reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

no to w sumie prawwde napisali bo ja bylam przy porodzie kuzynki 4 czerwca to widzialam jak sie zachowywaly itp... tylko jest jedna polozna pier.... i mam nadzieje ze ja akurat na nia nie trafie!!!
ja się tyle złych rzeczy nasłuchałam o tym szpitau a tu proszę
nawet tens mają
chociaż powiem szczerze,że jak popatrze na ten szpital z zewnątrz to kojarzy mi się z zapuszczonym psychiatrykiem:-Dtaki trochę ponury:tak:

reklama
a tu masz Sulęcin

Ordynatorzy: położnictwa – Andrzej Kowalski (od 2002 r.); neonatologii – Helena Moczyńska (od 2001 r.).
Położna oddziałowa położnictwa i neonatologii – Małgorzata Nowicka (od 2001 r.).
Działa poradnia laktacyjna. Można obejrzeć oddziały przed porodem. Golenie: tylko okolicy krocza, o lewatywie: decyduje personel. Izba Przyjęć: elegancka, czysta, wykafelkowana (ankieterka).
Do porodu:

Sala z 3 łóżkami, podzielona na boksy (przestronna, ładna, do łazienki trzeba przejść przez korytarz) i sala pojedyncza (duża, z łazienką), worek sako, piłka, materac, wanna. I okres: można pić, chodzić, brać prysznic, kąpiel. Dla łagodzenia bólu: masaż okolicy lędźwiowej (ord.). ZZO nieodpłatne ze względów medycznych. II okres: w pozycji półsiedzącej (ord.). Poród rodzinny za opłatą. Osoba towarzysząca, może zostać, ile chce. Poród w wodzie po wniesieniu opłaty, za zgodą lekarza.Tuż po narodzinach mama dostaje dziecko na brzuch na ok. 5 min. Pierwsze karmienie: nie później niż po ok. 2 godz., w oddziale położniczym.Oględziny noworodka nie zawsze w pobliżu mamy, ale tata może asystować. CC w znieczuleniu dolędźwiowym, bez bliskiej osoby. Pierwsze karmienie: po przewiezieniu na oddział położniczy, o ile matka wyrazi taką chęć (ord.)<EM>.

troszke sie rozni ale wszedzie jest inaczej i nie jest najgorze... tu masz forum W szpitalu w Międzyrzeczu rodzą także panowie - Forum gazetalubuska.pl - Barlinek, Choszczno, Drezdenko, Głogów, Gorzów Wlkp., Gubin, Kostrzyn, Krosno Odrz., Lubsko, Międzychód, Międzyrzecz, Myślibórz, Nowa Sól, Polkowice, Skwierzyna, Słubice, Strzel
relacje babek z porodow itp... widze pochwale dla dr grochockiego ktory takze jest moim lekarzem prowadzacym:-)

troszke sie rozni ale wszedzie jest inaczej i nie jest najgorze... tu masz forum W szpitalu w Międzyrzeczu rodzą także panowie - Forum gazetalubuska.pl - Barlinek, Choszczno, Drezdenko, Głogów, Gorzów Wlkp., Gubin, Kostrzyn, Krosno Odrz., Lubsko, Międzychód, Międzyrzecz, Myślibórz, Nowa Sól, Polkowice, Skwierzyna, Słubice, Strzel
relacje babek z porodow itp... widze pochwale dla dr grochockiego ktory takze jest moim lekarzem prowadzacym:-)
ja chodzę do Zalewskiego do Sulęcina i złego słowa nie powiem o nim
dlatego jednak wybrałam Sulęcin:tak:
poza tym szwagierka i znajoma z wioski tam pracują:tak:

ja się tyle złych rzeczy nasłuchałam o tym szpitau a tu proszę
nawet tens mają
chociaż powiem szczerze,że jak popatrze na ten szpital z zewnątrz to kojarzy mi się z zapuszczonym psychiatrykiem:-Dtaki trochę ponury:tak:

no szpital z zewnatrz straszy mogli by go w koncu odremontowac z zewnatrz. oddzial polozniczy jest naprawde super wyremontowany.. to nie ten sam oddzial co kiedys.... tez sie nasluchalam ale wiesz jak to jest... kazda babka inna jedne sa wygurowane i oczekuja nie wiadomo czego i tylko narzekaja a inne sa normalne i zalezy im na szybkim i lagodnym porodzie... a opieka nie jest zla... bo jak tylko jakas polozna widziala mnie przemieszczajaca sie po korytarzu albo wychodzaca z toalety to pytala jak sie czuje i czy skurczy nie ma.... bardzo sie troszczyly tylko ze nie zawsze mowily wszystko... jak mialam zapis ktg i inne badania to nie wiedzialam jakie sa wyniki dopiero na wieczornym obchodzie lekarz mowil.

