reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
To tylko moja teściowa z tych sprawiedliwych?;-) Szwagierka ma termin na listopad ale obie dostałyśmy tyle samo na wyprawkę, moja mama ma rzucić co nieco na wózek. Reszta wydatków to już nasza sprawa. Ale mi nie wychodzą takie astronomiczne ceny. Staramy się oszczędzać ile można. Na wózku np nie chcemy bo to nie ma sensu, ale np wanienka bedzie nas kosztować 15 zł, ładna, duża i nowa, stelaż sobie odpuszczamy bo będziemy wanienkę po prostu na stole stawiać. Pieluszki będą tetrowe a pościel jedną kupimy, jedną ciocia mi obiecała, a na trzecią kupię materiał i uszyję. Ciuszki z lumpka albo odkupione używane. I tym sposobem już kilkaset złotych zaoszczędzimy;-) Będzie mozna wydać to na dodatkowe szczepienia dla maluszka albo basen:-)

MEA ja tez widze ale wczesniej tez je widzialam wiec u mnie bez zmian.
Czesc laseczki, ale mam nadrabiania 70 stron, nie przesadzacie :p ? ;)
Bylam wczoraj u gina, szyjka trzyma poki co, przez ostatnie 2 tyg przytylam kilogram, waze 63,5 czyli 14,5 kg na plusie. Cisnienie mialam za wysokie bo 140/90 ale to ze zlosci bo wczoraj mialam straszny dzien. Dzisiaj mierzylam i juz jest okej. Mialam robione tez KTG, za 2 tyg nastepna wizyta i USG.

A co do picia i obrzeków mój gin powiedzial ze jak sa obrzeki to ograniczyc ilosc plynów do 2 litrow na dobe.

Nadrabiam teraz, ale chyba dzisiaj nie dam rady

Dziwne bo wszedzie gdzie czytam o obrzekach pisze zeby pic jak najwiecej:tak:
Fajowo ze wsio ok u ciebie:-)

Tak ale my tez musialysmy tej pierwszej istotce wszystko kupic wiec policz teraz wydatek razy dwa:tak:przeciez dziecko ktore juz mamy tez trzeba ubrac,kupic zabawke,buty i inne rzeczy wiec pewnie nie chcialabys sie zamienic:no:
Punkt widzenia zalezny jest od punktu siedzenia a ja patrzę z punktu pierworódki :tak: i kogoś kto nie ma dzieci w rodzinie małych po których coś tam zostało :tak:

chociaz napewno sie sama przekonasz jak to jest.

Zapewne i tak, czas pokaże :tak: córa w planach

Nie wiem czemu ale mam wrazenie ze ty twierdzisz ze my mamy teraz lepiej

Odp. wyżej :)

To tylko moja teściowa z tych sprawiedliwych?;-) Szwagierka ma termin na listopad ale obie dostałyśmy tyle samo na wyprawkę, moja mama ma rzucić co nieco na wózek. Reszta wydatków to już nasza sprawa. Ale mi nie wychodzą takie astronomiczne ceny. Staramy się oszczędzać ile można. Na wózku np nie chcemy bo to nie ma sensu, ale np wanienka bedzie nas kosztować 15 zł, ładna, duża i nowa, stelaż sobie odpuszczamy bo będziemy wanienkę po prostu na stole stawiać. Pieluszki będą tetrowe a pościel jedną kupimy, jedną ciocia mi obiecała, a na trzecią kupię materiał i uszyję. Ciuszki z lumpka albo odkupione używane. I tym sposobem już kilkaset złotych zaoszczędzimy;-) Będzie mozna wydać to na dodatkowe szczepienia dla maluszka albo basen:-)
Ja widzialam w sklepach dzieciecych u nas posciel zwykla bez baldachimu za 30 zł wiec nie wiem czy sie oplaca szyc.

Punkt widzenia zalezny jest od punktu siedzenia a ja patrzę z punktu pierworódki :tak: i kogoś kto nie ma dzieci w rodzinie małych po których coś tam zostało :tak:

Zapewne i tak, czas pokaże :tak: córa w planach

Odp. wyżej :)

Ja tez nie mialam po kim dostawac :no:wszystko sama musialam kupic i bylo tak jak u LAJTWAY:tak:oszczedzalam ile sie dalo:tak:

ja moja ksiezniczke ubieram w ciuchlandzie poki co.......... a tak bym chciala pojsc i nie przejmowac sie wydawanymi pieniedzmi............ mialam dostac sporo od siostry ale ona jest w trakcie rozwodu i jej maz niczego jej nie chce oddac,,, nawet tych ubranek wozka i lozeczka ktorego juz dosc dlugo nikt nie uzywal i tak lezy to wsztystko.. wiesniak jeden,,,, no ale coz,,,, jakos vede musiala sobie poradzic... dobrze ze moj maz nie wdal sie w mamjusie..... bo napewno bym nie byla jego zona.........

az se boje pomyslec co bedzie jak juz urodze,,,,, bedzie wtracanie sie i zagladanie przez ramie- o to sie moge zalozyc........... buuuuuuuuuuuu:crazy:

;-)ok dziewczynki uciekam spac albo polezec bo cos moja malenka szalec zaczela.... moze nie zasne przed przyjsciem meza -choc watpie... a na jakies przytulanko mam ochote :):):) a jutro jade do mamusi.... nie bede z ta jedza kolejny dzien w domu siedziala.,,,,caluje was... moze przed wyjazdem zdaze sie jeszcze chocby z wami przywitac :) buziaki

reklama
marta jak fajnie ze jestes :D i to z takimi dobrymi wiadomosciami !!!

a laski mam prosbe do dziewczyn co fenoterol biora !!
jak wytlumaczyc kolezance ze ma nie pzrestawac barc leku tylko dlatego ze ma po nim napady drgawek, serce jej wyskakuje i wogole mage zle jej jest !!! bo sie dziewczyna martwi ze cos sie dzieje nie tak jak powinno i chce odstawic lek do czasu jak sie nie skontaktuje z lekarzem a z tego co wy opowiadalyscie to tkie rzeczy na poczatku barnia feneterolu sa normalne !!!!

Do góry