reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja juz mam 4 termin:laugh2: na Mikołajki:-D
ale powiedziała mi gin, że jak nie urodzę do 10 grudnia to mam się zgłosić do szpitala.
wybaczcie nie mam czasu teraz czytać ani pisać:wściekła/y:
Studia mnie wykańczają:-( Na dodateek stara baba mnie oblała na egzaminie...powiedziała mi, że widzi, że jestem w ciąży i skoro byłam wcześniej taka bezmyślna, to może teraz zacznę mysleć:wściekła/y::no:
Szczyt chamstwa!
co za piździsko ze sie tak wyraże

reklama
Wszystkie juz prawie poszlyscie spac a ja dopiero skonczylam czytac i widze ze dzis w miare pozytywny dzien - chyba zadnych zlych wiadomosci nie bylo z tego co zauwazylam i oby tak dalej!

natknęłam się na fajną wizualizację porodu
38 tydzień ciąży: kalendarz ciąży, 38 tydzień ciąży - www.mamazone.pl
hehe oby to było takie proste jak na tym filmiku :confused2:

Fajny ten filmik :tak: Ogolnie planuje sobie poogladac wiecej takich rzeczy bo chyba czas zaczac sie edukowac. Jak ktoras sie natknie na cos fajnego to bardzo prosze sie podzielic :blink:

Podoba mi sie bardzo Twoj wozek, mezowi mojemu tez. W sumie cenowo jak dokupujesz fotelik to wychodzi podobnie. Nie moglam tylko znalezc wagi. Ten nasz 10kg dodatkowo carseat 2,5kg. W porownaniu do tego poprzedniego co mielismy to leciutki.

Nasz tez ma podobna wage, 9,9kg tylko nie wiem co sie na nia sklada. Za wozek i fotelik, z rozymi dodatkami (torba, oslona przeciwdeszczowa, oslona na nogi, itp) zaplacilismy 318 funtow.

Jaka jestem zmeczona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rok temu wyjechała dziewczynie z tekstem 'zamiast rozkładac nogi, rozłożyłaby Pani ksiązki'....z babciami nie ma co dyskutować. Ona zazdrości, bo juz nie może mieć dzieci.
to chyba jakis staly tekst takich niedowartosciowanych nie bede pisac juz kogo... ale u mnie na pierwszym roku na wlasne uszy slyszalam wielki doktór z anatomii do laski rzucil mniej wiecej to samo tylko ze jej powiedzial Że pani to chyba czesniej nogi rozkladna niz ksiazki

ja mialam fajnego doktorka z wytrzymalosci i jak poszlam po wpis to tak sie zachwycal moim brzuszkiem ze nawet zauwazyla jak sie mala ruszyla i zapytal czy moze dotknac.... bardzo fajny i przyjemny facet.... a u mnie na politechnice wiekszosc to mezczyzni.... ze tez ten wczorajszy sie tak zachwycac nie chcial,,,,,,,,,,,,,,,,
Wiesz to zalezy wszytsko od ludzi, ostatanio mielismy zajecia z immunologii klinicznej i bylismy w prywatnej klinice alergologii takiego znanego w Łodzi bynajmniej mysle ze i poza Łodzia profesora Buczyłki, odbiegajac od tematu ma ogromna wiedze facet. No i w kazdym razie nie dosc ze zrobil za friko mojemu B testy bo jest alergikiem to jeszcze zaprosil do udzialu w takim badaniu, a mnie tez poglaskal po brzuszku zapytal co bedzie, pogadfal z nami chyba z 10 minut jeszcze po zajeciach, dal jakies ulotki i nawet pocałował mnie w reke, mega kulturalny facet i profesor, no takie cos to sie czesto nie zdarza zeby prof calowal studentke w reke, a najgorsze sa takie glupie niedowartosciowane babska, wredne, ktore wyzej sraja niz dupy mają. I tak na prawde ***** wiedza

Nie wiem czy jutro uda mi się naskrobać coś do Was przed usg 3D, ale jeśli nie to trzymajcie kciuki aby Mała się ładnie pokazała, żeby przede wszystkim zdrowiutka była i żeby dała sobie cyknąć ładne zdjęcia do pochwalenia się Wam Ciotki E-BBoomowe hehe:)

