reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Chyba na Karowej, nie znam szpitali w Wawie, zależy mi na niepłatnym porodzie z mężem.
Poprosiłam M o chińszczyznę i właśnie mi przyniósł. Jestem wniebowzięta. Oby moja ciąża trwała jak najdłużej żebym mogła się jeszcze do syta najeść :-)

ja jakos nie toleruje chinszczyzny !!

hehe a karnitynka teraz nie bedzie miala dla nas zbyt wiele czasu !! ciekawy czy wymyslili imie dla synka !

reklama
Troszke nadrobilam ale zostalo mi jeszcze 16 stron:tak:a ja musze teraz na chwilke ucieknac bo glodna jestem.
MEA ja tez tak mysle ze moja dzidzia bedzie starsza:tak:chociaz fajnie by bylo jak data by byla taka sama:tak:razem robilysmy test to i rodzic fajnie by bylo razem:-)No ale ty to pewnie po sylwku dopiero;-)
Na cisnienie przepisal mi Dopegyt.
Na cisnienie pr
co do lekow to powiem tak: aptekarze sa nadwrazliwi !! i najlepiej daliby do leczenia wode w sprayu i czyste powietrze !! a lekarze maja swiadomosc tego jakie srodki sa bezpieczne i sa w stanie okreslic czy trzeba cos mocniejszego czy wystarczy slabszy srodek .. .ale lekarzowi tez musi sie chceic !!!

moja kumpela z ktora chodze do gina jakis czas temu miala gardlo zawalone to jej lekarz kazal kupic tantum verde w tabletkach a jak nie przejdzie to przyjsc po recepte na cos mocniejszego !! a ona byla wtedy w 10 tc !! a mi powiedzial ze w 2 i 3 trymestrze to mozna juz spokojnie cos mocniejszego brac z wyjatkiem lekow z kwasem ascorbinowym !!

Mi gin przepisal dzisiaj antybiotyk,jakies tabletki z aspiratorem,kazal pic syrop ten co przepisala pani doktor z alkoholem:tak:powiedzial ze alkochol eliminuje skurcze macicy:tak:kazal nawet kieliszeczek wina sobie jak cos wypic:tak:
dziewczyny, tak sobie oglądam nasze forum i zauważyłam, że nasze dzieci są coraz większe i coraz lepiej rozwinięte :tak::tak:.
Nasze najmłodsze maleństwa skończyły już 31 tydzień :-):-)
I chyba uda nam się zamknąć październik w takim stanie jak dziś :-):-)

U mnie jeszcze nie ma 31 tygodnia skonczonego ale z usg to napewno:tak:

pewnie że panikuje :] to chyba lepsze niż olewać wszystkie objawy, nie ?

najbardziej to mnie przeraża to jak mały kopie, jak takimi seriami mnie bombarduje..to wtedy.....mnie to naprawde przeraża bo sobie przypominam jakieś głupie filmy co się człowiek budzi w trumnie albo gdzieś uwięziony, i chce się wydostać i kopie i wali - i właśnie wtedy jak mnie mały kopie to sobie wkręcam że on już nie chce tam być i prosi żeby go uwolnić :eek::eek::eek::eek:
to jest straszne...nie mogę mu pomóc i wogóle musi tam siedzieć.. ma zamknięte oczy, ciemno tam jest i mokro..pewnie go tak ściska jak się w nocy obracam, i wogóle ma dość.. :p

Oj napewno dzidzi tam jest dobrze:tak:to tylko tobie wydaje sie ze jest jej tam niewygodnie;-)

Ja juz po wizycie,nie jest zbyt ciekawie ale nie jest tez najgorzej:tak:tzn moja szyjka nie skrocila sie ale tam gdzie sie juz rozwierala to teraz jest głowka dziecka,czyli szykuje sie ostro do wyjscia.Gin nie zrobil mi usg bo powiedzial ze nie chce naswietlac macicy,narazie musimy wyleczyc mnie z przeziebienia,przepisal antybiotyk i inne leki i mam sie narazie wykurowac bo przez ten kaszel wlasnie tak jest.Dostalam tez leki na cisnienie dzis u niego mialam 155/85,nogi puchna i musimy wkroczyc z lekami.Przytylam od ostatniej wizyty niecale 2 kg czyli juz prawie 13 na plusie.I przepisal mi rowniez Gynalgin na wyleczenie infekcji (tzn zapobiegawczo) jak by dzidzia chciala sie juz niebawem pojawic na swiecie.Za dwa tygodnie kolejna wizyta.
Jestem troche zasmucona ze nie mialam mozliwosci poogladania swojego synka:-(tak chcialam wiedziec ile wazy:-(serduszka tylko posluchalismy i tyle.
A i jak czekalam na wizyte to poszlam na miasto,kupilam kilka drobiazgow dzidziusiowi i weszlam do lumpka,kupilam sobie spodnie ciazowe:-)zaplacilam za nie tylko 10 zł:-)sa 3/4 ale to i tak grosze:-)wiec sie ciesze z mojego polowania:-)
ej wytrzymajcie jeszcze troche!!

Mam do was prosbe o doradzenie. Chcialabym po porodzie spac z malym,miec go " na wyciagniecie cyca" hehe. Ale jak mu zrobic legowisko? Maz bedzie spal w innym pokoju- nuech chociaz on sie wysypia,w koncu na nas zarabia... bede miec duuze lozko,moge go na kocyku polozyc i przykryc kolderka? Czy na materacyku? Sama nie wiem, a wy jak myslicie?

ej wytrzymajcie jeszcze troche!!

Ja nie mam zamiaru jeszcze rodzic:no:pytalam gina czy grozi mi to teraz i powedzial ze na chwile dzisiejsza to raczej nie:-)najwazniejsze zeby skurczy nie bylo:tak:zapowiada sie ze moja szyjka z jednej strony trzyma super:tak:wiec moze znowu bedzie problem z jej rozwarciem,zobaczymy.Ja jestem dobrej mysli;-)

Hej dziewczynki jestem padnieta caly dzien za wozkiem latamy i za lozeczkiem i innymi pierdolkami nie mam sily na kupowanie pierdolek wiec wszystko z neta zamowilam od tych sprzedawcow co Mea dalas linki no i dzis w sklepie widzialam polowe tego ale kazdy produkt od 5 do 10 zl drozej niz na allegro wiec jestem zadowolona. Dostalam w lumpiku nowiutki kombinezonik fiiolecik za 15 zeta sliczny hihi i szlafrok czerwony z reniferem jak dla malego bonssa hihi a teraz Was ponadrabiam.
Monia chodze do lekarza na polskich marynarzy do babki super a usg w darmedzie na bogurodzicy:)
Jeżeli chodzi o temperaturze to my w domku trzymamy 21.5 stopnia w dzien a na noc ustawiamy na 19 i jest dobrze ale jak się maly urodzi ( nie mala hehe jeszcze się z tym nie oswoiłam) to 21 caly czas będzie bo to niby najzdrowiej dla dzidzi
Marta 23 szok był wielki bo byliśmy pewni ze dziewczynka na 99 % no i sukieneczki dalej dzis oglądałam w sklepie ale mój T mnie pogonil hihi

No mi głównie zależy na kameralnej atmosferze, bez tłumów i masówki :)Wybierz sobie jeszcze z jeden, dwa, bo w tych bardziej popularnych szpitalach jak Karowa, Żelazna często odsyłają niestety;/

Tak jak pisałam nie znam szpitali, jedyne o których coś słyszałam to Inflancka i Bielański, więc pewnie te będę miała w zapasie, o ile wogóle zdążę dojechać do Warszawy, bo pierwszy poród miałam expresowy :-) Na Żelaznej poród rodzinny kosztuje 1000zł, więc odpada, choć znam dobre opinie o nim, ale z zasady nie zapłacę za coś co mi się należy darmo.

Mea ja jeszcze marzę o shoarmie, ale u mnie nie ma. Jak będę w Wawce to może zajrzę do Sfinxa :-)

reklama
Tak jak pisałam nie znam szpitali, jedyne o których coś słyszałam to Inflancka i Bielański, więc pewnie te będę miała w zapasie, o ile wogóle zdążę dojechać do Warszawy, bo pierwszy poród miałam expresowy :-) Na Żelaznej poród rodzinny kosztuje 1000zł, więc odpada, choć znam dobre opinie o nim, ale z zasady nie zapłacę za coś co mi się należy darmo.

Mea ja jeszcze marzę o shoarmie, ale u mnie nie ma. Jak będę w Wawce to może zajrzę do Sfinxa :-)

No na Żelazną się wbić, to nawet po pełnych opłatach jest czasem trudno, wiesz aktorki, sławy i te sprawy... :) Z inflandzką to jedyna zaleta, że ZZO za darmo zawsze, ale przez to tłumy niemiłosierne i rodzenie na korytarzu niemalże :) Ostatnio sporo osób chwali Solec, więc jak chcesz rodzić w Warszawie to też warto się zastanowić. Ja wybrałam obrzeża, bo boje się, że jak będą godziny szczytu to utknę w korkach i będzie lipa :) a tak to sobie wiochami albo lasem do Międzylesia zawsze przebrne :)
Ja też najchętniej bym nic nie płaciła, ale za bardzo nie chcę męża zabierać na salę porodową, więc zapłacę chociaż położnej, żeby ktoś tam cały czas dbał o moje interesy ;)
Ogólnie to gdybym miała alternatywę to bym w ogóle w Wawce nie rodziła... jak to w stolicy, wszędzie straszna masówka ;/

Do góry