reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja tam nie narzekam i podoba mi się nawet w ciąży

co do opijania narodzin dziecka to chyba najbardziej debilna rzecz z jaką się spotkałam
nasz naród zawsze znajdzie okazję,żeby się nawalić
a jak dla mnie zapach skacowanego męża dzień po porodzie nie będzie należał do przyjemnych:tak:
na samą myśl mnie skręca

a jaka jest w ogóle Wasza postwa odnośnie odwiedzin poporodowych???
jesteście za tym,żeby cała rodzina zaraz po wyjściu ze szpitala zwalała Wam się na głowę czy raczej za tym,żeby poczekać z tydzień i dopiero przyjmować gości-nie mówiąc oczywiście o dziadkach:tak:

reklama
Jeju juz pora obiadowa a ja jak zwykle nie zrobilam obiadu brakuje mi tego zeby ktos mi nieraz obiad zrobil bo jak jest T to dla nas dwoch zrobie i spoko ale jak sama jestem to kurde nie chce mi sie jak nie wiem i tak sobie marze jakby fajnie bylo zjesc obiad wykonany przez kogos hihi

No a ja znikam.
Ide do tej kolezanki . Tak na marginesie to poznalam dziewczyny na babyboom na takim watku Mamy ze Stillorgan. Stillorgan to dzilenica w , ktorej mieszkam. I uzbieralo sie nas -mam okolo 10 z dzielnic oddalonych od siebie o max 35 min drogi. I tak te mamy - polki - forumki , majace dzieci od 1 miesiaca do 3 lat spotykaja sie na kawki raz w tygodniu w tym naszym deszczowym Dublinie. Dzieciaczki maja radoche i kontakt z innymi dzieciaczkami a mamy moga pogadac o pierdolach :). Fajnie. Was tez chcialabym kiedys poznac :).
Zmykam
Milego dnia.
Ja odezwe sie popoludniu lub wieczorkiem
Pa

Fajnie byloby sie spotkac:-)
Nie wiem czy dobrze pamietam ale jest kilka dziewczyn z okoloc Łodzi wiec moze my zaczniemy pierwsze?

i ja się witam
melduję że jeszcze nie urodziłam i nie rodzę chociaż od wczoraj nic mi nie przeszło
no ale jeśli mój mąż wróci dzisiaj z pracy z takimi newsami jak wczoraj to możliwe jest,że zobaczę Lenkę wcześniej
czasami zastanawiam się czy w tym areszcie ktoś normalny pracuje
mój mąż postanowił się podpytać kolegów o poród rodzinny i nakładli mu do głowy takich debilizmów że jak tylko o tym pomyślę to krew się we mnie gotuje dacie wiarę,że oni opowiadają jak to męczyli się kilkanaście godzin podczas porodu:szok:ONI????? to co można o ich żonach powiedzieć? my kobiety to się nie męczymy a poród to sama przyjemność
gdyby któryś przy mnie rzucił takim tekstem to bym chyba zabiła na miejscu
czym taki się męczy? chyba siedzeniem i czekaniem
a najlepsze jest w tym wszystkim to,że koledzy męża nie uczestniczyli w porodach tylko siedzieli w poczekalni bo ci którzy byli przy żonach od początku do końca mają całkowicie inne zdanie i są pełni podziwu dla żon

Zabilabym za takie slowa:tak:moj maz czekal dzielnie caly porod za drzwiami porodowki,fakt ze nie twalo to dlugo ale nie narzekal nigdy:no:teraz mowi ze bedzie rodzil ze mna-zobaczymy;-)

Laski podpowiedzcie mi bo chce dzis w koncu posciel kupic i sa 2 wymiary koldry 90 na 120 i te drugie 100 na 135 cena kapletow sie rozni tylko 2 zl wiec praktycznie taka sama to chyba wziac ta wieksza kolderke bo na dluzej starczy jak myslicie???

