Mexi
Fanka BB :)
Dwa lata temu moje 2 koleżanki były w ciązy i jedna miała jedna kontrola ,druga musiałą 3 razy sama stawiać się do ZUSu ...w przypadku drugiej czepneli się,że była zatrudniona tylko dwa miesiące i poszła na zwolnienie z powodu ciąży ...musiałą latać i udowadniać niewiadomo co ...pracodawca tez był w jej przypadku wzywany, bo podejżewali chyba jakiś spisek,że zostałą specjalnie zatrudniona , bo zaszła w ciąże ...ech ten kraj ! płacisz kupe składek a później jak ci sie należy to Cię kontrolują niewiadomo z jakiego powodu :/
Mam nadziej,że ja nie będe miała takich przygód, bo tak jak pisałam wcześniej mam zwolnienie leżące a nie mieszkam pod swoim adresem...
Czytałam też gdzieś na forum,że do właśnie takich leżących mogą robić naloty
Nie no to faktycznie jest skandal i woła o pomstę do nieba . Moja koleżanka jak poszła do zwykłego lekarza i powiedziała, że nie po to tyle składek płaci, żeby on jej miał nie przyjąć, to jej powiedział, że może je przestać płacić . I takie coś się śmie nazywać lekarzem .
A fakt jest taki, że tyle się tych składek płaci, więc później im żal d*** ściska, jak mają płacić parę m-cy chorobowe a potem jeszcze macierzyński. Ale bardzo dobrze- niech płacą.