reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
maartus, ale mi chodzi o ceratkę taką dla mojego użytku... żeby nie zalać materaca jak mi wody odejdą ;-)
Dla maluszka kupiłam nieprzemakalne prześcieradełka gumowane :-)

OK;-) a skąd wiesz że Ci wody w łóżku odejdą i że odejdą?? Bo równie dobrze w trakcie porodu mogą odchodzić;-) ja bym nie brała tego do głowy;-)

OK;-) a skąd wiesz że Ci wody w łóżku odejdą i że odejdą?? Bo równie dobrze w trakcie porodu mogą odchodzić;-) ja bym nie brała tego do głowy;-)
Wiem, że mogą nie odejść w wyrku, no ale jakby co to wolę być przygotowana ;-) No i w sumie taka ceratka może też ewentualnie przydać się podczas połogu :sorry:
Tak teoretyzuje tylko :-D

Monia cos w tym jest co piszesz:tak: Chcialybysmy jak najszybciej urodzić, ale czasami psychicznie nie jesteśmy do tego gotowe,może w podświadomości czegos sieboimy, moze mamy niepozałtwiane sprawy...no a poza tym termin porodu trwa 4 tyg więc różnie to bywa i to zedno dziecko jest gotowe do przyjścia na świat w 38 tyg nie znaczy ze i nasze również;-)

Nowomagda ja do karmienia kupiłamstanik w takim rozmiarze jaki teraz noszę;-) Po porodzie na początku bardzo urosną piersi ale po tyg, dwóch już będą mniejsze, tzn takie jak teraz są;-) przynajmniej u mnie tak było.

Wiem, że mogą nie odejść w wyrku, no ale jakby co to wolę być przygotowana ;-) No i w sumie taka ceratka może też ewentualnie przydać się podczas połogu :sorry:
Tak teoretyzuje tylko :-D

Najgorsze krwawienia w połogu przejdziesz w szpitalu, później juz tak nie będzie lecieć;-)No oczywiście ceratke można kupić, ale szukałabym już takiej która i dziecku się w późniejszym czasie przyda;-)

czesc wam poniedziałkowo..... jestem strasznie zaspana w nocy nie spalam prawie wogole takiej zgagi to ja w zyciu nie mialam:szok::szok::szok::eek::eek::eek: poprostu okropna az na wymioty mnie zbieralo lezec nie moglam bo ciezko bylo oddychac przez to drugie pol nocy przesiedzialam w fotelu i tak sobie kimałam jej niewiem co ja takiego zjadlam ze az tak mna pokrecilo poprostu czulam jakby mi wypalilo wszystko w srodku :eek: noc okropna dawno takiej niemialam ....

jutka fajnie ze juz jestes z dziewczynkami w domu nie ma to jak u siebie ;-) super

Asia fifi to taki okragluszek milusi maluszek tak wyglada fajowo :-)

I ja się długo cieszyłam, ze rozstępów nie mam, a ostatnio patrzę a na dole brzucha mam takie dwie krechy:wściekła/y:

Ja tak samo mialam nadzieje ze jakos wytrwam w koncu juz 37 tydzien i dopiero sie zrobily :crazy::crazy::crazy:

ja wstałam po raz drugi :-D
ale miałam piękny sen..
śnił mi się.. mój SYN :-D
nie płakał , nie robił kupki tylko sikał jak najęty.. miał takie słodkie oczka.. i co najlepsze..
rodziłam w domu.. uwinełam się w 15 minut.. bo o tym że rodze kapnelam sie jak poczulam dopiero skurcze parte :-D
i co najlepsze.. urodziłam wykapałam bobaska i .. na BB sie pochwalić :-D

Monia cos w tym jest co piszesz:tak: Chcialybysmy jak najszybciej urodzić, ale czasami psychicznie nie jesteśmy do tego gotowe,może w podświadomości czegos sieboimy, moze mamy niepozałtwiane sprawy...no a poza tym termin porodu trwa 4 tyg więc różnie to bywa i to zedno dziecko jest gotowe do przyjścia na świat w 38 tyg nie znaczy ze i nasze również;-)

A nie wiem, czy zauważyłyście, że ze śmiercią jest podobnie, często umierający, nawet ciężko chory, zawsze z umarciem na coś czeka :-:)-(, takie jest to nasze życie.

HELP!
nie znam sięza bardzo na rozmiarach staników :] o co chodzi z numeracją, no. jak jest miseczka D to czym się różni od DD ? bo patrze a ostatnio stanik który kupiłam był 80D /urosły mi z 75C../ no i chcę kupić większy do karmienia, to jaki rozmiar ?

miska wieksza to DD potem E i F :) jak w alfabecie z jednym wyjatkiem - owe DD

reklama
Ja też myślę że coś w tym jest co monia napisała, mam takie przeczucie, że póki wszystko nie będzie gotowe to mój maluch na świat się nie wybierze... mimo skróconej szyjki i rozwarcia...

Do góry