reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam ponownie! :-)
Strasznie dawno mnie nie było, ale jakoś nie miałam siły nic pisać. ;-)
Zaliczyłam pobyt 3-dniowy w szpitalu. Lekarz stwierdził zagrożenie porodem przedwczesnym, więc podali mi leki na rozwój płucek u dziecka, a ja mam brać tabletki przeciwko ewentualnym skurczom macicy (mimo że na razie takowych nie miałam). Trochę na początku byłam po nich zamroczona, ale teraz już jest ok i wolę je brać, żeby dzidzia jak najdłużej posiedziała w brzuszku :happy2:.

Co do płci to w końcu ją poznaliśmy i będzie dziewczynka :-). Na razie rozmyślamy nad imieniem. Mi się podoba NINA albo KINGA a mężowi MARCELINA albo MICHALINA. Nie wiem, czy my kiedykolwiek te imię wybierzemy :-D. Poza tym dzidzia ma już 1,86 kg i mierzy 40cm z wyprostowanymi nóżkami- chyba sporo- tak mówi lekarz :happy2:. A ja za to mam 11 kg na plusie i ciekawa jestem, ile mi jeszcze przybędzie :-D.

Zaczęliśmy też kompletować wyprawkę dla małej. Mamy już m.in. łóżeczko (musimy tylko dokupić materac odpowiedni), rożek, ręczniki, pieluszki tetrowe i flanelowe i ubranek tyle, że chyba mała nie zdąży założyć nawet połowy. Jedyne pocieszenie to to, że wszystkie te ubranka dostałam od kuzynek od ich dzieci. Sama praktycznie kupiłam tylko kombinezon na zimę i czapeczkę. W najbliższym czasie wybieramy się po wózek i dalsze elementy wyprawki.

Mam dlatego pytanie do bardziej doświadczonych- jaki wózek polecacie- na paskach czy na sprężynach??????

ale jestem senna po tych swoich lekach, masakra :oo2:
zamówiłam wreszcie te dekoracje piankowe no i myślę nad tym co nam jeszcze trzeba... i się gubię.
porobiłam listę swojej mamie, coby zakupiła kilka rzeczy (myślałam, że mnie już nie wypuszczą ze szpitala) także zapewne reszta kosmetyków i smoczki/butelki mi odpadną.
pokrzyżował mi trochę plany ten mój Bąbel, bo muszę dokupić kilka ciuszków :-):sorry2:

Uwielbiam swoja tesciowa :)))))) przyniosla nam caly gar gołàbkow :D i do tego fantastyczny sosik pieczarkowy,ahh :) juz dwa zezarlam. Na jutro tez bedà,to mam wolne od garôw :))) jaf dobrze miec czasami tesciowá, podkreslam-czasami :p

Witm sie leniwym popoludniem!!
Cherie super, ze cie wypuscili:-) Powiedz jaka byla twoja reakcja na nabial??
Kopciuszku tak dzisiaj se myslalam,ze jestesmy w tej same "glupiej"sytuacji.. z szyjka cos sie dzieje i mamy lezec a termin najlepiej stycznowy:tak::tak:
Ja dzisiaj troszku podzialalam i teraz padam na pyszczek-ale jestem zadowolona bo umowilam sie na wizyte u okulisty i wybralam pediatre:-):-):-)

A\tak wogole to ja tez jestem kurna przeziebiona i sie z Wami solidaryzuje;/

Ja troche tez;-)

Dobry dzień. Piszecie że spać koło 23 chodzicie. Ja-wstyd się przyznać, po 21:00 to już zaczynam drugą fazę snu hehe. Jakoś mnie tak ścina i koniec, wstaje przed 8. Dzisiaj noc masakryczna-mały-nie wiem co mu się działo, fikał niemiłosiernie :confused: przewracałam się z boku na bok żeby go troche przytłumić, ale chyba mu się bardziej podobało bo kopał tak że chyba wszystkie paznokcie u nóg ma połamane :-D:-D:-D:-D
teraz też chwilkę nogi w górę i już wariuje.. zakręcony jak ruski słoik :p
miłego dzionka. Fajna pogoda jest, chyba ide liście pograbić :-p

Ja tez chodze po 21 hehe i wstaje po 8 czasem o 9 nawet hehe

moja mama nam to funduje.. też chcielismy z allegro..ale jak dotknelam tej poscieli z Feretti to naprawdę coś świetnego..
kołderka i poduszka sa przeszywane także w razie prania i wirowania ten srodek sie nie zesypie w jedno miejsce.. :)
gdybym to ja kupowala też wolałabym dołozyc a mieć naprawde dobrą pościel..
my za komplet tzn ochraniacz poszewka na kołderke i poduszke , kołderka i poduszka damy 269zł bodajże..
teraz tylko niewiem czy jest w tym komplecie prześcieradło czy nie.. nie pamietam ;/
ogólnie wyliczylismy że cale łóżeczko z materacem wyjdzie nas ponad 500zł a powyżej 500zł w markusi jest rabat :p
a żeby wyszło taniej drugi komplet pościeli już mamy :) mama mi uszyła.. :) znalazła świetny material a że ma talent to popracopwała :) wiec tą drugą mamy niebiesko-zółto-różową w misie :) jak wszystko skompletuje od mamy do nas to bede sie chwalić.. póki co wiekszosc rzeczy jest u niej..:)

TO JEST super pomysl bez kitu mama mi uszyje druga na zmiane dzieki za podpowiedz bez kitu tymbardziej ze ona umie .... SUPER.... he

CZEŚĆ KOCHANE!!!
Wypuścili mnie wreszcie, od ostatniego razu skurczy praktycznie nie było, rozwarcie się nie powiększa, szyjka skrócona w 50%. Ciśnienie się unormowało. Spadłam z wagi 3 kilo, także i woda się nie zatrzymuje tak w organizmie.
Także leżę już w domku. Nawet nie będę próbować Was nadrobić, bo nie uda mi się to (ale napewno przejrzę), a Wy streśćcie mi co się działo??? Wiem, że i u Karnitynki jajeczka? :-)

witaj fajnie ze juz troche lepiej i ze Cie wypuscili ,....... nie ma to jak w domku co ?

Jestem już w szpitalu. Niepotrzebnie się głodzilam. Badania będę miała dopiero jutro i ciśnienie przy przyjęciu na oddział było powalające 165/98. Dostałam ogrom leków i mam leżeć na boku. Ktg wykazało dość mocne i częste skurcze no i zalecenie by leżeć na boku

nie dobrze... TRZYMAJ SIE !!!

LECE NADRABIAC DALEJ ...............

czas biegnie do przodu jeszcze miesiąc i grudzień ciekawa jestem ile z nas go doczeka, i jaka będzie kolejność rozpadu dwu i trzypaków :-)

niech zleci ten listopad bo juz sie nie moge doczekac ahhh

uwielbiam swoja tesciowa :)))))) przyniosla nam caly gar gołàbkow :d i do tego fantastyczny sosik pieczarkowy,ahh :) juz dwa zezarlam. Na jutro tez bedà,to mam wolne od garôw :))) jaf dobrze miec czasami tesciowá, podkreslam-czasami :p

zazdroszcze ale bym zjadla ale niechce mi sie robic

Co do zapalenia pęcherza - to ja niestety przez całe życie mam do tego mega skłonności i pół poprzedniej ciąży z tym walczyłam i to niestety w większości miałam to świństwo w pierwszej połowie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, kiedy lepiej nie faszerować się lekami.
Teraz w tej ciąży odpukać , aż do dziś nic mi nie było, ale czuję, że się zaczyna :-:)-:)-( i nawet wiem dlaczego- ostatnio mało piję- nie mam ochoty, przewód moczowy nie jest za często płukany, bakterie skradają się i mnożą i masz ci babo placek.:-(

Moim najskuteczniejszym lekarstwem jest w takiej sytuacji jest dużo pić, jak w ciągu godziny wypiję z 1-2 but 1,5 litrowej wody i to wysikam - mogę uznać, że uda mi się wygrać ze świństwem.
Teraz siedzę i próbuję pić, tylko jak w 36 tyg z olbrzymim brzuchem mam wlać w siebie tyle wody? I jeszcze wsiąść do samochodu i pojechać po synka. Jeszcze pół butelki nie wypiłam a już mam wrażenie, że zaraz mi się uleje:-D:-D:-D.
Cóż, ale zawsze to lepsze niż lekarstwa. Jutro oddaje mocz do badania i do tego czasu planuję przepędzić bakterie , O!

Laseczki, Wy lepiej spójrzcie jaki wysyp listopadówek- zaczęło się u nich, oj zaczęło

Ja tym czasem spadam po synka, no i skocze zobaczyć mu buty, trzymajcie się ciepło :-)

reklama
ja wlasnie wrocilam do domku ... obiadek sie gotuje a ja jestem wykonczona !! a do tego tesciowa mnie dzis zabila tym ze nie uzgadniajac ze mna slowa zaprosila pol rodzinki do nas na swieta !! a jak ja urodze wczesniej to przepraszam mam wokol nich skakac ?? a oni mi nazworza wszelkiego swinstwa do domu !!!!!!!!!! musze z mariuszem na ten temat spokojnie porozmawiac i moze jakos jej to wyjasnimy !!

Do góry