ja chodzę do Zalewskiego do Sulęcina i złego słowa nie powiem o nim
dlatego jednak wybrałam Sulęcin:tak:
poza tym szwagierka i znajoma z wioski tam pracują:tak:

no pewnie kazdy ma juz swojego lekarza wypatrzonego a jak jest z nim dobrze to najwazniejsze. bo tu chodzi o to bysmy byly my zadowolone i w pelni usatysfakcjonowane. a jesli ktos odwala robote po lebkach i nie mowi nam tego o co pytamy i co bardzo chcemy wiedziec to juz z takim czlowiekiem sie nie dogadamy i nie bedziemy z niego zadowoleni. po porodzie opowiemy sobie jak bylo:-)

Sama widzisz.
ja sugeruję się tym co mówią inni tylko dlatego,że mieszkam w tych okolicach od niewiele ponad roku i nie mam pojęcia jak to wygląda w poszczególnych szpitalach
dla mnie do tej pory istniał tylko szpital w Świebodzinie:-D
Sulęcin też ma świetnie wyremontowany szpital zarówno z zewnątrz jak i w środku

ja spadam poleżeć bo coraz bardziej mnie bolą żebra:tak:

Ja dopiero teraz nadrobilam a juz siedze od ponad godziny:tak:weidze ze sa na swiecie kolejne maluszki:-)ale superowo:-)

Takie zaczynające się od podbrzusza i promieniujące na resztę brzuszka - czuję takie ściski po bokach - czy to macica się tak kurczy i rozkurcza?
Od przedwczoraj odwiedzam też częściej kibelek - jakbym jakieś środki przeczyszczające łykała:szok:

Moze juz niedlugo?;-)

Też się pocę..jakbym gorączkę miała:confused:

Ja tak samo:tak:normalnie jestem cala mokra:tak:

wypił pepsi zostawił butelkę
wsypywał kawę rano do pracy-kawa jest wszędzie
naczynia od wczoraj stoją niepomyte
rano najpierw zakłada te potworne buciory a później idzie do łazienki myć zęby
albo robi spacer po całym domu
można dostać kurwicy

i jeszcze się książe obraża bo się czepiam
dwa miesiące po porodzie będzie rozwód:tak:

Tak samo jest u mnie:tak::wściekła/y:idzie zwariowac.

A ja jak poszłam siku w nocy, to musiałam dół oo pizamy ściągnąć, bo cały mokry...wody mi raczej nie odeszły, raczej wyglądało to jakby mi kran puścił

Ja mam podobnie:tak:jak tylko kichne to zaraz leci z kranu:-(nie mocno ale bez wkladki to juz sie nie ruszam:no:

Chwała Bogu mnie jeszcze nie spotkały chamskie dialogi lub monologi ludzi, ale czasem widzę, że się patrzą na mnie i mój brzuszek. Ja to nie wyglądam na kobietę dojrzałą tylko nawet na mniej lat niż mam. Ciekawe co se myślą, ale to już mam w nosie:p

Ja tez mam to gdzies:tak:ci co znaja wiedza jak jest.

Dziewczyny co bierzecie na przeziebienie?Bo niestety do lekrze umowili mnie dopiero na czwartek:wściekła/y:bo nie maja miejsca,a w aptece dali mi hollsy,a ja ledwo mowie.

Plukaj gardlo woda ze sola:tak:to podobniez pomaga;-)

Hehe no moj to juz sie tego golenia nie moze doczekac haha,faceci :D

Moj sobie wogole tego nie wyobraza:no:panicznie sie boi a ja jakos sie krepuje:tak:

Dziewczyny, WIADOMOSC OD JOASI !

