reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

kurcze czemu najwiecej sie dzieje jak ja jestem daleko od kompa !!! wczoraj imprezka i wiadomosc od asi ... dzis wyjazd i wiadomosc od martusi :) ech na szczescie jest komu na szybko przekazac info zebyscie juz mogly sie cieszyc :)

reklama
o to mój news świeższy:tak:
Laski coś mi się z piersią dzieje
strasznie mnie boli i tylko prawa
a skóra pod nią boli jakby była poparzona:-(
mało sympatyczne uczucie:-(

Justyna czytałam opis szpitala w Międzyrzeczu i jestem mocno zaskoczona:szok:

o to mój news świeższy:tak:
Laski coś mi się z piersią dzieje
strasznie mnie boli i tylko prawa
a skóra pod nią boli jakby była poparzona:-(
mało sympatyczne uczucie:-(

Justyna czytałam opis szpitala w Międzyrzeczu i jestem mocno zaskoczona:szok:

tak??? a co pisali????? opowiadaj szybko jestem ciekawa bardzooo....

kurcze czemu najwiecej sie dzieje jak ja jestem daleko od kompa !!! wczoraj imprezka i wiadomosc od asi ... dzis wyjazd i wiadomosc od martusi :) ech na szczescie jest komu na szybko przekazac info zebyscie juz mogly sie cieszyc :)

Dokladnie. Najwazniejsze ze zawsze mozna komus napisac i byc pewnym ze to na pewno dotrze:-)

tak??? a co pisali????? opowiadaj szybko jestem ciekawa bardzooo....

Przy oddziale działa szkoła rodzenia (ul. Konstytucji 3 Maja nr 35, Międzyrzecz 66-300, osoba odpowiedzialna Grażyna Stachurska, Małgorzata Glinka tel. kontaktowy 095 742 82 72).

Do porodu: 2 pojedyncze sale porodowe. Dla rodzących dostępne są: worek sako, piłka, prysznic, wanna, drabinki, materace, kanapa. Sale pojedyncze dostępne są dla wszystkich rodzących. W porodzie niskiego ryzyka zapis KTG jest prowadzony raz na jakiś czas, w zależności od sytuacji położniczej. Rodząca może pić, jeśli ma na to ochotę. W I okresie porodu rodząca może chodzić, brać prysznic lub kąpiel. Dla łagodzenia bólu są stosowane niefarmakologiczne metody, takie jak: TENS, masaż, aromaterapia oraz farmakologiczne. Znieczulenie zewnątrzoponowe nie jest dostępne.

II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji półsiedzącej i wertykalnej.

Poród z osobą towarzyszącą możliwy we wszystkich salach. Osoba towarzysząca może być obecna w trakcie cesarskiego cięcia, jeśli jest to cięcie planowane.

Kontakt mamy z dzieckiem trwa zazwyczaj powyżej 30 minut. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze na sali porodowej. Oględziny dziecka po porodzie są przeprowadzane w pobliżu matki, ważenie i mierzenie w obecności ojca, w innym pomieszczeniu po ok. 2 godz. Po porodzie mamy mają dzieci przy sobie przez całą dobę.

W szpitalu dostępna jest pomoc punktu lub poradni laktacyjnej (całodobowo, tel. 95 74 28 272).

Szpital zatrudnia psychologa dostępnego dla pacjentek oddziału położniczego.

Opłaty: sala poporodowa o podwyższonym standardzie dla matki z dzieckiem i ojca – 60 zł za pobyt.

a masz:-D

Przy oddziale działa szkoła rodzenia (ul. Konstytucji 3 Maja nr 35, Międzyrzecz 66-300, osoba odpowiedzialna Grażyna Stachurska, Małgorzata Glinka tel. kontaktowy 095 742 82 72).

Do porodu: 2 pojedyncze sale porodowe. Dla rodzących dostępne są: worek sako, piłka, prysznic, wanna, drabinki, materace, kanapa. Sale pojedyncze dostępne są dla wszystkich rodzących. W porodzie niskiego ryzyka zapis KTG jest prowadzony raz na jakiś czas, w zależności od sytuacji położniczej. Rodząca może pić, jeśli ma na to ochotę. W I okresie porodu rodząca może chodzić, brać prysznic lub kąpiel. Dla łagodzenia bólu są stosowane niefarmakologiczne metody, takie jak: TENS, masaż, aromaterapia oraz farmakologiczne. Znieczulenie zewnątrzoponowe nie jest dostępne.

II okres porodu najczęściej przebiega w pozycji półsiedzącej i wertykalnej.

Poród z osobą towarzyszącą możliwy we wszystkich salach. Osoba towarzysząca może być obecna w trakcie cesarskiego cięcia, jeśli jest to cięcie planowane.

Kontakt mamy z dzieckiem trwa zazwyczaj powyżej 30 minut. Pierwsze karmienie odbywa się jeszcze na sali porodowej. Oględziny dziecka po porodzie są przeprowadzane w pobliżu matki, ważenie i mierzenie w obecności ojca, w innym pomieszczeniu po ok. 2 godz. Po porodzie mamy mają dzieci przy sobie przez całą dobę.

W szpitalu dostępna jest pomoc punktu lub poradni laktacyjnej (całodobowo, tel. 95 74 28 272).

Szpital zatrudnia psychologa dostępnego dla pacjentek oddziału położniczego.

Opłaty: sala poporodowa o podwyższonym standardzie dla matki z dzieckiem i ojca – 60 zł za pobyt.

a masz:-D

no to w sumie prawwde napisali bo ja bylam przy porodzie kuzynki 4 czerwca to widzialam jak sie zachowywaly itp... tylko jest jedna polozna pier.... i mam nadzieje ze ja akurat na nia nie trafie!!!

a tu masz Sulęcin

Ordynatorzy: położnictwa – Andrzej Kowalski (od 2002 r.); neonatologii – Helena Moczyńska (od 2001 r.).
Położna oddziałowa położnictwa i neonatologii – Małgorzata Nowicka (od 2001 r.).
Działa poradnia laktacyjna. Można obejrzeć oddziały przed porodem. Golenie: tylko okolicy krocza, o lewatywie: decyduje personel. Izba Przyjęć: elegancka, czysta, wykafelkowana (ankieterka).
Do porodu:

Sala z 3 łóżkami, podzielona na boksy (przestronna, ładna, do łazienki trzeba przejść przez korytarz) i sala pojedyncza (duża, z łazienką), worek sako, piłka, materac, wanna. I okres: można pić, chodzić, brać prysznic, kąpiel. Dla łagodzenia bólu: masaż okolicy lędźwiowej (ord.). ZZO nieodpłatne ze względów medycznych. II okres: w pozycji półsiedzącej (ord.). Poród rodzinny za opłatą. Osoba towarzysząca, może zostać, ile chce. Poród w wodzie po wniesieniu opłaty, za zgodą lekarza.Tuż po narodzinach mama dostaje dziecko na brzuch na ok. 5 min. Pierwsze karmienie: nie później niż po ok. 2 godz., w oddziale położniczym.Oględziny noworodka nie zawsze w pobliżu mamy, ale tata może asystować. CC w znieczuleniu dolędźwiowym, bez bliskiej osoby. Pierwsze karmienie: po przewiezieniu na oddział położniczy, o ile matka wyrazi taką chęć (ord.)<EM>.

reklama
Do góry