reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
a co to za mega owca jest ?? bo ja to mam tylko maja zabe i ona ma mala usypiac :D juz jak mala szaleje to jej rechotke wlanczamy i jest chwile spokoju :) Matylda to dobra żaba jest :D

Podałam linka wyżej / owieczka z bijącym sercem/ :)

Nessi - a sterntaler który masz? Ja dostałam stellę - faaaaaajna jest tylko czy działać będzie?

Też mam owieczkę, jeśli chodzi o zabawke działa na mnie kojąco :-D zobaczymy jak na małego bedzie działać, póki co usypia go muzyka klubowa i jazda autem :eek::-D

to obrocił sie na stałe łobuziak:szok: ????
No na to wygląda. Teraz głowę ma z lewej, nogami smyra mnie na maxa z prawej nad biodrem a rączkami wali w pępek. A było już tak pięknie - walił nóżkami po żebrach i duuuuuuupa. I mam dziwne przeczucie że już nie fiknie głową w dół.
a co to za mega owca jest ?? bo ja to mam tylko maja zabe i ona ma mala usypiac :D juz jak mala szaleje to jej rechotke wlanczamy i jest chwile spokoju :) Matylda to dobra żaba jest :D
Ta owca ma w sobie moduł wbudowany i jak dziecko płacze to on się włącza i odtwarza dźwięk bijącego serca.

przerazaja mnie te wydatki.........:zawstydzona/y: tymbardziej ze z kaska jakos cienko////
dobrze ze lozeczko mamy po innym dziecku ale mimo to jeszcze tyyyle rzeczy trzeba dokupic... najbardziej to mnie posciel dla dzieci rozwala... ceny sa masakryczne... a moze wy gdzies znalazluyscie cos tanszego?
allegro lub cos... bo juz sama nie wiem....

wozek bedziemy kupowac w komisie....niestety nie stac mnie na szalenstwa.... moja mama obiecala dac na kolyske (lub czesc wozka-do wyboru) ok 400-500zl.... ona sama nie bardzo ma z czego ale sie stara... a tesciowa///////////ech szkoda gadac,,, ona daje tylko starszemu synowi a raczej jego zonie ktora jest o 10 tyg krocej w ciazy niz ja,,,, no ale ja jestem ta mlodsza i zarazem glupsza....

mam juz czasami dosc mowie wam... chodze i plakac mi sie chce.. ale wez tu sie rozplacz to jeszcze pare "cieplych" slowek bym dostala.........

mataka u mnie jest to samo ... tesciowa kupuje co chwile cos dla laurki a nam narazie zlotowki na wyprawke nie dala bo uwaza ze "ja to i tak dostane od kasi" ... dziwne ze moi rodzice nie wychodza z takiego zalozenia ... to co mam po dzieciach siostr to jedno a co babcia kupi to jej :) a babcia juz szaleje za ta maja kruszynka :) dzis dzwonila i kazala sluchawke do brzuszka przystawic bo chciala "Agatke na dwa slowa do telefonu" :)

Czesc laseczki, ale mam nadrabiania 70 stron, nie przesadzacie :p ? ;)
Bylam wczoraj u gina, szyjka trzyma poki co, przez ostatnie 2 tyg przytylam kilogram, waze 63,5 czyli 14,5 kg na plusie. Cisnienie mialam za wysokie bo 140/90 ale to ze zlosci bo wczoraj mialam straszny dzien. Dzisiaj mierzylam i juz jest okej. Mialam robione tez KTG, za 2 tyg nastepna wizyta i USG.

A co do picia i obrzeków mój gin powiedzial ze jak sa obrzeki to ograniczyc ilosc plynów do 2 litrow na dobe.

Nadrabiam teraz, ale chyba dzisiaj nie dam rady

reklama
No niestety dziecko to nie tylko radośc i szczeście ale też i wydatki :) a im starsze tym droższe :D

Ja np. zazdroszczę dziewczynom które mają w rodzinie małe dzieci ( lub własne ) i po Nich mogą coś ''przysposobić'' - ( z dawnego uzytku j.polskiego) :)

Ja nie mam ani w rodzinie nikogo ani dzieci, więc trzeba wszystko kupić od podstaw :)

Tak ale my tez musialysmy tej pierwszej istotce wszystko kupic wiec policz teraz wydatek razy dwa:tak:przeciez dziecko ktore juz mamy tez trzeba ubrac,kupic zabawke,buty i inne rzeczy wiec pewnie nie chcialabys sie zamienic:no:chociaz napewno sie sama przekonasz jak to jest.Nie wiem czemu ale mam wrazenie ze ty twierdzisz ze my mamy teraz lepiej:sorry:
przerazaja mnie te wydatki.........:zawstydzona/y: tymbardziej ze z kaska jakos cienko////
dobrze ze lozeczko mamy po innym dziecku ale mimo to jeszcze tyyyle rzeczy trzeba dokupic... najbardziej to mnie posciel dla dzieci rozwala... ceny sa masakryczne... a moze wy gdzies znalazluyscie cos tanszego?
allegro lub cos... bo juz sama nie wiem....

wozek bedziemy kupowac w komisie....niestety nie stac mnie na szalenstwa.... moja mama obiecala dac na kolyske (lub czesc wozka-do wyboru) ok 400-500zl.... ona sama nie bardzo ma z czego ale sie stara... a tesciowa///////////ech szkoda gadac,,, ona daje tylko starszemu synowi a raczej jego zonie ktora jest o 10 tyg krocej w ciazy niz ja,,,, no ale ja jestem ta mlodsza i zarazem glupsza....

mam juz czasami dosc mowie wam... chodze i plakac mi sie chce.. ale wez tu sie rozplacz to jeszcze pare "cieplych" slowek bym dostala.........

Nie wiem dokladnie o jakim zestawie poscieli mowisz?Ja kupuje 4 czesciowa i chyba sie zdecyduje na ta W)Pościel 4el 135 x 100 Nowe Wzory Baldachim Bewi (778486313) - Aukcje internetowe Allegro
albo ta
~ 4-el POŚCIEL 100x135 Z BALDACHIMEM OD -NADIA (739169689) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry