reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

za tydzień muszę się umówić ze swoim lekarzem no i prawdopodobnie będziemy ustalać termin cesarki, bo przez to moje ciśnienie raczej nie mam szans na poród naturalny. :sad:
eeeeeh, ważne, żeby Danielek posiedział jeszcze te 2 tygodnie minimum.

co u Natalki? (bo nie nadrobię Was za cholerę).

reklama
witam
Cherie fajnie ze juz w domku i mam nadzieje ze bedziesz ładnie lezec do terminu co najmniej tego bezpiecznego
daffodil dobrze ze juz maja cie na oku zobaczysz wszystko sie unoruje i niedługo wyjdziesz
trzymam za niecierpliwe dzieciaczki kciuki zeby jeszcze w brzusiach posiedziały

Ja jak zauważyłyście chadzam spać ok 1-2 w nocy a wstaję 7.00- 7.30 , chyba troszkę mało snu jak na starszą kobietę w zaawansowanej ciąży ;-);-)
Kartynika mam do Ciebie pytanko, ile razy wcześniej byłaś na usg i gdzie, że powiedzieli, że dziewczynka i gdzie dowiedziałaś się, że to jednak chłopiec.
Ja strasznie nastawiłam się na córkę i też strasznie boję się rozczarowania. Ja raz w 18 tyg miałam usg 4d na felczaka tam wyszła córka, potem w 20 tyg na pomorzanach podczas badań prenatalnych też wyszła córka, potem mój gin ok 26 tyg potwierdził córkę i w 30 również na felczaka podczas 4d potwierdzili córkę. Jutro idę do swojego gina i powiem szczerze pomimo tylu potwierdzeń jestem trochę spękana :-):-)
Monia ja bylam zawsze na usg w Darmedzie na bogurodzicy i u tego samego gina w sumie 3 razy ale jak on nam za pierwszym razem mowil ze coreczka to zaznaczyl ze to na 99 % bo nic tam niby nie bylo i widzial wargi sromowe jak to stwierdzil tylko ze pepowina sie majtala miedzy nozkami i zaznaczyl ze ten 1 % to zostawia bo moze maly sobie cos przygniotl i nam psikusa zrobil i okazalo sie kurna ze ten moj skarb ma poczucie humorku i sobie tak fiutka przygniotl ze sie z tego wargi zrobily hihi

za tydzień muszę się umówić ze swoim lekarzem no i prawdopodobnie będziemy ustalać termin cesarki, bo przez to moje ciśnienie raczej nie mam szans na poród naturalny. :sad:

Super że jesteście już z nami :)
Danielek posiedzi na pewno :) tylko leż spokojnie kochana :)
cesarka nie cesarka wazne żebyście oboje byli zdrowi :)

Ja biorę 2 paczki podkładów po 10szt i jedną paczkę wkładek 20szt
ja podobnie.. tzn nie mam zamiaru szukac np wkładek tak żeby było w opakowaniu 20szt.. :p
wezme najwyzej czesc albo całość a reszte przywioze do domu.. :)
tego nigdy za wiele.. a nie sa to ciezkie rzeczy ani nic zeby trzeba bylo wyliczac ile brac :0 lepiej co by nam zostalo niz jakby miało braknąć :)

Monia ja bylam zawsze na usg w Darmedzie na bogurodzicy i u tego samego gina w sumie 3 razy ale jak on nam za pierwszym razem mowil ze coreczka to zaznaczyl ze to na 99 % bo nic tam niby nie bylo i widzial wargi sromowe jak to stwierdzil tylko ze pepowina sie majtala miedzy nozkami i zaznaczyl ze ten 1 % to zostawia bo moze maly sobie cos przygniotl i nam psikusa zrobil i okazalo sie kurna ze ten moj skarb ma poczucie humorku i sobie tak fiutka przygniotl ze sie z tego wargi zrobily hihi

hahaha niuniek sie niezle nakombinował zeby wam psikusa zrobic:-)
a co bedzie oszczedzała rodziców kieszen
a sukieneczki na kolejne dziecie sie przydadza

ja podobnie.. tzn nie mam zamiaru szukac np wkładek tak żeby było w opakowaniu 20szt.. :p
wezme najwyzej czesc albo całość a reszte przywioze do domu.. :)
tego nigdy za wiele.. a nie sa to ciezkie rzeczy ani nic zeby trzeba bylo wyliczac ile brac :0 lepiej co by nam zostalo niz jakby miało braknąć :)
Ja mam w paczce 80 szt wkładek lak., więc wezmę z pewnością mniej:-) Za wielka ta paczka, więc je dam chyba do woreczka jednorazowego:-)

Cholercia jak mi się źle siedzi od wczoraj. Jakbym miała szpilkę w ipce;/ W ogóle mam wrażenie jakbym miała już tak strasznie nisko szyjkę i mi przeszkadza;D Odlot;/ Może cosik mam jakieś zapalenie..

reklama

a Natalka tez sie ostatnio za mocno nie odzywa moze nie najlepiej sie czuje po lekach nie wiem moze ktos cos wie wiecej

a cesarki sie nie obawiaj jak trzeba to trzeba oby z wami było dobrze to pozniej juz sobie poradzisz

Do góry