reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Uff udało się nadrobić. Nigdy więcej takich zaległości. Nie jestem w stanie każdej odpisać, to może tak ogólnie.
Wszystkim leżącym Dziewczynkom życzę dobrego samopoczucia, miękkiego brzuszka i żadnych skurczy. Trzymajmy się wszystkie zwarte chociaż do listopada:)
Cieszę się, że nasze grudniowe Dzieciaczki tak ładnie rosną i że są zdrowe. Lilijko wierzę, że u Twojego synka też będzie wszystko dobrze.
No i kwestia Jutki, jak najbardziej popieram, przyda jej się każda pomoc. Asia, Mea jak już ustalicie szczegóły to dawajcie znać.
Mnie w poniedziałek i wtorek bolał brzuch, ale dzięki leżeniu, nospie i magnezowi, przeszło. Ginka powiedziała, że jak się takie coś powtórzy i będzie dłużej trzymać, to mam jechać na izbę przyjęć, żeby mnie podpięli pod ktg. Na szczęście (odpukać) wczoraj i dzisiaj jest spokój.
W Szkole Rodzenia położna sprawdzała nam tętno dzieciaczków, jak u mojego Maleństwo ryknęło jak ze wzmacniaczem to aż wszyscy parsknęli śmiechem:) No ale wiem, że serduszko ładnie pracuje.
A mi dzisiaj babcia przywiezie obiadek. Chyba mi za dobrze:)

reklama
a ja tu chcialam powitac wszystkie nowe laseczki ktore do nas dolaczyly i zaprosic do pisania :D
a zeby nam wszystkim ulatwic zycie to na koncu listy jest temat o suwaczkach :D dodajcie sobie ciazowe to bedziemy widzialy na jakim etapie ciazy kazda z nas jest :)

Witam
Rany Julek - ledwo skonczylam nadrabiac a juz musze wychodzic .

Sprawa Jutki - Nie gadajmy tyle tylko juz do dzialania :). Mea podaj ten numer konta i juz mozemy zaczac wplacac. - kto oczywiscie moze , chce i ile moze. Potem sie bedziemy zastanawiac co dalej. ja mam np konto w ing slaski wiec przelew bedzie szedl do 48 godzin. Musze wplacic dzis jesli chcemy je miec na koncie w pon.
takie moje male sugestie - nic nie narzucam.

Mea - powinnas policzyc ile mniej wiecej jest osob. Nie do statystyki tylko jesli np jest nas 25 a do przyszlej srody czy czwartku bedziesz miala okolo 20 przelewow i ucichna to chyba bedzie znaczylo ,ze akcja skonczona.
Jesli , ktoras chce a nie moze teraz tylko np za tydzien dopiero niech wysle do Mea na priv info: "przelew bedzie dopiero za dwa tyg". Oczywiscie nikt nie musi nigdzie wspominac o kwotach.

Asia - a jak Ty wybadasz sytuacje Jutki i ona np. nie bedzie chciala tych pieniazkow i zdecyduja sie wracac. To zawsze mozemy sie skontaktowac ze szpitalem czy tym hotelem i zrobic przelew do nich. Pokoj Jutka na 100% przyjmie :). To moglo by byc wyjscie awaryjne. Wybadaj wiec podczas rozmowy z nia gdzie jest. Jakas nazwe wyciagnij czy cos. Reszte mozna zalatwic z recepcja.

Slowa od nas dla Jutki - tez sie zgadzam ,ze na zamknietym mozesz zrobic temacik. I robmy to juz bo czas tracimy :)

Poza tym jest kilka dziewczyn , ktore pewnie by chcialy ale jakos zadko sie pojawiaja. Potem nie nadrobia postow i nic o akcji nie beda wiedzialy. Moze do wszystkich uczestniczek grudniowek - i tych aktywnych i tych mniej napisac na priv " czy slyszalas o naszej akcji "dziewczynki Jutki?". Jesli nie a chcesz pomoc to odpisz a podamy szczegoly".
Ja nie mam czasu ale moze Ty asia albo Mea?

Sorki ,ze tak z siebie zrzucam jakakolwiek prace ale ja naprawde nie mam wolnej chwilki.

po 15 będę dzwonić po wyniki badań. ale się denerwuję... :confused2:
no i dziś mi ciśnienie nie skacze nawet - rano 129/85 a teraz było 135/80.

hejo,
czekam na wiesci o numerze konta dla jutki,
i jest mi to obojetne komu wysle czy bezposrednio do jutki czy do mei...

ja mialam caly dzien zawalony dzien z pismami na uczelnie...glupie baby z dziekanatu same problemy wytwarzaja...
maz mi przywiozl badania krwi...
cala morfologia rozwalona, jednych krwinek za malo innych za duzo...;/ ani jedne nie sa w normie...:zawstydzona/y:
az mi sie plakac chce bo sie boje ze sie bialaczka powtorzy bo w ciazy sie to zdarza...:zawstydzona/y:
jutro wizyta moze do jutra nie osiwieje...
zelazo w normie wiec to chyba nie anemia..:zawstydzona/y:
a w dodatku wywalilo mi wezly chlonne...;/
co za shit....

Hej dziewczyny przepraszam za długą nieobecnośc ale cóż tak się nieraz zdarza. Chyba nie dam rady Was nadrobić ale się postaram. Co do sprawy Jutki to rozumiem, że chodzi o pomoc jej w tym aby mogła być przy swoich kruszynkach w Opolu??? Bo nie jestem wtajemniczona.
A tak z moich spraw to ostatnio miałam nerwówkę bo twardniał mi brzuch i bolał przy każdym kroku ale to minęło, no ale ziarno zostało posiane i zaczynam się bać czy czasem mój synek nie spieszy się do wyjścia i codziennie z mężem go przekonujemy, żeby jeszcze troszkę u mnie w brzuszku posiedział i podrósł.
A no i zabrałam się wreszcie za torbę do szpitala-chyba już najwyższy czas....
No narazie to tyle:rofl2:

reklama
hejo,
czekam na wiesci o numerze konta dla jutki,
i jest mi to obojetne komu wysle czy bezposrednio do jutki czy do mei...

ja mialam caly dzien zawalony dzien z pismami na uczelnie...glupie baby z dziekanatu same problemy wytwarzaja...
maz mi przywiozl badania krwi...
cala morfologia rozwalona, jednych krwinek za malo innych za duzo...;/ ani jedne nie sa w normie...:zawstydzona/y:
az mi sie plakac chce bo sie boje ze sie bialaczka powtorzy bo w ciazy sie to zdarza...:zawstydzona/y:
jutro wizyta moze do jutra nie osiwieje...
zelazo w normie wiec to chyba nie anemia..:zawstydzona/y:
a w dodatku wywalilo mi wezly chlonne...;/
co za shit....

no to nieciekawie z ta morfologia !! a bylas u jakiegos specjalisty od bialaczki ?? moze mozesz jakies leki brac zeby zapobiec tym zmianom ??

Do góry