reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja mam dylematy szpitalne ale warszawskie. Czy ktoś mi coś doradzi? Gdzie dobry szpital z salą porodów rodzinnych, najlepiej niepłatną?

Żelazna od paru lat jest w czołówce. Moja przyjaciółka tam rodziła i rzeczywiście warunki rewelacja . Po dwie osoby w sali..można oczywiście za odpłatą mieć jedynkę...Warunki rewelacyjne, po porodzie połozne są na kazde zawołanie, radzą , uczą...Opieka super profesjonalna, szpital czysty, nowocześnie wyposażony... 2 lata temu za poród rodzinny niby trzeba było płacić ,ale moja przyjaciółka z racji tego,że chciałą zdecydować jak się zacznie nie zdekalarowała sie wcześnej ...Poród się zaczął i nikt nikogo nie pytał czy zapłacone za rodzinny czy nie tylko czy tatuś uczestniczy i tym sposobem mąż uczestniczył bez problemów w całym porodzie bez żadnych dodatkowych opłat...
Jedyny dużyyyyyy minus- BARDZO TRUDO jest się tam dostać i pierszeństwo mają osoby, które chodziły tam do szkołe rodzenia... a ta z kolei była płatna...Ale szczegółów musisz się dowiedzieć , bo te informacje mam z przed 2 lat...może coś się pozmieniało...Choć na pewno nie to,że jst to jeden z najabardziej obleganych i cieszący się b. dobrą opinią szpital :tak:

reklama
Ja jakos nie mam problemow z jedzonkiem ,Moje dziecko nie jest za bardzo wybredne hahahahahah ,LUBI jesc :) )
u moje dzieci tez nie sa wybredne pochlaniam wszytsko jak leci, ziemniaczki miesko ;)
A u nas się właśnie kiełbaska i karkóweczka w przepysznej marynacie na grillu piecze :-) Mniam. Kiełbasy nie tknę, ale karkóweczka mi pachnie bardzo.
?
a ja tam dzis i karkoweczke i kielbaske i kaszaneczke z grilla w siebie wrzucilam, po jednym dla kazdego z trójpaka ;)
Byłam na Ostrym Dyżurze.

Wnioski:
Dostałam antybiotyk którego nie wolno podawać kobietom w ciąży (słowa Pani Doktór) (???)
No ja już głupieję.
jaki dokładnie antybiotyk dostałaś?
Wiecie co mnie najbardziej boli ? że jak Nam się przytrafia jakaś infekcja to nie ma Nam kto pomóc. Ginekolog nie pomoże bo się przecież nie zna na górnych drogach oddechowych tylko na tych dolnych wypustowych ;)
Mysle ze ginekolog lepiej sie zna od inneo lekarza co moze brac kobieta w ciąży nawet jezeli chodzi o drogi oddechowe

Jeśli chodzi o szpitale to dużo słyszałam pozytywnych rzeczy na temat Bielańskiego ja będę nie długo podejmować decyzję między właśnie Bielańskim a Starynkiewicza

Dzień dobry wszystkim mamusiom!!!:-D
Ależ jestem śpiąca! Mój mały szatan wstaje o 6.30 co jeszcze niedawno było dla mnie środkiem nocy:szok: a tak mi się chce spać w tej ciąży że szok!!! Nic z tego ! Wyśpię się jak pójdą do szkoły:-D:-D:-D

Witam dziewczynki:-)ja jestem juz po sniadanku i zaraz zabieram sie za przygotowywania obiadku:-)dzis gotuje rosołek na kacyka mojego meżulka:-)
Wczoraj z imprezki wróciliśmy o 23:30,maz poszedł spac na kanape bo miał blizej do wc:-Ddzis zdycha.
Widze ze zescie duzo wczoraj napisały,narazie nie jestm w stanie tego nadrobić ale napewno przeczytam.Miłej niedzieli wam zycze;-)

Witam się i ja,
jeśli chodzi o szpitale to o Żelaznej słyszałam jedną dobrą opinię, ale ponoć poród rodzinny kosztuje 1000zł. Jestem z tych, którzy mimo, że mają takie pieniądze, są przeciwni wydawaniu ich na coś tak naturalnego, jak obecność męża by wspierać rodzącą. W pierwszej ciąży nie wydałam nawet grosza na żadną usługę, ani wizyty, ani położne, sale rodzinne itp. Szpital oferował darmową szkołę rodzenia i znieczulenie zewnątrzoponowe (z którego nie korzystałam akurat). Nie potrzebuję specjalnego traktowania, jestem minimalistką, po porodzie mogę leżeć na sali kilkuosobowej, jedyne czego chcę to obecność męża. A płacenie za rzeczy, które Akcja Rodzić Po Ludzku gwarantuje jest sprzeczne z moimi poglądami.
Wogóle uważam, że lekarze, położne i szpitale bezpardonowo wykorzystują ciężarne, żerując na ich podstawowych instynktach.

Hej Dziewczyny,

Rzadko tu zaglądam ale staram się podczytywać wmiare możliwości. ;-) Mam nadzieję że teraz będę obecna częściej bo zapowiada się że będę mieć więcej czasu.

Widze że rozmawiałyście o szpitalach. A może któraś słyszała coś o Inflanckiej??? Ja chodzę tam do lekarza i jestem w programie "Zdrowie, Mama i Ja". Jak narazie jest super - mam fajną lekarkę, co wizyta badania krwi i moczu (za darmo oczywiście), usg chyba w sumie tylko cztery - no chyba że będzie się coś działo, darmowa szkoła rodzenia. Szpital remontują na bieżąco, ale uciążliwe to nie jest bo w środku nic nie słychać.W środku czysto i miło ale poruszałam się tylko po parterze i nie wiem co się dzieje na wyższych piętrach gdzie kobitki rodzą? Może coś słyszałyście albo macie jakieś doświadczenia?

Jutro idę na wizytę, niestety bez usg więc nie popodglądam maluszka.

A narazie zastanawiam się jak wysoko powinna być już macica - coś mi się wydaje że mi się wogóle nie podniosła i nie wiem czy to normalne???

Pytanko: mam straszną alergie na trawe (skoszoną). Leci mi z nosa i strasznie kicham. Macie jakieś sposoby. Zaczęłam pić wapno - chyba wolno????

Pytanko: mam straszną alergie na trawe (skoszoną). Leci mi z nosa i strasznie kicham. Macie jakieś sposoby. Zaczęłam pić wapno - chyba wolno????
Wapń możesz pic normalnie w ciąży i w trakcie karmienia piersią, także bez obaw. Nawet jest to wskazane, ale szczerze wątpie aby Ci to miało pomóc na alergie.

reklama
witam serdecznie ;)
ale pogoda dzisiaj kijowa.. ;/ bo ani to słońce ani to nic
ja to miałam pobudke po 5:34 jak mnie przyssało.. napad na lodówkę zrobilam :D
później dalej w kimono.. ;) i tak do 10 ;) obiadek i relax ;)
pozdrowienia grudnióweczki ;)

Do góry