reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

kasiekkrk wierzę, że nie będzie tak źle, białe krwinki lubią być w ciąży wysokie, a czerwone niskie. Musi być dobrze.
Cherie faktycznie niziutka ta hemoglobinka, ze swojej stron polecam poza żelazem, tabletki z wyciągiem z czerwonego buraka (spokojnie można je brać w ciąży), mnie takie połączenie podniosło hemoglobinę z 10,7 na 11,5 w ciągu miesiąca. Może i u ciebie by coś ruszyło do góry.

reklama
wika_20 wiesz tylko w lublinie takie rzeczy są możliwe, poza lubartowską rusza remont porodówki na jaczewskiego. Dla pocieszenia dodam, że na lubartowskiej nikogo nie odsyłają i jak położna mówiła nie planują odsyłać.
Pauluś ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję nabyć ten z nivea i dodatkowo sudocrem.

dobre i złe wiadomości...
nie ma białka w moczu więc to nie jest raczej zatrucie.
hemoglobina, uwaga... 7.0 :no2:

no mała z ta hemoglobina to faktycznie niezaciekawie jak ja miałam 9 to mi zelazo zlecił oddzielnie zbadac
a co do tego białaka to mi lekarz mówił ze zanim sie ono w moczu pojawi to inne objawy sa wczesniej ( białko w moczu to juz dramat)

dobre i złe wiadomości...
nie ma białka w moczu więc to nie jest raczej zatrucie.
hemoglobina, uwaga... 7.0 :no2:
O kurcze, Cherie, moze zadzwoń do lekarza? Bo to jest naprawdę malutko.
Ja dziś obskoczyłam zajecia na uczelni, potem zakupy w kilku sklepach i wyniki odebrałam.
Obciążenie glukoza wyszło fajnie- 75g miałam
-75 na czczo
-97 po godzinie
-90 po dwóch
Ładnie na dupencji siedziałam cały czas wiec powinny byc miarodajne.
Hemoglobinę miałam juz dość dawno robiona bo chyba 1.08 ale u mnie od poczatku trzyma się powyzej 13 więc pewnie dlatego mi nie sprawdzaja teraz. Maluch mi się w brzuszku rozpycha na wszystkie strony. Tylko dziękować Bogu za taka ciążę jak moja- gdybym miała lezeć, pewnie nie zaliczyłabym semestru bo u nas zajęć labolatoryjnych nijak nie można odrobić.
Tylko taka padnięta jestem że nie mam siły wziąć się za obiad. Chociaż przy moim ciśnieniu- 90/60 to na kawkę sobie mogę chyba pozwolić;-)

wika_20 wiesz tylko w lublinie takie rzeczy są możliwe, poza lubartowską rusza remont porodówki na jaczewskiego. Dla pocieszenia dodam, że na lubartowskiej nikogo nie odsyłają i jak położna mówiła nie planują odsyłać.
Pauluś ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję nabyć ten z nivea i dodatkowo sudocrem.

ostatio znajoma połozna mi mówiła zeby z tym sudocremem odrazu nie wyjezdzac no bo on typowo jest juz na odparzenia ( ja tez juz zakupiłam )
kolezanka swojego miesicznego synka smaruje tam oliwka taka jak do reszty ciała codzienie po umyciu pupy i pupcia ładna chyba jakas nivea hipoalergiczna

reklama
Do góry