reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

z tego co widze to chyba dopiero przede mna

Badanie KTG, czyli monitorowanie czynności serca płodu z jednoczesnym zapisem czynności skurczowej macicy, to jedno z podstawowych badań we współczesnym położnictwie. Wykonuje się je pod koniec ciąży i w trakcie porodu, aby wiedzieć, w jakim stanie jest dziecko i móc jak najszybciej zareagować, gdy pojawi się zagrożenie.

reklama
czy to KTG to jest cos obowiazkowego? ja jeszcze nie mialam ani razu...
Ja niewiem czy jest obowiazkowe ja chyba po 30 tygodniu ciazy zaczelam chodzic na Ktg gdyz tak zlecil moj ginekolog co 2 tygodnie mam podlanczana aparature do brzuszka i robiony zapis 30 minutowy w celu sprawdzenia jak bije serduszko dziecka i czy nie ma skurczy macicy !po 36 tygodniu bede miala KTG co tydzien !

No więc wziełam prysznic/kąpiel i co? I jeszcze gorzej, młody do tego zrobił się nerwowy i strasznie mocne kopniaki strzela. Brzuch juz caly czas jest twardy:( Oddechu nie moge złapać w ogole;/
Czekam na męża do 18 i sru na IP, takie stany nie są normalne raczej ;/

Ty to zmykaj do szpitala:tak:nie czekaj dluzej:no:powodzenia;-)
No tak, juz sama to widze, ze bez IP raczej sie nie obejdzie. Co za dupa ;/ Ale wole pojsc o jeden raz za duzo niz o jeden za malo.

Popieram:tak:

mam pytanko, jak wszystko pojdzie dobrze i wraca sie z dzidzia do domu to ile trzeba zrobic kwarantanny z odwiedzinami? jak myslicie? w dwa tygodnie sie ogarnia mama i dzidka ? :confused:

Mysle ze juz sie ogarniesz:tak:i uwazaj na chorubska:-(wczoraj bylam u gina i opowiadala jedna dziewczyna ze jak wyszla ze szpitala to ktos z odwiedzajacych przyniósl jej rotawirusa:-(albo maz go z pracy przyniósl,maly caly czas wymiotuje i ma biegunke,kolki sa niesamowite,non stop placze i najlepsze jest to ze lekarze nic nie moga zrobic:no:powiedzieli jej ze zazwyczaj poprawia sie po 40 dniach:-(potem szczepienie.

cześć laseczki, nie dam rady nadgonić, cały dzień umieram.
Boli mnie łeb, leże i wymiotuję na zmianę, mam nadzieję, że fenek trochę się wchłania bo jak mnie w nocy skórczybyki złapią to...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Chyba leki rozwaliły mi żołądek.
Jak jutro nie przejdzie to muszę do apteki A. wysłać niech coś wymyśli.
Wracam do wyrka :-(
Umieram, jak nie umre to jutro napiszę :-:)-:)-(
Buziaczki:wściekła/y:

Oj nieciekawie:-(

Czy ktoraś z was stosowała globulki Clotrimazolum 100mg??? Po założeniu na noc globulki miałam wrażenie pieczenia....

Ja nie stosowalam ale pamietam ze po Gynalginie kiedys mialam podobnie:tak:przeszlo szybko;-)

Ty to zmykaj do szpitala:tak:nie czekaj dluzej:no:powodzenia;-)

Popieram:tak:

Mysle ze juz sie ogarniesz:tak:i uwazaj na chorubska:-(wczoraj bylam u gina i opowiadala jedna dziewczyna ze jak wyszla ze szpitala to ktos z odwiedzajacych przyniósl jej rotawirusa:-(albo maz go z pracy przyniósl,maly caly czas wymiotuje i ma biegunke,kolki sa niesamowite,non stop placze i najlepsze jest to ze lekarze nic nie moga zrobic:no:powiedzieli jej ze zazwyczaj poprawia sie po 40 dniach:-(potem szczepienie.

Oj nieciekawie:-(

Ja nie stosowalam ale pamietam ze po Gynalginie kiedys mialam podobnie:tak:przeszlo szybko;-)
straszne z tym rotawirusem, ale chyba nie do unikniecia bo meza musze wypuszczac z domu od czasu do czasu:) wiec moze cos przywlec ;/

wika no nic się takiego nie stało. Bratowej współczuję, bo na pewno jest zdenerwowana wywołaniem, a leżenie na korytarzu w niczym nie pomaga. trzymam kciuki, aby wszystko dobrze poszło.
Ja jak przywiozę od rodziców wózek (odebrany w środę), to też zrobię fotkę i wkleję na cudeńka:)

No jest strasznie .... to takie nie przyjemnie męczyc sie bo juz sie meczy i to na korytarzu i wlasnie mowila ze przeciagi sa straszne ... no ale pozniej moze sie cos zwolni.... no i oby wszystko dobrze poszlo napewno jak moj bratanek sie urodzi dam znac :-)

Hej laseczki ja wlasnie wrocilam objadlam sie pierogami z kapusta i grzybkami z cebulka i barszczykiem mniam. Zamowilismy wozeczek pozniej napisze jaki bo nie pamietam nawet jaki model mam zapisane kupilam jeszcze 3 piekne pajacyki takie milusie bo pare ciuszkow musze dokupic bo w rozowym synek jednak nie pochodzi chyba ze na noc mu spiochy zapodam haha jak nikt nie bedzie widzial:) Lozeczko i posciel z necika zamowimy tak postanowilismy bo strasznie w sklepie przebitka jak ktoras ma jakiegos fajnego linka na te rzeczy to bym poprosila:)
Purchawko kurde bidulko nastepna mam nadzieje ze brzuszek juz nie boli bo nie doczytalam.
Wika mnie tez pfu pfu nic nie boli nic nie ciagnie skurczow nie mialam poki co no a maly mniej sie rusza ale on wazy ponad 2 kg juz i jak na usg widzialam ze sobie raczki i nozki wklada do buzki a tego nie czulam to sie uspokoilam bo ja nie zwsze musze czuc jak on sie rusza moj tluszczyk go amortyzuje:) Ok nadrabiam dalej.

Nom ja mysle ze moj tez ponad 2 wazy a raczej napewno... ale tak jakos smutno jak mniej ruchów:-( ale jak sie poczuje to odrazu happy :-):-):-) i 9 listopada usg wiec tez juz niedlugo i sie ciesze bardzo :-) co prawda zwykle ale zawsze to usg ....

czy to KTG to jest cos obowiazkowego? ja jeszcze nie mialam ani razu...

Ja tez jeszcze nie mialam (ale pamietajcie ze ja glupia ginke mam i dlatego sie przenosze) wiec nic dziwnego ze nie mialam ale jooanna moze dlatego miala bo juz urodzila wczesniaka i zeby zapobiec temu ... musialy by inne laseczki sie wypowiedziec....

reklama
Do góry