reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Cheri jak dobrze że już wszystko w porządku:-):-) Pewnie lepiej się leży w domciu co!

Aha mam pytanie odnośnie wkładek laktacyjnych i podkładów poporodowych. Bo podkładów w paczce mam 10 a wkładek laktacyjnych ok 80. Ile mam wziąć do szpitala tych rzeczy?? Majtek jednorazowych mam w paczce 7, mam nadzieję, że starczy:p

Podkładów możesz 10 mieć mało jeśli w szpitalu nie dają bo pamiętam na początku to kazały nam pielęgniarki po dwa dawać żeby dobrze były zabezpieczone tyły i przód;-)

za tydzień muszę się umówić ze swoim lekarzem no i prawdopodobnie będziemy ustalać termin cesarki, bo przez to moje ciśnienie raczej nie mam szans na poród naturalny. :sad:
eeeeeh, ważne, żeby Danielek posiedział jeszcze te 2 tygodnie minimum.

co u Natalki? (bo nie nadrobię Was za cholerę).

Jak mi się imię Daniel podoba:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Niestety brat męża nazywa się Daniel a ich siostra też wzięła sobie Daniela...więc 3 to za dużo:no:

Ania a ja to trochę ci zazdroszczę takiej teściowej:no: W sobotę byliśmy u teściów na kawie i trochę mnie bolał brzuszek i specjalnie to głośno powiedziałam....i co????????? Pstro....nawet słowem nie skomentowali...nigdy nikt się nie zapytał jak się czuję! Ale dobrze to mój Arek podsumował...ja jestem TYLKO synowa:no: Miałam nadzieję że jak to na razie ich jedyne wnuki to choć trochę się zainteresują....w takich chwilach to jednak brakuje matki:no:

reklama
No to kurcze będę musiała dokupić podkłady. Dobrze, że się spytałam za wczasu:) Ale nie wiem czy zaś przez allegro bo nic więcej kupować nie muszę to po co za przesyłkę płacić, mam nadzieję, że w aptece będą.

No to nie jest to pocieszające, ale wyleczy się i będzie OK. Tylko właśnie pewnie dowiem się dopiero 12.11 u swojej ginki co jest grane bo przyjaciółka powiedziała, że mnie ten ginek od 3D raczej nie zbada jeżeli zapisałam się na samo usg 3D bez badania. Co innego gdybym zapisała się na wizytę+usg.

to zrób sobie przed wizyta ogolne badanie moczu
ja w pierwszym trymestrze miałam infekcje dróg moczowych i dosc długo brałam urosept a pozniej furagin i on wkoncu pomogł
a odczuwaalm to jako pieczenie w cewce moczowej

Ostatnio właśnie się zastanawiałam kiedy ostatnio mocz miałam badany bo jakoś właśnie dawno temu. Chyba w sierpniu.

Ania a ja to trochę ci zazdroszczę takiej teściowej:no: W sobotę byliśmy u teściów na kawie i trochę mnie bolał brzuszek i specjalnie to głośno powiedziałam....i co????????? Pstro....nawet słowem nie skomentowali...nigdy nikt się nie zapytał jak się czuję! Ale dobrze to mój Arek podsumował...ja jestem TYLKO synowa:no: Miałam nadzieję że jak to na razie ich jedyne wnuki to choć trochę się zainteresują....w takich chwilach to jednak brakuje matki:no:
taaa jednego dnia zapyta jak sie czuje.. a drugiego jak słabo m isie robi to ma to w poszanowaniu...
najbardziej to sie obawiam ze jak Bartek jest w pracy cos mi sie moze stac..ale wtedy to emigruje do mamy :-D

Ostatnio właśnie się zastanawiałam kiedy ostatnio mocz miałam badany bo jakoś właśnie dawno temu. Chyba w sierpniu.
straaasznie dawno..
ja miałam w sierpniu i teraz.. w zeszłym tygodniu.. a pozniej jeszcze ostatnie w grudniu.. ale chyba przed wizytą sobie zrobie morfologie bo mnie ta hemoglobina martwi.. i chcialabym wiedziec czy mi sie poprawi po tabletkach..

No to nie jest to pocieszające, ale wyleczy się i będzie OK. Tylko właśnie pewnie dowiem się dopiero 12.11 u swojej ginki co jest grane bo przyjaciółka powiedziała, że mnie ten ginek od 3D raczej nie zbada jeżeli zapisałam się na samo usg 3D bez badania. Co innego gdybym zapisała się na wizytę+usg.
pewnie co lekarz to inaczej robia .Ja naprzyklad place za 3d tylko a zawsze mam zbadana szyjke .MOj gin twierdzi ze nie puszcza pacjentek ze swego gabinetu dopoki nie posprawdza czy wsio ok.Ja dostaje jeszcze opis ginekologa z calego badania na papierku i on sie pod tym podpisuje ,wiec mowi ze cce sprawdzic wszystko aby wiedziec ze podpisal sie pod dobrym opisem pacjentki i badania usg ! Bo napisze ze wsio ok a laska wyjdzie i zacznie rodzic itp !

reklama
pewnie co lekarz to inaczej robia .Ja naprzyklad place za 3d tylko a zawsze mam zbadana szyjke .MOj gin twierdzi ze nie puszcza pacjentek ze swego gabinetu dopoki nie posprawdza czy wsio ok.Ja dostaje jeszcze opis ginekologa z calego badania na papierku i on sie pod tym podpisuje ,wiec mowi ze cce sprawdzic wszystko aby wiedziec ze podpisal sie pod dobrym opisem pacjentki i badania usg ! Bo napisze ze wsio ok a laska wyjdzie i zacznie rodzic itp !
No zobaczymy jak będzie u mnie, najważniejsze, że zobaczę Małą:-):-) I żeby tylko Myszka była zdrowa:tak:

Do góry