reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

wiecie co poszlam do kosciola i zaluje ze w domu nie zostalam bo cala msze bylam tak podqrwiona ze chyba wiecej nagrzeszylam myslami nizbym miala nie idac wogole na msze ...

wyobrazcie sobie ze pojechalam 5 min wczesniej zeby isc sobie do spowiedzi ... ustawilam sie w kolejce ale ksiedza jeszcze nie bylo /co nie bylo optymistyczne bo kolejka juz dos taka byla ... / i za jakies 2-3 min przylatuja do kolejki dwa mochery i dawaj zaczynaja sie przedemnie wciskac !! "ze one mialy koronke do milosierdzia i musza przed msza zdazyc bo cos tammm " jedna tak sie pchala ze lokciem mi w brzuch zdzielila i juz mialam dosyc ... ale stwierdzilam ze trza je olac bo szkoda robic sceny w kosciele !! ale za chwile widze ze sie mi obie pindy przygladaja, mierza wzrokiem z gory na dol ... a za chwile jedna do drugiej mowi "no popatrz bez meza, bez obraczki nawet i z takim brzuchem!! a do tego jeszcze stoi do spowiedzi jak by myslala ze rozgrzeszenie dostanie!!" ja nie wytrzymalam i wyszlam z tej kolejki ... jak bym tam zostala to bym babe zo wi zu zabila !!!! i cala msze sie tak wqrwialam ze szok !!
pierdzielone mocherowe berety !!

:szok: oj ja bym nie wytrzymała i zaraz poleciałaby wiązanka na mohery!

reklama
wiecie co poszlam do kosciola i zaluje ze w domu nie zostalam bo cala msze bylam tak podqrwiona ze chyba wiecej nagrzeszylam myslami nizbym miala nie idac wogole na msze ...

wyobrazcie sobie ze pojechalam 5 min wczesniej zeby isc sobie do spowiedzi ... ustawilam sie w kolejce ale ksiedza jeszcze nie bylo /co nie bylo optymistyczne bo kolejka juz dos taka byla ... / i za jakies 2-3 min przylatuja do kolejki dwa mochery i dawaj zaczynaja sie przedemnie wciskac !! "ze one mialy koronke do milosierdzia i musza przed msza zdazyc bo cos tammm " jedna tak sie pchala ze lokciem mi w brzuch zdzielila i juz mialam dosyc ... ale stwierdzilam ze trza je olac bo szkoda robic sceny w kosciele !! ale za chwile widze ze sie mi obie pindy przygladaja, mierza wzrokiem z gory na dol ... a za chwile jedna do drugiej mowi "no popatrz bez meza, bez obraczki nawet i z takim brzuchem!! a do tego jeszcze stoi do spowiedzi jak by myslala ze rozgrzeszenie dostanie!!" ja nie wytrzymalam i wyszlam z tej kolejki ... jak bym tam zostala to bym babe zo wi zu zabila !!!! i cala msze sie tak wqrwialam ze szok !!
pierdzielone mocherowe berety !!

ja pierdziu jakie chamstwo
i jeszcze te komentarze, tak jakby same święte były - to po co idą do spowiedzi w takim razie, hihi :-)

a tak na marginesie - w sumie odkąd jestem w widocznej ciąży to dopiero się przekonałam, jacy ludzie potrafią być chamscy, niestety zwłaszcza starsi, szkoda tutaj miejsca na opisywanie....

i jeszcze te komentarze, tak jakby same święte były - to po co idą do spowiedzi w takim razie, hihi :-)

a tak na marginesie - w sumie odkąd jestem w widocznej ciąży to dopiero się przekonałam, jacy ludzie potrafią być chamscy, niestety zwłaszcza starsi, szkoda tutaj miejsca na opisywanie....

no ja jak na razie spotkalam sie raczej z pozytywami..... ale zdarzylo sie i kilka nim ilych sytuacji... i to zwlaszcza ze strony kobiet,,,,,,,,, a to juz wydaje sie byc dziwne... teoretycznie powinny rozumiec a g..... rozumieja.....:-) albo sie mszcza za to ze im ktos kiedys cos nie tak zrobil;......... cholera wie.....

Ostatnie mierzenie było jeszcze na poprzedniej wizycie, czyli miesiąc temu. Wtedy miał ok 2000g. Moja lekarka jest z tych, co nie robi usg przy każdej wizycie, a ja też się nie upierałam, zwłaszcza, że wszystko jest ok - morfologia, ciśnienie, moja waga (ciągle rosnę):-)
Za to przy każdej wizycie mam "standardowe" badanie - szyjka jeszcze całkiem zamknięta, i wg pani doktor mam się nie spodziewać żadnych akcji przed terminem. Wyznaczyła nawet jeszcze wizytę na dzień przed. No, zobaczymy.
Z tego co tu u Was dziewczyny czytam, jakie mogą być objawy - te wszystkie bóle i skurcze - to ja tego w ogóle nie mam jeszcze. Albo nie czuję...

nie czujesz albo nie wiesz ze to jest to :)

oj my juz tu sporo pisalysmy takich przykladow ... jak narazie prym wioda babcie w kolejce do laboratorium, ktore chca wejsc bez kolejki "bo tez sa w ciazy!!!" oraz akcje w kasach w marketach ... ostatnio doszly jeszcze autobusy !! ale te dwa mochery dzis to mnie zabily !!! gdyby to nie bylo juz w momencie jak zaczynala sie msza to nie wiem czy bym z tekstem nie pojechala ... ja nie zwyklam puszczac takich akcji plazem !!!

smacznego życzę... :-)

ciągle brak decyzji, jeśli chodzi o imię, chociaż Szczęśliwy Przyszły Tatuś ostatnio upiera się przy Macieju i być może tak zostanie :tak:

Macius :) fajnie imie ... szkoda ze mam glupiego wujka Macka ... ale co tam ty go na szczescie nie znasz :)

a powiedz mi ty pracujesz jeszcze czy delektujesz sie czasem na zwolnieniu ??

reklama
wrócila moja teściówka z kościola........... notabene nie bylo jej od 8:30!!!!!! ja jest 13... dodam że do kościoła ma 5 no do 7 minut spokojnym spacerem.........

Do góry