DOBRANOC:)

Tuż przed snem jeszcze Wam wrzucę link do zgadywanki ;-) A nuż któraś trafi ;-)
Tak dla zabawy z Marcinem robimy ankietę kiedy się Misia urodzi. Jak chcecie to zgadujcie, będzie nam miło :-)

Doodle: Pick the birthday of our child

A że wiadomo jak to z dzieciakami jest to pewnie i tak wywinie nam numer i na Wigilię będą ją z brzucha na siłę wyciągać... :-D

Witam was:happy2:
Z rana ciszaa i pustka:-:)-:)-:)-:)-(
Mam nadzieję że wszystkie dziewczyny które mają dziś wizyty u gin i usg przyjdą z dobrymi wiadomościami:-):-):-)

Hej laski;-) dziś mam wizytę u gina po południu więc pewnie co i jak napiszę jutro. Ale jak narazie to mam info jak po wizycie u okulisty...:sorry:
A więc będę musiała mieć CESARKĘ:wściekła/y::no:. Ja nie cem!!!!!
Pani doktor mi wyjaśniła, że wg książek przeciwskazania zaczynają się od wady (-10 dioptrii) ale gdybym była jej córką to by nie chciała, żebym ryzykowała utraty albo znacznego pogorszenia wzroku. A no i jeszcze pogorszył mi się wzrok...:-:)-:)-( ale to dlatego, że w ciąży grubieje rogówka i wzrok wróci do poprzedniego stanu do pół roku po porodzie.
Od wczoraj przeżywam tę diagnozę, mąż też bo chciał być przy porodzie a tu lipa.... No i tyle leżenia w szpitalu...:dry::eek: no załamka totalna:-:)-:)-:)-(

reklama
Taaa na pewno DIPHERGAN czerwone tableteczki, kazdej to daja w szpitalu co jest dla mnie zupelnie bez sensu, mi tez dawali jak lezalalam, ale ja to wyrzucalam do kosza, daja chyba zeby pacjentki w wyrkach lezaly i nie lazily po oddziale, poza tym to jest lek z kategorii C i bardzo sie zastanawiam czemu oni tak bez jakis wskazan konkretnych podaja go wsztskim pacjentkom, szczególnie ze po porodzie moze powodowac zoltaczke u plodu, i na ulotce jest napisane podawac tylko gdy koniecznosc podania przewaza nad ryzykiem wystapienia potyencjalnych dzialan niepozadanych u plodu . NIE KUMAM TEGO

no to bardzo ciekawe ... chyba tylko dla wlasnego spokoju laski tym futruja !!

Wklej foteczkę :) My tez na etapie malowania.
Moze któraś z Was ma jakis lepszy zmysl orientacji jakie dwa kolory polaczyc w duzym pokoju zeby bylo ładnie (chodzi mi o pomalowanie scian) Bedzie czerwona kanapa i sa w scianie czerwone luksfery??? Chce taka belke gdzie sa halogenki i sicane po przeciwnej stronie pomalowac na jeden kolor, i reszte na jakis inny ale jakos nie mam pomyslu co wybrac

ja nie jestem najlepsza w dobieraniu kolorow ale motyw z czerwieniem bardzo mi sie podoba :) moze dla kontrastu cos zoltego ?? /chociaz ja tego koloru nie lubie ... /

Co na takie usg 3D trzeba ze sobą wziąć? Chyba tylko płytkę i kasę? Choć może facet będzie miał swoją płytkę, ale lepiej wziąć.

u mnie trzeba bylo wziac tylko kase!!

Jutro zaczynam 34tc. I wiem, że od tego czasu niektórzy ginekologowie zalecają zaprzestanie seksu. Ja mam wizytę u ginki dopiero 12.11, więc to będzie prawie 36tc jak dobrze liczę, więc wtedy mi powinna powiedzieć kiedy zaprzestać czy lepiej do niej wcześniej zadrynkać z tak dziwnym pytaniem? Niby dziwne pytanie, ale jakieś tam znaczenie chyba to ma. Co myślicie o tym?

pamietaj ze nie ma glupich czy dziwnych pytan - ja bym dzwonila ... swoja droga zapytam mojego gina dzis ...

Do góry