'Jestem przeszczęśliwa mogąc trzymać jego małą główke. Mimo,że boli jestem bardzo zadowolona. Mały silny i zdrowy'
:-)

Wspaniale wiadomosci:-)

SUPER:-):-):-):-)

Wiem, wiem:-) Ale jak nikogo wokół nie ma to ładna orkiestra mi wychodzi:-)

Ale sie usmialam:-D:-D:-D:-D

Wieści od Asi i Fifiego
"czuję się jako tako, jakoś to pierwsze cięcie było mniej bolesne ale starość nie radość:-D
daję radę
właśnie mnie uruchomili do wstania
trochę pochodziłam
Mały silny że ciągnie cyca aż boli:-)
tatuś z rąk nie wypuszcza
Patryk tak dumny,że chce już brata w domu
jestem naprawdę przeszczęśliwa i dziękuję Bogu za moją rodzinkę i naszego bobaska który właśnie po cycu walnął kupala:-D
pozdrwaiam wszystkie i każdą z osobna
buziaki od Fifiego dla każdej E-ciotki:-):-):-):tak::tak::tak::tak:"

Kazdy bol jest do wytrzymania:tak:szczegolnie dla tekiego maluszka;-)

o to mój news świeższy:tak:
Laski coś mi się z piersią dzieje
strasznie mnie boli i tylko prawa
a skóra pod nią boli jakby była poparzona:-(
mało sympatyczne uczucie:-(

Justyna czytałam opis szpitala w Międzyrzeczu i jestem mocno zaskoczona:szok:

Mnie strasznie bola sutki:tak:w staniku to nosze normalnie wate bo mnie uraza:tak:

dziewczyny, powiedzcie mi, w jakim rozmiarze kupić czapeczkę zimową bo zwariuję zaraz :szok: 40? mniejsza? większa?

Ja osobiscie polecilabym jedank mniejsza:tak:okolo 34-36.

no ja sie boje takiego zalamania bi mimi ze wydawaloby sie inaczej (patrzac na mniei mnie znajac) to wcale nie jestem taka silna psychicznie jak mogloby sie wydawac,,,,,,,,, no i tego sie boje ,,, ze mnie dopadnie i d.....:-(

zobacze ten obwisniety brzuch... ciegle rad y mojej tesciowej i wytykanie mi co robie nie tak i chyba zejde z tego swiata,,,,,,,,,

mataka brzuch musi miec sporo czasu na dojscie do siebie !!! naciaga sie przez 9 miesiecy to prze 2 dni do normy nie wroci !!!
a tesciowa zawsze mozesz wyprosic !!

YouTube- Ewunia-pierwsza kąpiel
Naprawde wspolczuje dziwczyna ktorych tesciowe sa nadopikuncze ,jak mozna to tak nazwac.Ale mlodzi jacy spokojni hehe.Najgorsze jak ktos sie wtraca sadzac, ze wszystko wie lepiej.

ja juz zapowiedzialam ze na pierwsze kapanie nie chce miec nikogo wiecej jak tylko mariusza bo jak mam sluchac komentarzy to bym wysiadla !!!

Mea nieświadoma wylogowała się z forum, a tutaj takie wiadomości :-)
Wyślę jej smska

oj Mea wie :-p to ona mnie przekazała wiadomość smsem :tak:

Myślę, że Karolak to urodzi w tym tygodniu:) Ale się zaczęło;D Może ktoś Asi przekaże info?:p

wiec ja dostalam smska od marty i probowalam co prawda przez kom wejsc na forum i cos napisac ale sie umordowalam i i tak sie nie wyslalo i szukalam szybko w myslach kto moze dzis byc na 100% w zasiegu kompa !! padlo na cherie :) no i czym predzej wyslalam mamusce gratulacje i info o tym ze asia urodzila!! no i asi info ze marta urodzila !!

w zyciu nie pisalam tylu smsow co teraz !!!

reklama
mataka brzuch musi miec sporo czasu na dojscie do siebie !!! naciaga sie przez 9 miesiecy to prze 2 dni do normy nie wroci !!!
a tesciowa zawsze mozesz wyprosic !!

!!!

ja kochana o tym wiem ....tylko zaczynam miec jakies watpliwosci i strachy!!!!! zalamka mni bierze juz teraz!!!!!! a na mojego tyle pokus w pracy czeka..........:zawstydzona/y:

Do góry