reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

jeszcze byla ciekawa akcja z moja siostra na porodowce ... przyszla na oddzial i w gabinecie lekarskim zanim doszla od dzwi do biurka to odeszly jej wody i poplynely po nogach !! posliznela sie na kafelkach bo strasznie sliso bylo i zaliczyla taka glebe ze ruszyc sie nie mogla a pan doktor (nie pamietam ktory) nawet dupy ze stolka nie ruszyl zeby rodzacej babie pomoc !!!! a zeby tego bylo malo mieli miec porod rodzinny a łajza nie wpuscil szfagra na porodowke bo powiedzial ze on na taki porod nie wyraza zgody !!! no panie zlituj sie !!!! dopiero telefoniczna interwencja naszego lekarza (ktory ten bardzo krotki czas ok roku pracowal wlasnie w wodzislawiu) poskutkowala !!!

reklama
ja juz pisalam kilka stron temu ze nawet jakby mnie na cito do porodu wiezli to wszedzie ale nie do wodzislawia !!! wybor jest niezly bo z fajnych szpitali w okolicy jest raciborz, rybnik, jastrzebie (nowa i super porodowka) ... na upartego predzej do rydoltow niz do wodzislawia !!!! mam taki uraz do tego szpitala ze nikt nawet nie wie ...
szfagier na ortopedii lezal - wyszedl z gronkowcem
siostrzenicy narobili na pediatrii wiecej szkody niz pozytku ... wypisalismy ja na wlasne rzadanie i sru do rybnika !!
kolezanka rodzila to mala na oddziale zlapala bakterie (pielegniarki o tym wiedzialy ale zadna slowa nie powiedziala - sprawa wyszla po 1,5 miesiaca jak dziecko juz na cuda leczyli !!!)
zone kolegi nasz wspanialy ordynator gin-pol wyslal z plamieniami do domu w 4 miesiacu bo stwierdzil ze nic sie nie dzieje ... po czym sie okazalo ze ma krwiaka za lozyskiem i zaczelo sie juz lozysko odklejac !!! masakra !!!

A ja to samo o bakteriach słyszałam że są w Jastrzębiu, niekompetentni lekarze w Rybniku itd, itd...!!! O każdym szpitalu są dobre i złe opinie! Ja w Wodz rodziłam w styczniu 2008 i nie żałuję! Jasne zdarzyły się wredne pielęgniarki, które nie chciały w czymś pomóc, lub doktor był " bez humoru " ale tak jest wszędzie! Gdyby było tak cały czas z bakteriami w tym szpitalu to by go zamknęli! A z ust do ust każda historia wygląda coraz gorzej! I potem wychodzi że syf kiła i mogiła!!! Wszystkie moje znajome tam rodziły , w różnym czasie i żadna takich koszmarów nie miała! W Rybniku też parę było i też nic złego nie było ale ja mam bliżej do Wodz, tam wszystko znam więc ten stres odpadnie! A nie każda babka długo rodzi żeby zdążyła dojechać np do Raciborza! Jak ja z domu wyjechałam to po godzinie już mała była urodzona! Wątpię żebym dojechała wtedy tak daleko!

A ja to samo o bakteriach słyszałam że są w Jastrzębiu, niekompetentni lekarze w Rybniku itd, itd...!!! O każdym szpitalu są dobre i złe opinie! Ja w Wodz rodziłam w styczniu 2008 i nie żałuję! Jasne zdarzyły się wredne pielęgniarki, które nie chciały w czymś pomóc, lub doktor był " bez humoru " ale tak jest wszędzie! Gdyby było tak cały czas z bakteriami w tym szpitalu to by go zamknęli! A z ust do ust każda historia wygląda coraz gorzej! I potem wychodzi że syf kiła i mogiła!!! Wszystkie moje znajome tam rodziły , w różnym czasie i żadna takich koszmarów nie miała! W Rybniku też parę było i też nic złego nie było ale ja mam bliżej do Wodz, tam wszystko znam więc ten stres odpadnie! A nie każda babka długo rodzi żeby zdążyła dojechać np do Raciborza! Jak ja z domu wyjechałam to po godzinie już mała była urodzona! Wątpię żebym dojechała wtedy tak daleko!

ja nikomu nie mowie ze ma tam nie rodzic !! ja mowie ze ja mam tak zle doswiadczenia z tego miejsca ze wolami mnie tam nie zaciągną !!!

Ostatnia edycja:
A czy któraś będzie rodzić w Tychach albo coś słyszała o tamtejszej porodówce??

Pogoda masakra, nie mam się gdzie już schować.

I z obiadkiem posżłam na łatwizne....makaron z jagodami...pychotka. Tego było mi trzeba :)

kurcze niezłe przejścia... ja mieszkałam w mysłowicach ale od nowego roku jestem na podkarpaciu, więc muszę zrobić rozeznanie gdzie jest okej. No i trzeba się dowiedzieć czy...mają miejsca na sylwestra :))) to jest jak planowanie wyjazdu w góry :p na pewno dla wszystkich 31 grudniowych Mamusiek i dla mnie również - będzie to najlepszy sylwester w życiu :))))
a tak zmieniając drastycznie temat - czy któraś z Was robiła usg 3d lub 4d ? wiem że to jest tylko dla czystej ciekawości, ale zastanawiam się nad zrobieniem tego w ok 20 tygodniu...podobno ok 200 zł, dużo.. ale zostaje to na całe życie, i dziecko będzie miało fantastyczną pamiątkę na płytce dvd i kolorowych zdjęciach. Jeśli któraś z Was miała - proszę o podpowiedź. Miłej sobotki :)

mi lekarz powiedzial ze mozliwe ze urodze wczesniej ... ale sylwestra raczej spedze na porodowce :)

a co do 3D/4D ... no 200 zl sprawdz w albumie bo tam ktos wklejal ostatnio takie wlasnie zdjecia !!

A czy któraś będzie rodzić w Tychach albo coś słyszała o tamtejszej porodówce??

Pogoda masakra, nie mam się gdzie już schować.

I z obiadkiem posżłam na łatwizne....makaron z jagodami...pychotka. Tego było mi trzeba :)

Ja chciałabym tam, ale jeszcze będę rozmawiać z moją ginekolog nt temat. Ale na razie chyba jeszcze za szybko na takie rozmowy, może na połówkowym w sierpniu cosik popytam.

reklama
Współczuje tym dziewczyna ktore piekły placki ziemiaczane lub kurczaka w taki skwar :tak:.Ja ugotowałam ogorkowa i juz dumałam nad drugim daniem ,az tu nagle telefon i tesciu mowi" nie gotuj dziecko w taka goracze zaraz ci podwioze kotlety i ziemiaczki z grila.NO i woow obiad miałam dzisiaj z głowy.ALE ...juz dumam co by tu jeszcze przekasic ...:szok:.
Co do krwawaienia dziaseł w ciazy to MI ginekolog powiedział ze w tym okresie ciazy moga sie pojawiac krwawienia dziseł jak i z nosa gdyz rozszerzone sa naczynia krwionosne ,a dziasla sa wyjatkowe wrazliwe na uszkodzenia w tym czasie.

Do góry