reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Oj to się chyba tak nie da sobie postanowić;-) Mnie moja waga odpowiada, byleby maluszek ładnie rósł.
Anoola- ja tez nie obejrzałam dzidzi na wizycie:-( Ale z ta laską to niezła akcja....
ciekawa żem co z nią :-D
no i zapomnałam dodac że położna usmiała sie jak moj pepol zobaczyła :-D tak dziwnie go wysadzilo jakos :-D ze o kresce nie wspomne.. malarz zezowaty był :-D

reklama
to na postanowieniach się skończyło :-D

Niestety, na razie o tym nie myślę, ale zdaję sobie sprawę, że będę miała straszne problemy ze zgubieniem tego- mojej koleżance 5 lat ode mnie młodszej lekarka powiedziała, że w jej wieku powrót do wagi z przed ciąży zajmie min rok- półtora a mi :szok::szok::szok: przed emeryturą może mi się uda :-p:-p No cóż tak to jest jak zachciała się mieć dziecko

Dziewczyny, a ja myślę że do wagi sprzed ciąży szybko wrócimy. :tak: Karmienie piersią, spacery, opieka nad dzieckiem, plus troszke ćwiczeń. No i dbanie o skórę, nawilżanie znaczy się - dobrze będzie. ;-)

Cześć dziewczyny! Stukam się z wami kawką w te śnieżne przedpołudnie. Dzisiaj zrobiłam sobie labę i siedzę w domku. Odwołali mi w ostatniej chwili kurs :-) :-) Wczoraj za to musiałam przebić się do Zabrza, a w tych korkach i przy śnieżycy graniczy to z cudem. Dobrze, że mam już zimowe opony :-)1.Mea, takiego chama to powiesić za... ;-) Zrobiłabym tak jak radziły dziewczyny. Pomysł super, hehehe. 2.Maggie, piesek slodko wygląda. Uśmiałam się z tych zdjęć. :-) 3. Zgadzam się co do reguł dopisywania do listy grudniówek, którą redaguje Mea, niektóre laski nie napisały nawet ani jednego posta. Tak by było sprawiewdliwie. Kupiliśmy łóżeczko, materacyk, pościel. Ale się cieszę :-) :-) Najchętniej już bym poskładała te łóżeczko i wstawiła do pokoju. Kurcze, dalej mam tego wirusa, co mi dopisuje litery!!!!! Każdego posta muszę poprawiać a emotikony wstawiać ręcznie. Ale mnie to denerwuje!!!!!!! :-((((( Dobra, czytam was dalej.

a ja nie mam ani wywalonego pepka ani kreski na brzuchu...:eek:
a brzuch nie jest taki maly bo w obwodzie mam 93cm...to o 35cm wiecej niz przed ciaza....

Co do Jutki, myślę, że zrzutka na hotel jest świetnym pomysłem, tylko należy zrobić to taktownie, coby nie urazić dziewczyny- w tej kwestii możecie liczyć na moją pomoc.
Nie nadrobiłam wszystkich zaległości więc może ta sprawa była poruszana- czy przy szpitalu nie ma hotelu dla rodziców albo pokoi płatnych w szpitalu?
I trzeba zagęszczać ruchy, żeby tylko na pomyśle i deklaracjach się nie skończyło.

Niestety nie mogę pomóc w poszukaniu mieszkania, pokoiku- mieszkam w Szczecinie i nie znam nikogo z tamtych okolic.

ja was poczytalam do sniadanka i teraz moge w koncu cos napisac :D

Anka jazda w poczekalni nieziemska !! ale wiesz - sila wyzsza ... jak by tak nie daj na ciebie trafilo to tez bys chciala zeby lekarz z toba pojechal do szpitala ... pociesze ci - ja prkatycznie tez niunki nie widzialam na usg bo panowie mi jej nie chcieli pokazac :) i czekam do 30 na nastepna wizyte :) ... no i kurna zaczynamy dzis 30 tydzien !!! wiesz co to znaczy ?? ostatnia cwiartka ciazy przed nami !!!

kasia ty sobie lez spokojnie a te pindy w labo to bym utlukla !! jakby 15 minut bylo jakims zbawieniem ...

a waga nie ma sie co przejmowac ... bedziemy sie martwic w lutym jak sie bedzi epolog konczyl i zaczniemy normalne funkcjonowanie :) ja narazie jestem na 13 kg na plusie wiec juz duzo ale lekarz pozwolil mi laskawie dobic 20 przy mojej wyjsciowej masie ciala :)

Co do Jutki, myślę, że zrzutka na hotel jest świetnym pomysłem, tylko należy zrobić to taktownie, coby nie urazić dziewczyny- w tej kwestii możecie liczyć na moją pomoc.
Nie nadrobiłam wszystkich zaległości więc może ta sprawa była poruszana- czy przy szpitalu nie ma hotelu dla rodziców albo pokoi płatnych w szpitalu?
I trzeba zagęszczać ruchy, żeby tylko na pomyśle i deklaracjach się nie skończyło.

Niestety nie mogę pomóc w poszukaniu mieszkania, pokoiku- mieszkam w Szczecinie i nie znam nikogo z tamtych okolic.

monia na poczatek trzeba zeby jutka sie odezwala ...

a moze ktoras z was poza nk czy gadu ma jej numer telefonu ?? byloby prosciej ja dopasc !!
uno sekundos ... jest wpisany w profilu na nk ... nie bedzie tak zle :)

mea ta cwiartka chyba leci najszybciej jak juz sie przekroczy magiczna 30:-)
ja zatrzymalam sie na 28 tygodniu i jakos nie wierze ze jeszcze 6 tygodni lekow i moge rodzic...
leci mi to jak nie wiem...czuje sie jakby wczoraj byla niedziela..jakos caly tydzien mi zlecial a nic nie zrobilam...
a tu znow weekend przed nami i zaraz kolejny tydzien ciazy...
a dzidziek mi sie sni juz co noc;-)
dzis nie wiem czemu snilo mi sie ze zostawilam go u kumpla z podstawowki i nie chcial mi go oddac:-D
chyba obawa przed tesciowa..bo zastanawiam sie jak jej odmawiac dziecka:-D
lece sie kapac i jakos golic na lusterka :-) poki mam wene...

reklama
mea- spójrz na swój i mój suwaczek- moja córcia 3,5 tygodnia starsza i aż 1 kg cięższa- niesamowite to jest
ja byłam we wtorek u lekarza i miałam tylko badanie, na następnej za 3 tygodnie będę mieć usg - zobaczymy ile wtedy będzie ważyła - będzie to już 36 tydz- jejku jak ten czas leci

Do góry