reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Ja wpadłam do domu na 10 min, bo zapomniała dokumentów, wywiesiłam pranie i oczywiście nie mogłam oprzeć się mojemu narkotykowi jakim jest forum, poczytałam, poczytałam i lecę dalej do pracy, potem odebrać Miśka, na angielski z nim - oj w domu będę dopiero ok 19.:-:)-(
Trzymajcie się ciepło laseczki- kuleczki, piszcie ale nie za dużo

P.S. 600 zł to niezła sumka- tym bardziej, że zapewne wiele z nas robiło przelewy z innego konta niż inteligi i pkobp i dopiero po południu zaczną dochodzić- jestem pełna podziwu

reklama
Mea poszedł przelew dla Jutki:-)Z BZWBK-daj znac jak dojda pieniażki:-)
Ale wy produkujecie te strony..ja spalam do prawie 11-stej..i tyleee do czytania!!!!
Jem śniadanko i zabieram sie za pracę:-)
Robiłam badania krew ocz i o dziwo!!Hemoglobina sie podniosla z 12,2 na 12,6:-)Żelazo sie tez podnioslo z 70 na 83!Tylko hematokryt i płytki krwi mizerne duuuzo ponzizej normy..ale to c
chyba normalne w ciazy? Wyszły mi jakieś duże liczne fosforany bezpostaciowe w moczu tylko (zaczęłam łykać D3, podobno od niedoborów sa te fosforany a w ogole poczytałam o wit D3 w ciąży i az mi sie włosy zjeżyły..zaraz zaczęłam brać (Vita D dla niemowląt dawke profilaktczną 400 jednostek)-poczytajcie sobie kochane jaka jest wazna!)
Podeśle wam link do artykułu o D3 w ciąży na maila jak chcecie, baardzo ciekawy i wyczerpujacy!

Dziewczyny brawo dla Was, jesteście niesamowite!!już 600zł:-)A przelewy nadal idą!:-)Ja tez sie cieszę ,że taka "cegiełkę" mogę dorzucić:-)

Ostatnia edycja:
Mama Stacha - wątpie żebyś coś zdziałała w energetyce bo trzeba mieć najpierw pozwolenie na budowę (prawo energetyczne). Dopiero jak masz pozwolenie i instalacje do odbioru to oni przyjeżdżają na odbiór i jak jest pozytywny to jest licznikowanie.

Maggie ale jak załatwię pozwolenie, które jest ważne 2 lata, a oni mi mówią, że energia będzie nie wcześniej niż za 2 lata od podpisania umowy (muszą postawić stację transformatorową) to mi pozwolenie wygaśnie, nie wspomnę już o tym, że jak ja mam bez prądu dom pobudować. To chyba nie do końca tak jest, inny sąsiad, który się nie buduje ponoć podpisał przedwczoraj taką umowę.

Ostatnia edycja:
A mi, na liście grudniowych mamusiek pojawiły się rysunki- wczoraj jeszcze nie było.

Mea- dzięki za kubusia i tygryska, jest mi teraz szczególnie bliski sercu, ponieważ męczę z synkiem Chatkę Puchatka- to jego lektura- a że mój synek to stary cwaniaczek i jak sam czyta to robi to co drugi akapit lub co drugą stronę to teraz czytamy na głos i to w taki sposób, że ja kontroluję tekst- bo i tak próbuje mnie oszukać gamoń jeden, albo czyta inne wyrazy- skaranie boże z tymi dziećmi mówię wam skaranie boże:-D:-D:-D

KOCHAM MOJEGO MEZA !!!

Wczoraj tulac sie do niego mowie "Kurde ale bym zjadla takich domowych pierogow z kefirkiem i z skwarkami " a on odpowiada "eee Daj spokoj Niunia "
Wiec pogodzilam sie z tym ze nie bede ich miala :-:)-:)-(

Ale moje kochanie odworząc malego do szkoly zrobil zakupy ,teraz wchodze do kuchni i widze ze juz jest farsz zrobiony a on walczy z ciastem !!!!!
Czyz nie kochany !!!!!! Bedzie lepił dla Asi pierozki ( i tak zawsze byl w tym lepszy ode mnie ,wiec ja sie do tego nie pchalam nigdy) .MNIAM!!

Kocham mojego meza!!!

KOCHAM MOJEGO MEZA !!!

Wczoraj tulac sie do niego mowie "Kurde ale bym zjadla takich domowych pierogow z kefirkiem i z skwarkami " a on odpowiada "eee Daj spokoj Niunia "
Wiec pogodzilam sie z tym ze nie bede ich miala :-:)-:)-(

Ale moje kochanie odworząc malego do szkoly zrobil zakupy ,teraz wchodze do kuchni i widze ze juz jest farsz zrobiony a on walczy z ciastem !!!!!
Czyz nie kochany !!!!!! Bedzie lepił dla Asi pierozki ( i tak zawsze byl w tym lepszy ode mnie ,wiec ja sie do tego nie pchalam nigdy) .MNIAM!!

Kocham mojego meza!!!
Wow ale Ci dobrze musze napisac do mojego T ze Ci maz pierogi lepi haha juz widze jego mine. Oj tez bym sobie zjadla fajnie ze Twoj maz umie piergoi robic bo niejedna babka nie ma o tym pojecia hihi

Maggie ale jak załatwię pozwolenie, które jest ważne 2 lata, a oni mi mówią, że energia będzie nie wcześniej niż za 2 lata od podpisania umowy (muszą postawić stację transformatorową) to mi pozwolenie wygaśnie, nie wspomnę już o tym, że jak ja mam bez prądu dom pobudować. To chyba nie do końca tak jest, inny sąsiad, który się nie buduje ponoć podpisał przedwczoraj taką umowę.

A kto tam obsługuje gdzie się budujecie?

Wow ale Ci dobrze musze napisac do mojego T ze Ci maz pierogi lepi haha juz widze jego mine. Oj tez bym sobie zjadla fajnie ze Twoj maz umie piergoi robic bo niejedna babka nie ma o tym pojecia hihi
no ja wlasnie jestem ta babka haha raz ze jestem chyba za leniwa ,dwa ze jak juz sprobowalam kiedys to mi sie porozlepialo wiekszosc oooooo:eek:

reklama
Witam sie z wami dziewczyny,u mnie dzisiaj troche lepiej tzn corcia spala dobrze w nocy,obudzila sie o 6:30 i narazie nie bylo temperatury ani wymiotow:-)ma zarabista chrypke i bardzo boli ja gardlo:-(najgorsze jest to ze nie chciala polknac antybiotyku i wszystko wypluwala spowrotem:wściekła/y::-(wiec juz 3 lyzeczki poszly na marne:-(nie wiem jak to bedzie wieczorem az sie boje.Ja staram sie nie dopuscic zeby mnie zarazila,caly czas pije herbatke z cytrynka i miodem i do tego zazywam Ascorutical-ten ktory przepisal mi gin.
Wyslalam meza na zakupy i ma puscic przelew:tak::-)powiedzial ze on tez cos dorzuci od siebie;-)na wesele nie pojdziemy bo ja chyba nie chce:no:po co pojde,siedziec przy stole,to juz wole te pieniazki przeznaczyc na co inengo a tych wydatkow troche bedzie.
Dziewczyny ale jesteście cudowne!Jestem z Wami i popieram!Też chcę pomóc Jutce:-)

Właśnie wróciłam z czterogodzinnej jazdy do kardiologa dziecięcego..dzidziuś miał robione echo serca i..uff..wszystko ok, serduszko bez wad, juz bez zaburzeń..ominęła mnie klinika..jestem już spokojna..ale zmęczona.

Jutuś..oby Twoje maleństwa rosły jak na drożdżach i szybciutko zdrowiały!Duzo siły i zdrówka dla Ciebie!Masz tu w każdej z nas wsparcie:-)Śpij z Aniołkami!

Wspaniale wiadomosci:-)ciesze sie razem z toba:tak:
Kopciuszku jak się dzisiaj czuje Twoja córcia??
Trochę się martwię, teraz znowu plaga rotawirusów panuje:-(

Dziekuje za zainetresowanie dziewczyny;-)mam nadzieje ze moje corci niebawem przejdzie,najgorsze to jest to ze musze leki wciskac na sile.

te pomiary z konca ciazy to sa juz czesto zawyzone ... urodzi jakos tak 4000 gram ... no chyba ze mocno przenosi

Wcale sie z tym nie zgadzam:no:moja corcia dwa dni przed narodzinami na usg wazyla niecale 3 kg:tak:a jak sie urodzila miala 3340.

No i ja juz po sniadanku dzis sobie jajecznice z cebulka walnelam bo cos mnie wzielo :)
Witam nowe grudnioweczki super ze nas jest coraz wiecej i ze sie odezwalyscie bo milutko tu u nas:)
Plany na dzis hmmm musze isc odebrac wyniki jak zwykle mam stresa ale musza byc dobre jak glukoza wyjdzie ok to robie dzis w koncu ciasteczka!!!
Moj T jak mu podeslalam na gg fotki maluszkow Jutki to sie wzruszyl powiedzial ze takie maciupkie, bezbronne te kruszynki i musimy im pomoc i ja sie z nim w 100 % zgadzam wiec zaraz robie przelewik:)
Pogoda dalej beznadziejna ale mam dobry humor bo za 11 dni wraca moj skarb po 9 tygodniach samotnosci bedzie sie dzialo hihi

No to juz niedlugo:-)fajnie:tak:

no ladnie sie zbiera szkoda ze zdrowia nie da sie podarowac...

ja sie zbieram mam nadzieje ze wroce do domu a nie skieruje nie do szpitala...
bo mam obawy co do wielu rzeczy dzis..;/
trzymajcie kciukasy:-)

Trzymamy kciuki;-)

Ja rowniez witam nowa Grudniuweczke:-)milo ze ktos chce do nas dolaczyc:tak:w wiekszym gronie bedzie jeszcze milej:-)i czytania zawsze wiecej:-D
Co do pieniazkow to bardzo milo z twojej strony ze chcesz tez pomóc;-)dziekujemy:tak:

Do góry