reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Jeszcze mi tylko napiszcie kochane czy kupic materacyk pianka kokos czy pianka kokos gryka bo szykuje sie do zamowien:)

Ja bym sobie gryke odpuściła- ale to moje zdanie. Czytałam o niej w internecie i jedyne co wg tych informacji ona daje to jakieś zmniejszenie wpływu na bobasa promieniowania i zył wodnych:szok: W co ja absolutnie nie wierze- nie za taką cenę.
W sklepie kiedys byłam i widziałam przekroje przez te materace. Pan obsługujący nie polecał kokos-pianka- gryka, mówił że juz lepiej te tańsze kupić bo podobno gryka może wykiełkować, zdarzają sie przypadki że tak się dzieje jak np siku się przedostanie do materaca. No i lubi się wysypywać bo to jest taka łuska z kaszy gryczanej i tylko przepikowana nitka, więc jak maluch sobie poskacze po materacu i nitki puszczą to może być mała katastrofa.
To tyle co ja wiem na temat materaca. Gdyby mnie było stać, kupiłabym lateksowy, a że mnie nie stać, kupię kokosowy- nie wchłania wilgoci, nie wygniata się i nie namnożą się w nim grzybki a to mnie w zupełności zadowala

reklama
Cześć Dziewczyny,

W obydwu przypadkach kremowy albo bezowy tylko taki mi pasuje ale nie wiem ktora posciel wybrac wlasnie czy z 1 czy z 2 linka;/
Karnitynko ja mam te same dylematy jaką pościel wybrać. Obie fajne. Ja chyba jednak zdecyduję się na jakieś komplety od tego sprzedawcy:

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12789069
Marzyło mi się coś prostego i skromnego. Z materacem mam dylemat ale wiem że łóżeczko będę kupwać niedaleko w normalnym sklepie bo ceny wyszły takie jak na allegro i wtedy jakiś materac się wybierze. I wanienkę i przewijak też dopiero wtedy.

Witam,

Nie mam dzisiaj żadnych dobrych wiadomości do przekazania, zatem tylko troche Was poczytam zanim nie dostanę kolejnych bolesci. Dzisiaj przeryczałam cały dzień, odechciewa mi się wszystkiego dosłownie ....... Jutro mój M, ma zrobić mi zakupy do torby do szpitalowa, mam nadzieję, że za tydzień (jak ktoś sobie o mnie przypomni) nie bede musiała pisac o narodzinach wczesniaka :(

Pozdrawiam.
Trzymaj się dzielnie Kochana. :tak:

Ja rozmawiałam z kobietą ze sklepu Tato ( tam kupowałam wózek) i ona mi grykę odradzała, podobno są 20-30 zł droższe materace piankowe ale z nowoczesnej pianki, oddychające, przewiewne i nieodkształcające się. Ale powtarzam to była ekspedientaka ze sklepu !!!!!
Ja myślałam nad tą gryką z kokosem ale boję się, że jak się zmoczy- uleje, psika lub poprostu coś wyleje - to materac zacznie gnić- no bo niby jak wysuszyć ?? słyszałam, że te materace lubią mole spożywcze- ( nawet ktoś na forum o tym pisał wcześniej) - ja już raz miałam inwazję moli spożywczych i dziękuję bardzo.

Ta kobieta dodała jeszcze, że materace z gryki/ kokosu nie mają zdejmowanych pokryć a nawet jeśli to w pokryciu porobione są kieszonki z gryką i jeśli coś się pobudzi to nie ma opcji wrzucenia zdjęcia i wrzucenia do pralki.
Też o tym myślę i dumam i wolałabym kupić lepszy (droższy) materac a tańszą pościel- kupiłam 2 komplety po ok 50 zł w ikei bez żadnych bajerów typu baldachim, osłonki na łóżko ( wg mnie to pierwsze to siedlisko kurzu a to drugie nie potrzebnie zasłania dziecku świat- to mój osobisty pogląd) a z materacem zacznę rozglądać się w czwartek, podjadę do sklepów i hurtownii i pogadam- i oczywiście zdam relację.

ja czytalam ze najlepsze sa lateksowe materace ale to kosztuja majatek !!!! a jesli o przemakanie chodzi to ja i tak zamierzam uzywac spacjalnego podkladu na materac no i ceratka ... wiec nie powinien sie materac przemoczyc !!

