reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Aska świetny pomysł, popieram, bardzo chetnie pomoge i faktycznie parę złoty nikogo nie zbawi;-) a Jutka będzie mogła być z dziećmi.
Trzeba zrobic zrzutkę na jedno konto i później cała kaske przesłać Jutce na jej konto.
Martucha ten pomysl chyba pierwsza poruszyla Mea ,ale tak naprawde nie jest to chyba wazne,ale wazniejsze jest to jak nadmienic to judycie co by nie poczula sie obrazaona a zrozumiala nasze dobre intencje!
Ja mysle ze taki pomysl jest super ,zrzuta na jedno konto do dnia tego i tego a poznie do jutki cala uzbierana kwote !!!
albo bezposrednio do jutki na konto tylko trzeba je najpierw wysepic od niej :)

reklama
Martucha ten pomysl chyba pierwsza poruszyla Mea ,ale tak naprawde nie jest to chyba wazne,ale wazniejsze jest to jak nadmienic to judycie co by nie poczula sie obrazaona a zrozumiala nasze dobre intencje!
Ja mysle ze taki pomysl jest super ,zrzuta na jedno konto do dnia tego i tego a poznie do jutki cala uzbierana kwote !!!
albo bezposrednio do jutki na konto tylko trzeba je najpierw wysepic od niej :)
ja mysle ze lepiej na jedno jakies konto zrobic zrzute..
bo np pomyslmy ze moze miec internetowe konto i dostawac smsy gdy przychodzi jej jakiś przelew..
no i troche to moze niezbyt fajnie wygladac jak co chwile dostanie smsa ze dostala tyle i tyle kasy od takiej i takiej osoby..
jesli moge wtracic to jestem za tym zeby jedna osoba podala swoje konto - najlepiej na zamknietym no i jej wysylac kase a pozniej przelac to Jutce :)

ja mysle ze lepiej na jedno jakies konto zrobic zrzute..
bo np pomyslmy ze moze miec internetowe konto i dostawac smsy gdy przychodzi jej jakiś przelew..
no i troche to moze niezbyt fajnie wygladac jak co chwile dostanie smsa ze dostala tyle i tyle kasy od takiej i takiej osoby..
jesli moge wtracic to jestem za tym zeby jedna osoba podala swoje konto - najlepiej na zamknietym no i jej wysylac kase a pozniej przelac to Jutce :)
No wlansie a tym bardziej wiecie jezeli zrobimy takie cos !! jak juz kasa bedzie nazbierana ( mozemy ustalic termin od kiedy do kiedy czekamy na kase od dziewczyn) zawsze bedzie mozna jej napsiac ,ze jutka nie masz wyjscia teraz juz kasa jest i musisz ja przyjac hahahaha bo przeciez ta osoba nie bedzie mogla jej zostawic itp ...mysle ze bedzie dobrze!

Tak, tylko trzeba te konto od Jutki wziąć, czy wogóle je ma??

A z innej beczki. Joanna pisalas, że boli Cię Krocze, no i mnie tez czasami boli, chyb apowiem o tym lekarzowi bo poczytałam na necie i okazało się, że to może spojenie łonowe sie rozchodzić:shocked2: No niby normalne, ze pobolewa w ciąży ale chyba lepiej żeby to lekarz stwierdził, bo przy tej dolegliwości wskazania są do cc.

No dobra Dziewczyny, to która dzwoni?

No i jakieś propozycje po ile się zrzucamy?
ja proponuje co by moze aska zadzwoniła albo MEA..
najlepiej ta która ma z nią kontakt telefoniczny..

czy ustalamy jakas kwote?
ciezko tak cos narzucic bo wiadomo ze tez mamy wydatki.. moze kazda da tyle na ile ją stać?

Aska świetny pomysł, popieram, bardzo chetnie pomoge i faktycznie parę złoty nikogo nie zbawi;-) a Jutka będzie mogła być z dziećmi.
Trzeba zrobic zrzutkę na jedno konto i później cała kaske przesłać Jutce na jej konto.

Ja przeciwnie proponuję, aby każda z nas osobna wysłała kasę, myślę, że to będzie mniej krępujące dla każdej z nas- każda z nas jest w różnej sytuacji materialnej i dla jednej wysłanie 10 zł to będzie bardzo dużo, a dla innej 50 zł to pryszcz- jak dla mnie każda złotówka jest tak samo ważna jeśli dana ze szczerego serca-
to jest tylko moje zdanie i oczywiście dostosuję się do każdej propozycji

Tak, tylko trzeba te konto od Jutki wziąć, czy wogóle je ma??

A z innej beczki. Joanna pisalas, że boli Cię Krocze, no i mnie tez czasami boli, chyb apowiem o tym lekarzowi bo poczytałam na necie i okazało się, że to może spojenie łonowe sie rozchodzić:shocked2: No niby normalne, ze pobolewa w ciąży ale chyba lepiej żeby to lekarz stwierdził, bo przy tej dolegliwości wskazania są do cc.

Jezeli nie bedzie konta miec ,mozna zrobic przelew na poczte ,moze ma jej maz ,napewno jakos to sie załatwi z tym nie problem !

Co do bolu małej !!! Mnie lekarz zbadal i stwierdzil ze u mnie wlansie rochodzi sie spojenie łonowe ,zalezy jeszcze ile sie rozchodzi ,jezeli niewiele jest ok ,jezeli wiecej nie jest to takie fajne juz ,bo wskazanie do cc ofkors , trzeba lezec jak najwiecej bo w pasach nie usmiecha mi sie popierdzielac lub lezec po porodzie w hamaku jakims !!!!!!!Mi sie wydaje ze mnie boli albo bardziej albo mniej takie to dziwne :eek: a leze juz prawie caly czas tylko do wc wstaje !Wiec niewiem co lekarz zdecyduje teraz na wizycie w srode !

ja proponuje co by moze aska zadzwoniła albo MEA..
najlepiej ta która ma z nią kontakt telefoniczny..

czy ustalamy jakas kwote?
ciezko tak cos narzucic bo wiadomo ze tez mamy wydatki.. moze kazda da tyle na ile ją stać?
Kwoty nie ma co ustalac bo wiadomo kazda moze dac ile ma itp ,a dla nich napewno kazdy grosz to pomoc ,wiec nie ma co kwoty ustalac!

reklama
Monia to zrozumiałe, że kazda wpłaci tyle pieniążków ile zechce i ile będzie mogła. Nie każda też wpłaci. I osoba zbierająca te pieniążki potwierdzenie wpłaty może kazdej osobno na priv przesyłać, nie wszystkie musimy wiedziećkto ile dał. A Jutce bedzie na pewno wygodniej dostać i wypłacić jedną kwotę:tak:

Joanna kurcze, przestraszyłam się trochę. Ale ja ten ból obserwuję jak troche pochodzę, jak leże to jest ok,nic mi nie boli. No ale za tydz mam wizytę i na pewno powiemlekarzowi.

Do góry