G
Georgina
Gość
A ja mam wizyte u ginekologa dopiero 14 lipca...
Buu ale jeszcze dlugo...
No, ja 13 lipca, masakra!! Tyle czasu czekać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja mam wizyte u ginekologa dopiero 14 lipca...
Buu ale jeszcze dlugo...
witam dziewczynki.
Od rana bolala mnie glowa a to dlatego ,ze znow pogoda sie zmienila. Teraz jest cieplutko i az chce sie wyjsc.
Georgina - ja tez Ci zazdroszcze. Ja tez nie czesto czuje te ruchy. Pewnie dlatego ,ze wyczowam je tylko lezac plasko. Pewnie nie zawsze moje lezenie idzie w parze z aktywnoscia malucha
oo u nas dokładnie tak samo, wręcz wolałabym nie wiedzieć, ale mąż się uparłja tam szerze powien ze nie spieszy mi sie jak pokaze to fajnie ... jak nie to bedzie niespodzianka za to moj maz bardzo chcialby wiedziec
Ok lec do pracy. Poczytasz sobie po powrocie .
Z tym "wracaniem" do Polski to nie takie latwe. Jak ja wroce to moj partner wyemigruje . On jest teraz u siebie - to Irlandczyk
Kazdy pyta - to po co budujecie dom w Polsce? Nie wiemy . Ale czemu nie ? jest taka mozliwosc, jest taniej niz tu, Michael lubi Polske, Bedziemy mieli swoj kont . Moze na starosc sie przeprowadzimy. Narazie to i tak jestesmy tam co miesiac. Dobrze jest byc na swoim a nie ciagle katem u mamy . No a wakacje, swieta, - milo spedzac czas w Polsce.
Martuska jeśli chodzi o filmy to gorąco polecam Czekolada - film i książka oraz P.S. Kocham Cię film jest obłędny można się spłakać ale też pośmiać nawet mojemu mężowi się łezka zakręciła w trakcie :-)
Pozdrawiam w ten narazie słoneczny dzionek
Emwu Kochana- nie martw sie na zapas...Jestesmy w ciazy i myslimy pozytywnie!!:-)
A teraz pytanko:
Czy robicie jakies cwiczonka dla Kobitek w ciazy??
Ja robilam przez pierwsze tygodnie... potem dalam sobie spokoj z racji tego ze znaleziono u mnie krwiaczka i kazano sie oszczedzac... Zmniejsza sie jednak dosc szybciutko wiec mam zamiar wkrotce znowu ruszyc tylek.
Arabello, moja krew to B Rh "-". Co do curry to nie wiem czy juz wrocilas z UK, czy nie, ale mam nadzieje, ze najadalas sie ile chcialas. Faktycznie tutaj z racji masy Hindusow maja pyszne curry. No i mama dzieje, ze jakos podroz wam przeleciala spokojnie. Dwojka dzieciaczkow i 3 w drodze to nie bagatela.A jaką masz grupę krwi? Ja lecę w sobotę do Anglii. Już się nie mogę doczekać Curry House albo take away (Chicken Korma, Tikka Masala etc.)
Nie chcę Cię martwić, ale ponoć udowodniono, że istnieje coś takiego jak "after baby brain". Mogę potwierdzić, że u mnie niestety tak jest.
Ja płaciłam 100 zł za pokój dwuosobowy bez łazienki.
emwu, Martuśka , zazdroszczę budowy domku. Mnie się marzy! Mieszkam co prawda w domu, ale chciałabym gdzie indziej.
Jeszcze coś chciałam, ale zapomniałam...
Na bank powinien doszukac sie oznak plci, o ile dziecko sie pupcia nie odwroci;-) Mojego Alka odkryto w 14 tygZastanawiam się czy jak pójdę do ginki 13 lipca to czy płeć zobaczy. To będzie 17 tydzień z hakiem a sprzęt ma bardzo dobry. Wiele oczywiście zależy od Dzidzi, a moja na pierwszym USG była pupą odwrócona, na drugim leżała spokojnie ze złączonymi razem nóżkami, tyle, że sobie je zginała i prostowała, a w trzecim jak będzie? Roznegliżuje się? Byłoby super!!
Dziewczynki , z tymi ruchami to myslalam ,ze tylko ja tak mam , ze niecodziennie. Tak sobie jednak mysle ,ze nasze dzidziule takie malutkie. Slabiutkie sa jeszcze. I tak mamy szczescie ,ze wyczulysmy je przez te macanki. A udalo nam sie tylko dlkatego ,ze to nasze drugie ciaze. Gdyby to byly pierwsze to pewnie nie mialybysmy pojecia ze to to. Nie ma sie wiec co martwic tylko cierpliwie czekac na kopniaczki bez macania . Wtedy to juz beda regularne.
Witam się po wizycie.
Odczucia mam . . . jak by to nazwać? DZIWNE
Pan doktor w podeszłym wieku, wydał się bardzo doświadczony, bo po badaniu ginekologicznym mi powiedział, że to 13 tydzień. I tylko tym mi zaimponował.
Poza tym to dziwak, mówił wierszem, opowiadał, że mieszkał 6 lat w Kuwejcie, gdzie miał basen na dachu, opowiadał historię choroby wenerycznej kiły i że z jej powodu wyginęła dynastia Sobieskich i tym podobne. Sama nie wiem co mam myśleć. Najważniejsze, że się odhaczyłam, pobrał mi cytologię i zapisał na następną wizytę z usg połówkowym na 17 sierpnia. Zniosę go najwyżej na 3 wizyty i mam nadzieję, że to mi otworzy furtkę do rodzenia w tym szpitalu.
Jak teraz o tym myślę to ubawiłam się trochę.
Aha! I zabronił mi basenu, ale chyba go nie posłucham.