Ja bym sobie gryke odpuściła- ale to moje zdanie. Czytałam o niej w internecie i jedyne co wg tych informacji ona daje to jakieś zmniejszenie wpływu na bobasa promieniowania i zył wodnych:szok: W co ja absolutnie nie wierze- nie za taką cenę.
W sklepie kiedys byłam i widziałam przekroje przez te materace. Pan obsługujący nie polecał kokos-pianka- gryka, mówił że juz lepiej te tańsze kupić bo podobno gryka może wykiełkować, zdarzają sie przypadki że tak się dzieje jak np siku się przedostanie do materaca. No i lubi się wysypywać bo to jest taka łuska z kaszy gryczanej i tylko przepikowana nitka, więc jak maluch sobie poskacze po materacu i nitki puszczą to może być mała katastrofa.
To tyle co ja wiem na temat materaca. Gdyby mnie było stać, kupiłabym lateksowy, a że mnie nie stać, kupię kokosowy- nie wchłania wilgoci, nie wygniata się i nie namnożą się w nim grzybki a to mnie w zupełności zadowala

szfagierka miala 3 lata taki materacyk z gryka i NIC SIE TAKIEGO NIE DZIALO !!! litosci !! a maluszek lepiej spi na kokosie - twardszy a jak juz dziecko jest starsze to na stronie gryczanej - jest bardziej miekka i lepsza dla kregoslupa !!

Witam,

Nie mam dzisiaj żadnych dobrych wiadomości do przekazania, zatem tylko troche Was poczytam zanim nie dostanę kolejnych bolesci. Dzisiaj przeryczałam cały dzień, odechciewa mi się wszystkiego dosłownie ....... Jutro mój M, ma zrobić mi zakupy do torby do szpitalowa, mam nadzieję, że za tydzień (jak ktoś sobie o mnie przypomni) nie bede musiała pisac o narodzinach wczesniaka :(

Pozdrawiam.

nessi co sie dzieje ?? bidulo !!

szfagierka miala 3 lata taki materacyk z gryka i NIC SIE TAKIEGO NIE DZIALO !!! litosci !! a maluszek lepiej spi na kokosie - twardszy a jak juz dziecko jest starsze to na stronie gryczanej - jest bardziej miekka i lepsza dla kregoslupa !!

Ale ja nie mówię że tak jest zawsze, mówię że takie przygody się zdarzają- znam jeden taki przypadek.To tak jak z samochodami- jeden Ci powie że w tych a tych samochodach psuje się silnik, a drugi będzie nim jeździł 15 lat i nic się nie bedzie dzialo. Więc moim zdaniem nie warto płacić za taki materac tych 20 zł więcej. Nie jest on na pewno zły dla maluszka!!

ja czytalam ze najlepsze sa lateksowe materace ale to kosztuja majatek !!!! a jesli o przemakanie chodzi to ja i tak zamierzam uzywac spacjalnego podkladu na materac no i ceratka ... wiec nie powinien sie materac przemoczyc !!
tak samo mysle
mam pianke-kokos-gryke taki materacyk byl dolaczony do lozeczka,
dokupuje nieprzemakalna ceratke i mysle, ze damy rade z Dzidulka zachowac higiene :)

Dobra to ja juz wszystko wiem co trzeba o tych materacykach szczerze tez bym lateksowy wybrala ale drozyzna jak cholercia. Jezeli chodzi o pozostale to kazda ma z nas inne zdanie i prawo do tego ale wielkie dzieki za kazda rade bo to dla mnie pomocne:) A tak w ogole to mysle ze nasze mamuski jak kupowaly materace dla nas to sie tak nie wczuwaly jak ja a wiekszosc z nas wady kregoslupa chyba nie ma hhihi ehh co za czasy

reklama
w szpitalu gdzie ja bede rodzic na sale moze wejsc tylko tata i tylko za wczesniejszym uzyskaniem zgody lekarza dyzurnego !!! tak przynajmniej slyszlam z opowiadan :) ale to chyba dobrze w ogolnym rozrachunku !! odwiedziny sa tylko na korytarzu wiec jesli sie nie ma sily to sie wszystkim macha raczka zza szyby i si ju !!!

No, to to jest fajne rozwiązanie, jeśli nie ma tak w szpitalu w którym będę rodzić ( jeszcze nie zdecydowałam w którym :-D:-D:-D) to sama je wprowadzę, teraz już mi nikt nie podskoczy- nie dam się:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry