reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Dziewczyny, strasznie się wczoraj przestraszyła, tymi nagle pojawiającymi się jajeczkami- ja mam takie piękne sukieneczki, tak się ciszyłam z dziewczynki a teraz jestem z zawieszeniu- spanikowałam :szok::szok::szok::szok:
Do lekarza idę we wtorek, od dłuższego czasu odliczam nie dni ale godziny, strasznie chcę dowiedzieć ile moje maleństwo waży a teraz jeszcze bardziej czekam i odliczam czas, żeby upewnić się co do płci - 4 razy miałam potwierdzaną płeć u trzech lekarzy - w tym raz podczas badań prenatalnych- na super sprzęcie w klinice, a drugi raz - dwa razy na usg 4d. Ciekawe jak wyglądały usg naszych nowych chłopców?
Mnie też ściska ciekawość co do wagi Małej no ale mam nadzieję, że jutro na 3D nie okaże się, że jest chłopcem. Mam spooooro różowych ubranek i takich rozkosznie dziewczęcych, że żal będzie ich nie używać:-)

reklama
kurde ile ja mam rzeczy do zrobienia....pralke mi dopiero dziś spowrotem podłączyli bo wcześniej rurki wymieniali..małemu musze poprać-bedzie kilka pralek, opórcz tego my już nie mamy w czym chodzić bo chyba 1,5tygodnia pralka jest odłączona..oprócz tego remont jeszcze z tydzień czasu..posprzątać..okna umyć..MEBLE skręcić w sypialni bo teraz nie skręcamy bo burdel, duży pokój -dechy na podłogę trzeba ułożyć i zakupić narożnik...
ekipa wczoraj nam wystawiła rachunek "mniej więcej" za samą robocizne za 1 pokój, łazienkę, i wymianę rur na dwóch poziomach.....10.000zł :wściekła/y:.. i jeszcze za materiały mamy do zapłaty coś 4.000zł.. :no: haha gdzie tam płytki jeszcze,umywalki i meble do łazienki, do salonu.. ja pierd***ziele.. rzeczywiście remonty są tysiąc razy gorsze niż budowa nowego domu..i chyba droższe :/ fak.

:-)
Co do kg to dziś się ważyłam i mam na plusie od początku ciąży 4.2kg:-) Czyli nie spada jak to u mnie było z 3(?) tyg temu. Ciekawe czemu wtedy spadła mi waga, no ale nieważne już skoro idzie ładnie w górę:-)

ja mam na plusie od początku ciąży już 23 kiloski łooo :confused2::confused2::confused2:rozmiary 42 już, a miałam 36-38 heh, co sie dzieje, masakra..
trzeba iść do fryzjera niedługo żeby sie dziecko nie wystraszyło i nie płakało po porodzie że ma taką matke z odrostami

No ten czas kurczy nam się niemiłosiernie, mi zostało 38 dni ale równie dobrze mogę urodzić 2 tyg wcześniej, czyli już za 24 dni :szok::szok::szok::szok:
Po świętach zabieram się za pranie, nie ma zmiłuj
Po weekendzie zamówię też mebelki- na szczęście już wybrałam- i mam nadzieję, że do tego czasu się nie rozmyślę :-D:-D:-D
O jeny, a mi jeszcze 50 dni. No chyba, że 2 tyg wcześniej to 36:-)

ja po furaginie latam siku co 40 minut w nocy i w dzień:tak:
Marzka-damy radę!!!
co do kg to ja odkąd biorę leki strasznie puchnę:szok: i woda mi się zatrzymuje a to dodatkowe kg
od początku mam 8 z czego dziecko ma 100% już ma koło 3:tak:albo i więcej

Poszłam posprzatac a wy juz tyle napisałyscie :-) ale juz nadrobilam ehhh ale sie zmeczylam normalnie zmachałam jak nic skocznylam wlasnie sprzatac mieszkanie bo dzis ma przyjsc wlascicielka sobie zobaczyc mieszkanko.... :crazy:jeju jak ja zazdroszcze wam jak macie swoje mieszkanie a nie wynajmowane :crazy::crazy::crazy:

Cześć Kobietki! poczytałam co u was.
Wczoraj oglądałam Rozmowy w toku był akurat temat porodu, niestety omówiony od tej mniej przyjemnej strony czyli przypadki skrajne i negatywne.Jeśli nie oglądałyście nie żałujcie, nie ma czego.:no:
Dziś rano z kolei oglądałam Pytanie na śniadanie o tym czy partner powinien być przy porodzie i stwierdziłam że zdania nie zmienię i chcę by był, jeśli oczywiście nie wycofa się w ostatniej chwili.:tak:
Oj mamusia mi opowiadała o tych Rozmowach w Toku, same negatywy, jeden pozytyw bo akurat była jedna babka co jej się szalenie poród podobał. No nie dobrze słuchać negatytów nt położnych bo to przed naszymi porodami nie bardzo odpowiednie;-)

Oj mamusia mi opowiadała o tych Rozmowach w Toku, same negatywy, jeden pozytyw bo akurat była jedna babka co jej się szalenie poród podobał. No nie dobrze słuchać negatytów nt położnych bo to przed naszymi porodami nie bardzo odpowiednie;-)

Ja nie sluchgam ale moglabym bo co mi tam liczy sie wiara ze bedzie wszystko dobrze sprawnie i wogole a zamartwianie jak tu niektore dziewczyny na naszym forum to nic nie da.... nie lepiej myslec pozytywnie ???

reklama
Do góry