Ja zamowilam ta wieksza:-)

Mi sie strasznie podobaja te posciele z Mamo Tato:tak:tez sie nad nia zastanaiwalam ale nie mam jeszcze drugej wiec wszystko przedemna;-)
Podoba mi sie tez strasznie ta
DARLAND POSCIEL 6el-135x100 HAFTOWANE APLIKACJE (800482306) - Aukcje internetowe Allegro

co do opijania narodzin dziecka to chyba najbardziej debilna rzecz z jaką się spotkałam
a jak dla mnie zapach skacowanego męża dzień po porodzie nie będzie należał do przyjemnych:tak:
na samą myśl mnie skręca

jesteście za tym,żeby cała rodzina zaraz po wyjściu ze szpitala zwalała Wam się na głowę czy raczej za tym,żeby poczekać z tydzień i dopiero przyjmować gości-nie mówiąc oczywiście o dziadkach:tak:
Ja to w sumie jestem za odwiedzinami ale tylko dlatego ze mnie dalsza rodzina na pewno nie odwiedzi hehe tylko mama z tata jesli on bedzie w stanie w ogole no i siostra kochana ktora tu chce koniecznie zawsze bez ograniczen no i rodzice mojego innych odwiedzin nie przewiduje a znajomi to juz sie zapowiedzieli owszem ale nie wczesniej niz 3 tyg po porodzie wiec mysle luzik:)

na samą myśl mnie skręca

Ja nie chcialabym widziec nikogo procz rodzicow:tak:chyba sie wsciekne jak przyjada bracia mojego meza z rodzinami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Fajnie byloby sie spotkac:-)
Nie wiem czy dobrze pamietam ale jest kilka dziewczyn z okoloc Łodzi wiec moze my zaczniemy pierwsze?

Ooo nie kochana ja sie nie dam w konia zrobic mieszkam na drugim koncu Polski ale ja chce sie spotkac obojetnie gdzie i kiedy hihi

Zabilabym za takie slowa:tak:moj maz czekal dzielnie caly porod za drzwiami porodowki,fakt ze nie twalo to dlugo ale nie narzekal nigdy:no:teraz mowi ze bedzie rodzil ze mna-zobaczymy;-)

Ja zamowilam ta wieksza:-)

Mi sie strasznie podobaja te posciele z Mamo Tato:tak:tez sie nad nia zastanaiwalam ale nie mam jeszcze drugej wiec wszystko przedemna;-)
Podoba mi sie tez strasznie ta
DARLAND POSCIEL 6el-135x100 HAFTOWANE APLIKACJE (800482306) - Aukcje internetowe Allegro

Ta jest piekna zastanawialam sie nad nia tylko zniechecilo mnie ze koldra jest cala gladka bez zadnego nawet malutkiego misiulka:)

na samą myśl mnie skręca

zgadzam się! każdy pretekst dla naszych rodaków jest dobry do nawalenia sie :crazy:

co do odwiedziń to jestem zdecydowana przeciwniczką wycieczek ! najblizsza rodzina tzn rodzice moga na chwile zajzec ,ale cały spend to dla mnie porazka ! a juz przychodzenie do szpitala całą wycieczką to dla mnie zupeły brak taktu !
Ja juz zapowiedzilama,ze jak mala urodzi sie zaraz przed świetami to przykro nam ,ale swieta spedzimy sami we trójke:tak: i jakos nikt u nas w rodzinie sie temu nie dziwi i rowniez uwaza to za oczywiste:tak:

Ja to w sumie jestem za odwiedzinami ale tylko dlatego ze mnie dalsza rodzina na pewno nie odwiedzi hehe tylko mama z tata jesli on bedzie w stanie w ogole no i siostra kochana ktora tu chce koniecznie zawsze bez ograniczen no i rodzice mojego innych odwiedzin nie przewiduje a znajomi to juz sie zapowiedzieli owszem ale nie wczesniej niz 3 tyg po porodzie wiec mysle luzik:)
u mnie jest taki problem,że niestety cała rodzina męża jest na miejscu a jest to olbrzymia rodzina i na samą myśl mnie skręca
a jak pomyślę o odwiedzinach jednej z jego sióstr z jej mądrym mężem i synem to chce mi się wyć bo na 100% mnie wkurzą swoimi mądrościami

ja tego problemu na szczescie nie mam..
wyduldalabym wszystko:-)
Georgina ja u siebie tez obstawiam ten termin i co najsmiesniejsze ide na wizyte do witycha i jak sie okaze ze jednak musze rodzic w warunkach klinicznych to tez beda to Tychy:-D
Oo to fajnie. Ale to szpital wojewódzki, trochę daleko mu do kliniki:-p

reklama
Obiad:szok: o jejku, a ja po śniadaniu:laugh2::laugh2:

Tradycja oblewania narodzin? Debilizm...najgorzej jak to pierwszy syn...ale mó T mam nadzieję nie będzie oblewał...bo będzie ze mną:-)

Do góry