąs ceratkę na materac jakby potop zastał was w wyrku? To są takie ceratki jak dla maluszków?
Jutka bardzo się cieszę, że dziewczynki są już w domu z Wami :-)
Joanna, Fifi jest słodziutki
No mnie też masakrycznie swędzi Odstawiłam wszystkie smarowidła, więc mi pewnie rozstępy wyjdąBrzucho mnie swędzi od wczoraj
Przez to swędzenie niespecjalnie się wyspałam... dodatkowo po odstawieniu tabsów rozkurczowych boli mnie brzuchol... ciekawe czy dotrwam do terminu ;-)
Zamówiliśmy w końcu wózek... ma być już w środę
Dziewczyny kupowałyście dla siebie jakąs ceratkę na materac jakby potop zastał was w wyrku? To są takie ceratki jak dla maluszków?
Ostatnia edycja:
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
ech wrocilam ... glodna, zmeczona ale w sumie zalatwilam co bylo do zalatwienia GBS oddany, krew pobrana ... wyniki za tydzen ... KTG zrobione - skurczow nie ma nawet tak sie mala wypiela kilka razy dosc mocno ale skurczow przy tym nie zapisalo wiec jest OK
Dzień dobry wszystkim.
To znaczy, że mam sobie wmawiać, ze np. urodzę załóżmy 30 listopada ? Czy chodzi o to, że dopóki kobieta nie gotowa, to poród się nie zacznie... Wtedy to mam przekichane ;-)
To znaczy...??
Jak to się dzieje - szczerze mówiąc nie wiem- mogę opisać pokrótce mój przykład
( chyba już kiedyś o tym pisałam- jak się powtarzam i zanudzam to sorrki
W pierwszej ciąży byłam po terminie, termin miałam na 1.styczeń 2000 - nowy rok milenijny- nie chciałam wtedy rodzić, ale nawet o tym nie myślałam- temat zamknięty. 3 stycz ( w poniedziałek) byłam w szpitali na badaniach- trzy osoby mnie badały i stwierdziły, że nie ma szans, żebym wcześniej niż za 2 tyg urodziła- szyjka nawet nie zaczęła mi się skracać. Poszłam do pracy, siadłam i mówię, że to nie możliwe, żebym jeszcze 2 tyg chodziła, przecież ja od dawna myślałam , że po weekendzie, - nie od razu w poniedziałek- kiedy będzie duże zamieszanie - ale we wtorek chciałabym urodzić. Wszyscy oczywiście się śmiali ze mnie, że to nie ja wybieram termin i mogę sobie tylko marzyć - ale ja byłam przekonana, że 4 stycz to dobry termin- i oczywiście tak urodziłam, wbrew wszystkim wskazówkom na niebie i ziemi:-)
Ale myślę, że trzeba być wewnętrznie przekonanym o tym, a nie tylko wmawiać sobie ten termin ( nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi) trzeba wierzyć w ten termin ale nie na siłe.
Mam koleżankę psycholog z habilitacją, która zajmuje się w szpitalu kobietami w ciąży, które od dłuższego czasu nie mogą donosić ciąży i po terapaich z nią bezproblemu rodzą w terminie ( po wielu niedonoszonych ciążach i latach prób).
Myślę, że nie licząc skrajnych chorobowych przypadków, reszta problemów w ciąży leży gdzieś głęboko w naszej psychice, o czym nawet sobie nie zdajemy sprawy
Ja mam po Antku takie ceratki obszyte flanelką są mięciutkie ale tak naprawde to zaczęlam ich używac dopiero kiedy Antka uczyliśmy spać bez pieluszek dla takiego2-3 latka są bardziej potrzebne niz maluszkowi. Dzidzię będziesz często przewijać, mało prawdopodobne ze obsiusia pościel a jak to sie zdazy to naprawde sporadycznie;-)
Hot chocolate
Mama Macola ;)
ech wrocilam ... glodna, zmeczona ale w sumie zalatwilam co bylo do zalatwienia GBS oddany, krew pobrana ... wyniki za tydzen ... KTG zrobione - skurczow nie ma nawet tak sie mala wypiela kilka razy dosc mocno ale skurczow przy tym nie zapisalo wiec jest OK
Oj ja jeszcze w piżamce się kręcę a ty już tyle załatwiłaś
U mnie KTG pokazywało w czwartek czynność skurczową macicy na poziomie 60, ale na szczęście są to jeszcze nieregularne skurcze ;-)
nowamagdak
HELP!
nie znam sięza bardzo na rozmiarach staników :] o co chodzi z numeracją, no. jak jest miseczka D to czym się różni od DD ? bo patrze a ostatnio stanik który kupiłam był 80D /urosły mi z 75C../ no i chcę kupić większy do karmienia, to jaki rozmiar ?
nie znam sięza bardzo na rozmiarach staników :] o co chodzi z numeracją, no. jak jest miseczka D to czym się różni od DD ? bo patrze a ostatnio stanik który kupiłam był 80D /urosły mi z 75C../ no i chcę kupić większy do karmienia, to jaki rozmiar ?
Hot chocolate
Mama Macola ;)
maartus, ale mi chodzi o ceratkę taką dla mojego użytku... żeby nie zalać materaca jak mi wody odejdą ;-)Ja mam po Antku takie ceratki obszyte flanelką są mięciutkie ale tak naprawde to zaczęlam ich używac dopiero kiedy Antka uczyliśmy spać bez pieluszek dla takiego2-3 latka są bardziej potrzebne niz maluszkowi. Dzidzię będziesz często przewijać, mało prawdopodobne ze obsiusia pościel a jak to sie zdazy to naprawde sporadycznie;-)
Dla maluszka kupiłam nieprzemakalne prześcieradełka gumowane :-)
reklama
nowamagdak
maartus, ale mi chodzi o ceratkę taką dla mojego użytku... żeby nie zalać materaca jak mi wody odejdą ;-)
Dla maluszka kupiłam nieprzemakalne prześcieradełka gumowane :-)
ja się też nad tym zastanawiam.. najlepiej chyba spać w .. wannie