reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
a co to za mega owca jest ?? bo ja to mam tylko maja zabe i ona ma mala usypiac :D juz jak mala szaleje to jej rechotke wlanczamy i jest chwile spokoju :) Matylda to dobra żaba jest :D

Podałam linka wyżej / owieczka z bijącym sercem/ :)

Nessi - a sterntaler który masz? Ja dostałam stellę - faaaaaajna jest tylko czy działać będzie?

Też mam owieczkę, jeśli chodzi o zabawke działa na mnie kojąco :-D zobaczymy jak na małego bedzie działać, póki co usypia go muzyka klubowa i jazda autem :eek::-D

to obrocił sie na stałe łobuziak:szok: ????
No na to wygląda. Teraz głowę ma z lewej, nogami smyra mnie na maxa z prawej nad biodrem a rączkami wali w pępek. A było już tak pięknie - walił nóżkami po żebrach i duuuuuuupa. I mam dziwne przeczucie że już nie fiknie głową w dół.
a co to za mega owca jest ?? bo ja to mam tylko maja zabe i ona ma mala usypiac :D juz jak mala szaleje to jej rechotke wlanczamy i jest chwile spokoju :) Matylda to dobra żaba jest :D
Ta owca ma w sobie moduł wbudowany i jak dziecko płacze to on się włącza i odtwarza dźwięk bijącego serca.

przerazaja mnie te wydatki.........:zawstydzona/y: tymbardziej ze z kaska jakos cienko////
dobrze ze lozeczko mamy po innym dziecku ale mimo to jeszcze tyyyle rzeczy trzeba dokupic... najbardziej to mnie posciel dla dzieci rozwala... ceny sa masakryczne... a moze wy gdzies znalazluyscie cos tanszego?
allegro lub cos... bo juz sama nie wiem....

wozek bedziemy kupowac w komisie....niestety nie stac mnie na szalenstwa.... moja mama obiecala dac na kolyske (lub czesc wozka-do wyboru) ok 400-500zl.... ona sama nie bardzo ma z czego ale sie stara... a tesciowa///////////ech szkoda gadac,,, ona daje tylko starszemu synowi a raczej jego zonie ktora jest o 10 tyg krocej w ciazy niz ja,,,, no ale ja jestem ta mlodsza i zarazem glupsza....

mam juz czasami dosc mowie wam... chodze i plakac mi sie chce.. ale wez tu sie rozplacz to jeszcze pare "cieplych" slowek bym dostala.........

mataka u mnie jest to samo ... tesciowa kupuje co chwile cos dla laurki a nam narazie zlotowki na wyprawke nie dala bo uwaza ze "ja to i tak dostane od kasi" ... dziwne ze moi rodzice nie wychodza z takiego zalozenia ... to co mam po dzieciach siostr to jedno a co babcia kupi to jej :) a babcia juz szaleje za ta maja kruszynka :) dzis dzwonila i kazala sluchawke do brzuszka przystawic bo chciala "Agatke na dwa slowa do telefonu" :)

Czesc laseczki, ale mam nadrabiania 70 stron, nie przesadzacie :p ? ;)
Bylam wczoraj u gina, szyjka trzyma poki co, przez ostatnie 2 tyg przytylam kilogram, waze 63,5 czyli 14,5 kg na plusie. Cisnienie mialam za wysokie bo 140/90 ale to ze zlosci bo wczoraj mialam straszny dzien. Dzisiaj mierzylam i juz jest okej. Mialam robione tez KTG, za 2 tyg nastepna wizyta i USG.

A co do picia i obrzeków mój gin powiedzial ze jak sa obrzeki to ograniczyc ilosc plynów do 2 litrow na dobe.

Nadrabiam teraz, ale chyba dzisiaj nie dam rady

reklama
No niestety dziecko to nie tylko radośc i szczeście ale też i wydatki :) a im starsze tym droższe :D

Ja np. zazdroszczę dziewczynom które mają w rodzinie małe dzieci ( lub własne ) i po Nich mogą coś ''przysposobić'' - ( z dawnego uzytku j.polskiego) :)

Ja nie mam ani w rodzinie nikogo ani dzieci, więc trzeba wszystko kupić od podstaw :)

Tak ale my tez musialysmy tej pierwszej istotce wszystko kupic wiec policz teraz wydatek razy dwa:tak:przeciez dziecko ktore juz mamy tez trzeba ubrac,kupic zabawke,buty i inne rzeczy wiec pewnie nie chcialabys sie zamienic:no:chociaz napewno sie sama przekonasz jak to jest.Nie wiem czemu ale mam wrazenie ze ty twierdzisz ze my mamy teraz lepiej:sorry:
przerazaja mnie te wydatki.........:zawstydzona/y: tymbardziej ze z kaska jakos cienko////
dobrze ze lozeczko mamy po innym dziecku ale mimo to jeszcze tyyyle rzeczy trzeba dokupic... najbardziej to mnie posciel dla dzieci rozwala... ceny sa masakryczne... a moze wy gdzies znalazluyscie cos tanszego?
allegro lub cos... bo juz sama nie wiem....

wozek bedziemy kupowac w komisie....niestety nie stac mnie na szalenstwa.... moja mama obiecala dac na kolyske (lub czesc wozka-do wyboru) ok 400-500zl.... ona sama nie bardzo ma z czego ale sie stara... a tesciowa///////////ech szkoda gadac,,, ona daje tylko starszemu synowi a raczej jego zonie ktora jest o 10 tyg krocej w ciazy niz ja,,,, no ale ja jestem ta mlodsza i zarazem glupsza....

mam juz czasami dosc mowie wam... chodze i plakac mi sie chce.. ale wez tu sie rozplacz to jeszcze pare "cieplych" slowek bym dostala.........

Nie wiem dokladnie o jakim zestawie poscieli mowisz?Ja kupuje 4 czesciowa i chyba sie zdecyduje na ta W)Pościel 4el 135 x 100 Nowe Wzory Baldachim Bewi (778486313) - Aukcje internetowe Allegro
albo ta
~ 4-el POŚCIEL 100x135 Z BALDACHIMEM OD -NADIA (739169689) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry