reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
proponuje leżeć z dosyć duża poduszką miedzy kolanami,a czemu chcą Cie położyć do szpitala????

Chce mnie polozyc bo
1. Po 5 chyba dniach szpital dostaje refundacje :)
2. Podejrzewa ze to jest rozejscie sie spojenia- czyli cos gorszego niz zwykle poszerzenie do porodu, jak sie za duzo rozejdzie to pozniej lezy sie w jakis pasach czy szynach, potrzebna jest rehabilitacja
3. Jesli to by serio bylo to rozchodzenie spojenia, to na zapas daja skierowanie na cc,bo podczas sn takie rozchodzace spojenie moze peknąc,,,,
Facet jest ginem 25 lat wiec ma duze doswiadczenie, powiedzial ze jak przyjde to sie mna zajmie ortopeda, bo to ich dzialka...

Laski wlasnie wrocilam z usg 3 d MOJA OLIWCI UROSLY JAJKA I FIUTEK HAHA LEKARZ NA MILION PROCENT STWIERDZIL ZE BEDZIE CHLOP BO MU JAJKA DYNDALY PRZY KAZDYM RUCHU WAZY 2050 I TERMIN WEDLUG USG PRZESUNAL SIE NA 15 GRUDNIA ALE ZOSTAJE PRZY 25 ALE JAJA!!!!!!!!!!!!Zaraz Was troche ponadrabiam ale jestem w szoku i pewnie troche to potrwa:)

Dwie w jednym dniu! Zaraz się okaże, że wszystkie córki to synkowie i dopiero będzie jazda... My się przekonamy dopiero w czasie porodu, bo żadnego badania już nie przewidują raczej :-( I sama już nie wiem czy lepiej mieć Misiulkę czy Ignasia ;-) Ważne, żeby zdrowe było :tak:

Hej Śliczne ;-) ja znow tylko na chwilke bo do łózia zaraz a teraz jestem po lekarzu i mała pcha sie okropnie na ten swiat. Lekarz powiedział ze jak 3 tyg wytrzymam to dobrze juz bedzie leki podwojone rozwarcie jest glowka sie pcha na szczescie wody mi nie uciekaja :-) tylko skurcze wstrzymywac i zaciskac nogi mi przyszlo:tak:

Tylko nie mów, że szykujesz się na następną po Jutce?!

jak uwazasz ze tak jest dobrze to wracaj po tych 5 dniach do nas :) ja bym tu jednak dyskutowala czy nie chodzi glownie o ten pkt 1...

Lepiej to sprawdzic teraz przez kilka dni niz podczas porodu ma to spojenie peknac,bo pozniej sie lezy plackiem w jakis szynach,kto sie malenstwem zajmie..ale,poleze w domu do poniedzialku,kupilam wapno- podobno pomaga,i niby sie powinno lezec raz na jednym,raz na drugim boku to wtedy sie tak nie rozjezdzaja te kosci... najgorzej to bylo rano,chociaz jak chwile pochodze to czuc jakby sie tam palily te kosci ajjj....no ale mam to na wlasne zyczenie..

a ja jak sie skarzylam na ten bol to gin podotykal i stwierdzil ze nic zlego sie nie dzieje ... ot i filozofia ... i tak nie zrobia ci rentgena !! ciekawe na czym mialyby polegac te badania ... wroc i zdaj relacje !!

ale w sumie co toma byc...gosciu powinien mnie zbadac a nie od razu kazac sie pakowac do szpitala. Ostatnio tez pamietam,jakos 2 tyg po wyjsciu ze szpitala mialam powtorke tego samego,napinanie macicy,skurcze itp,dzwonie do niego i mu to mowie,a on: jedyne wyjscie to szpital. I co- nakupilam magnezu,zelaza,nospe- i bralam tak jak mi dawali w szpitalu,i przeszlo bez szpitala. Mam nadzieje ze teraz tez sobie poradze bez szpitala. Nie wierze chlopu :p ale jesli do pon nie przejdzie to lepiej sprawdze to medycznie

reklama
Jak widac z tym spojeniem to co lekarz to inna opinia ,
Moj twierdzi ze lezenie pomaga i to nakazal bo nic innego mi nie zrobia i tak !
Jak mam sie rozejsc to i tak sie rozejde bo dziecko rosnie w srodku i nie trzeba porodu aby sie rozeszlo i poznije w pasy i hamak.
wiec to zalezy jaka uroda nasza ,jedna sie rozejdzie ze bedzie miala problemy z chodzeniem po porodzie inna nie.
moj stwierdzil ze nie bedzie przypisywal cc tylko dlatego ze mnie boli ,bo bolec musi ! Choc jak bedzie przyznal zobaczymy blizej porodu!

rozejscie spojenia lonowego ile mm lub cm sie rozchodzi bada sie przez jakies specjalne badanie usg ( ja nie mialam ) :eek: a moze powinnam !Niewiem ! NIe umre od tego mimo ze boli z dnia na dzien bardziej - szczegolnie w nocy !

Do góry