G
Georgina
Gość
ja na poczatku tez nie mialam ochoty na slodkie a teraz i owszem ciekawe co to wrozy
Ja zupełnie odwrotnie:-) I trymestr same słodycze a teraz nie:-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja na poczatku tez nie mialam ochoty na slodkie a teraz i owszem ciekawe co to wrozy
Ja ze słodkiego to mam ochote na słodkie bułki ,paczki lub lody ...na tym koncze swoja historie ze słodyczami ...no i pamietam ze z Patrykiem tez nie chcialam slodkiego ....ALE odrzuciło mnie konkretnie tez od mieska ....a teraz hymmmm bardzo lubie !Sama niewiem ....ludzie rozie mowia.
Słyszałam tez ze płeć "niby" mozna rozpoznac po pierwszych ruchach ,ze niby z lewej na dziewczynke a z prawej na chlopaka ...ja pierwsze ruchy czułam z lewej i do tej pory je tam czuje ,a rano jak jeszcze lerze mam juz spora gulke z lewej strony! Czy to prawda ,niewiem .Bratowa czula pierwsze ruchy z lewej strony - i ma dziewczyne ,ale zapewne to tylko zbieg okolicznosci ..A wy cos słyszałyscie na temat tych pierwszych ruchow???????? Czy tylko mi takie bajki tu opowiadaja? az poszukam cos na necie zaraz!!!!
To raczej od dzidzi zależy z której strony akurat się rusza, moim zdaniem.
Hehehe, ''Wiktoria miała jajka"
Ale co by nie było wróżba fajna. Ja się zdziwię jak będzie Boy bo jednak nakręciłam się na dziewczyneczkę, choć nie chciałam się nakręcać, ale tak jakoś bywa u nas
Miałam te pierwsze ruchy po prawej stronie a i kilka razy (2 lub 3?) miałam ''kulkę'' też po prawej stronie, ale się nie ruszała. To chyba Dzidzia??
Co do nastawiania sie hymmm ....ja chyba nie nastawilam sie na nic ...czuje ze bedzie boy ,ale jak by fajnie bylo mniec teraz dziewczynke ahhaha . Tak to juz jest z nami
Z ta kulka to jest tak u mnie ....mniej wiecej w polowie drogi z wzgorka lonowego do peka ,z lewej strony ,jak budze sie rano lezac jeszcze klade raczki na brzuszek ,lub jak sie wyciagam po nocy ....zawsze czuje twarde wybrzuszenie ,wiecej z lewej strony niz z prawej ( dochodzi do pepka ) ok 10 cm ,moze nawet wiecej ...Na poczatku tez sie nie ruszala ...ale teraz im czesciej czuje ruchy tym bardziej staje sie dla mnie relane ze owa kulka zwie sie dzidzia ! - bo ruchy czuje wlansie w miejscu mojej kulki ....Zakreciłam???
no ja już po wizycie USG było króciutkie i nie mam nagrania, ale mogę zabrać płytkę za miesiąc, na połówkowe serduszka pierwszy raz słuchaliśmy chciało mi się śmiać i płakać za jednym hihi pytałam o maść przeciwbólową, bo mnie kolana bolą, ale gin powiedział, że już bezpieczniejszy jest paracetamol, więc sobie odpuszczę, bo leków nie chcę brać... i pytałam o serum antycellulitowe/wyszczuplające czy można używać w ciąży, najpierw się zaśmiał haha, że to nic nie pomaga, bardziej na psyche, ale jak chcę to mogę używać, z czego bardzo się cieszę oczywiście nie na brzuszek, tylko na uda i pośladki aaa i powiedział, że już powinnam teraz zacząć czuć bardzo wyraźne ruchy, z czego bardzo się cieszę i mam obserwować takie mocniejsze, żeby powiedzieć na następnej wizycie kiedy poczułam pierwsze mocne
ale wrażeń jak na jeden dzień dzidzia się rusza, słuchanie serducha no i USG czuję się jakbym święto jakieś miała
no ja już po wizycie USG było króciutkie i nie mam nagrania, ale mogę zabrać płytkę za miesiąc, na połówkowe serduszka pierwszy raz słuchaliśmy chciało mi się śmiać i płakać za jednym hihi pytałam o maść przeciwbólową, bo mnie kolana bolą, ale gin powiedział, że już bezpieczniejszy jest paracetamol, więc sobie odpuszczę, bo leków nie chcę brać... i pytałam o serum antycellulitowe/wyszczuplające czy można używać w ciąży, najpierw się zaśmiał haha, że to nic nie pomaga, bardziej na psyche, ale jak chcę to mogę używać, z czego bardzo się cieszę oczywiście nie na brzuszek, tylko na uda i pośladki aaa i powiedział, że już powinnam teraz zacząć czuć bardzo wyraźne ruchy, z czego bardzo się cieszę i mam obserwować takie mocniejsze, żeby powiedzieć na następnej wizycie kiedy poczułam pierwsze mocne
ale wrażeń jak na jeden dzień dzidzia się rusza, słuchanie serducha no i USG czuję się jakbym święto jakieś miała