reklama
ja tak samo bym chciala....mi by tylko zalezalo zeby ze mna byl doczasu jak zacznie sie 2 faza ... potem to ja wlasciwie wolalabym byc sama z personelem ... chyba ze on bedzie sie upieral ze zostanie ...
uuu dobrze ze juz spoko i zr w domu jestes...JestemZaraz biorę się za nadrabianie;-)
W sobotę wieczorem łapały mnie już skurcze, a w niedzielę rano juz regularne były:-( powtarzały sie co 20 min. I dosyć bolesne. Zadzwoniłam do gina, kazał natychmiast przyjechac do szpitala. Na szczęście na oddziale był. A że i tak miałam sie położyc w poniedziałek do szpitala na badania więc byłam przygotowana.
Podłączyli mnie pod ktg i skurcze sie powtarzały i skakaly na skali do 80. Dawali mi kroplówki, jakieś zastrzyki, nawet nie wnikałam co to ale na szczęście w poniedziałek była juz poprawa.
Wystraszyłam sie i to mocno, ze akcji sie nie zatrzyma.
Wczoraj wieczorem lekarz zdecydował, że mogę do domu iść. Ktg co prawda pokazywało skurczowe między 50 a 60 ale było miarowe i nie było skoków.
Kazał na siebie uważać i nic nie robić.
Tetno dziecka 150.
Usg- termin na 12 grudnia i stwierdził, ze lepiej sie terminu 12 trzymać
Mam wytrzymac jeszcze 2 tyg, później może dziać się co chce.
Z tego wszystkiego o potwierdzeniu płci zapomniałam:-( Waga- 2700g.
Wyniki badań- bardzo odbre, gin aż sie zzdziwił ze na tym etapie ciązy książkowe wyniki. Tylko jak zawsze hemogl słaba bo 10, 5 ale kazał teraz witaminy dla ciężarnych 2 razy dziennie łykac.
To tyle, bede teraz czytac co sie u Was działo.
no i waga sliczna;-)
ciekawa jestem ile moj babel wazy;-)
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Ojoj faktycznie, sorki ale z tego wszystkiego po prostu zapomniałam odpisac:-( głupio mi:-(
Tak, teraz bede spokojnie czekała, mam nadzieję, że przygód już nie będzie.
No i stracha trochę przed porodem złapałam, napatrzyłam sie na te laski w szpitalu:-( Jak jeczą, jak cierpią ech.... ale to nieuniknione.
najwaziejsze ze juz jestes w domku i wiemy co sie z toba dzieje
my po sniadanku juz i zaraz sie zbieramy ogladac auta...
Marta 3 stopnia moze byc?? bo sie martwie bo ja juz na poczatku wrzesnia mialam 2....wiec pewnie tez juz jest 3...;/
Tak powiedział i zaznaczył że te dwa tyg muszę się oszczędzać, później już może dziac sie co chce.
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Tak powiedział i zaznaczył że te dwa tyg muszę się oszczędzać, później już może dziac sie co chce.
a dostalas jakies leki??
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
No wlasnie co u Joanny??
Mea jakie masz sako??
planuje kupno tego cuda ale niewiem jakei wybrac..;/
ja mam sako z ecopuf !! model Mega Sako !! mniejszego nie polecam a wiekszy to juz chyba bylaby zawalidroga
Pufy.pl - Pufy.pl
reklama
D
daffodill
Gość
jesli ktoras chce sie posmiac to tu sa slodkie elfy w postaci mojego chrzesniaka mojej bratowej brata mnie i mojego meza... mozecie stworzyc wlasne
ale jak dla mnie sa zbyht smieszne i juz boki brzucha bolą mnie od smiechu heheh
ElfYourself by OfficeMax - Powered by JibJab
ElfYourself by OfficeMax - Powered by JibJab