reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

kto wie moze cos sie uda wykrzesac w sprawie pokoiku dla jutki ... trzymajcie kciuki ... napisalam do niej na nk zeby sie okreslila czy taki pomysl by jej odpowiadal ... zawsze to jakies wyjscie taniej niz w hotelu !! poczekam co odpisze !!

u nas w takim hoteliku przyszpitalnym koszt doby to 30 zł z tego co wiem i to jest samo spanie a co dalej ... oby sie udało cos zrobic w tej sprawie

reklama
ja tez caly dzien mysle o jutce i chyba zrzuta bylaby najlepszym pomyslem(przynajmniej wg mnie) moze te dziewczyny co maja z nia kontakt wezma nr konta mozna wklejic (np na zamknietym) i ktora bedzie chciala wplaci.... co wy na to?? przespijcie sie z tym:-):-)

Hej lachonki... u mnie tez dzisiaj śniegu napadlao, deszczyska nie wiadomo jeszcze czego, ciapa taka ze nieporozumienie...
Bylam dzisiaj na wykladach od 10 do 15 plecy prawie mi pekly na pół. Ale co mnie laska nie wkurzyla. Tydzien temu na wykladach (bo teraz mamy zawsze w srody) podbija do mnie i mowi o jak ladnie wygladasz tylko ci dupa urosla, ale to dobrze ze ci urosla, przemilczalam. Dzisiaj znowu pizdzielec do mnie podłazi i mowi tak "czesc grubasie, aled jestes bladfa tydzien temu lepiej wygladas" zagotowalo sie we mnie. Mowie ty a ty co? tydzien temu mowisz mi ze mam wielka dupe dzisiaj tez ci cos nie pasuje mowie moze wez lepiej nic do mnie nie mow. Ale mnie zdrażnila, a sama taka blada jak hiena cmentarna wrrr

ja też miałam bardzo duży problem z opanowaniem stresu na egzaminie,ale postawiłam na pewność siebie i udało mi się zdać za pierwszym razem:tak: Mój instruktor zawsze mi mówił,że najważniejsza jest zdecydowana i pewna jazda ,bo jak egzaminator widzi spanikowaną babe to czesto taką oblewa :crazy: i u mnie się sprawdziło, choc mógł mnie oblac, bo dwa bledy popełniłam:tak:
ja tez za pierwszym razem zdalam, ale jakos sie ne stresowalam bo po prostu doszlam do wniosku ze pewnie i tak nie zdam i na luzaku jakis tak jechalam gadalam sobie z instruktorem, a z placu wyszly 3 osoby tylko ;)

Ja zawsze chodziła nie wcześniej jak o 12 spać ...lubie po nocach siedzieć:tak:
ja tes ja tes lubie w nocy se posiedziec i pospac do poludnia ;)

Tez uwielbiam Ligole !!! Na poczatku ciazy to doslownie kilogramami wciagalam Ligole ,ale teraz jakos mi przechodzi bo mi dziasla krwawia hahahaha jak gryze :eek:
tez tak mam ze jak gryze to normalnie krew na jablku hehe, ale i tak se jem bo mam na nie taka ochote

mi tez..;/ walcze z tym ale przegrywam, lacalut pasta plyn i specjalna szczoteczka a i tak nie pomaga... a pani w aptece powiedziala ze szalwia w ciazy plukac nie wolno...
i tak sobie krwawia juz od samego poczatku ciazy..;/
wiecie co bo wlasnie wyczytalam w ksiazce do ginekologiii ze tak sie dzieje z tymi dziasłami bo zmiany hormonalne pwoduja ze rozrastaja sie naczynia w dziaslach i dlatego bardziej krwawia

Hej lachonki... u mnie tez dzisiaj śniegu napadlao, deszczyska nie wiadomo jeszcze czego, ciapa taka ze nieporozumienie...
Bylam dzisiaj na wykladach od 10 do 15 plecy prawie mi pekly na pół. Ale co mnie laska nie wkurzyla. Tydzien temu na wykladach (bo teraz mamy zawsze w srody) podbija do mnie i mowi o jak ladnie wygladasz tylko ci dupa urosla, ale to dobrze ze ci urosla, przemilczalam. Dzisiaj znowu pizdzielec do mnie podłazi i mowi tak "czesc grubasie, aled jestes bladfa tydzien temu lepiej wygladas" zagotowalo sie we mnie. Mowie ty a ty co? tydzien temu mowisz mi ze mam wielka dupe dzisiaj tez ci cos nie pasuje mowie moze wez lepiej nic do mnie nie mow. Ale mnie zdrażnila, a sama taka blada jak hiena cmentarna wrrr

ja tez za pierwszym razem zdalam, ale jakos sie ne stresowalam bo po prostu doszlam do wniosku ze pewnie i tak nie zdam i na luzaku jakis tak jechalam gadalam sobie z instruktorem, a z placu wyszly 3 osoby tylko ;)

ja tes ja tes lubie w nocy se posiedziec i pospac do poludnia ;)

tez tak mam ze jak gryze to normalnie krew na jablku hehe, ale i tak se jem bo mam na nie taka ochote

wiecie co bo wlasnie wyczytalam w ksiazce do ginekologiii ze tak sie dzieje z tymi dziasłami bo zmiany hormonalne pwoduja ze rozrastaja sie naczynia w dziaslach i dlatego bardziej krwawia

O nie co za blerwa nie dosc ze wygladasz w ciazy jak dla mnie pieknie i wypasiona z Ciebie laska tylko brzuszek pileczka co ja bym dala zeby taka miec figure to Ci taki tekst puscila. Ludzie to sa grrrr zazdrosna na bank bo ona jak w ciaze zajdzie to przytyje 30 kg haha a co do opalania to ciekawe czy bedzie sie smazyc na solarium jak bedzie w ciazy troche niech pomysli bo zadna z nas mulatka w tym okresie nie jest:)

MARTA ja bym takiej lasce chyba strzelila w pape:tak:po co wogole sie odzywa?!:wściekła/y:ciekawe jak ona bedzie w ciazy wygladac?

Ja tez sie teraz wkurwil... na kolege mojego G.,jest winny nam kase i powiedzial ze odda w poniedzialek a tu jest juz sroda:wściekła/y:tak czulam ze tak bedzie,w poniedzialek mowie do meza ze mam przeczucia ze nie przywiezie kasy,dzis mowie mu zeby do niego zadzwonil ale mam przeczucia ze nie bedzie odbieral i zgadnijcie co bylo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie odbiera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:normalnie mi sie wszystko gotuje wiec napisalam mu sms ze juyro widze kase i juz,Zobaczymy czy to cos da.Ja nie rozumiem po co ludzie najpierw sie z toba umawiaja i tna cwaniaczka a potem nawet z toba pogadac nie chca:wściekła/y:tu nie chodzi juz ze ma oddac natychmiast ale o to jaki jest,ze nawet nie potrafi zadzwonic i powiedziec ze nie ma i zeby jeszcze poczekac:wściekła/y:wkurw mam i tyle.

Co do kaski i pomyslu to nie wiem czy ona tylko sie na takie cos zgodzi:eek:?No ale teraz czekamy na dalsze wiadomosci,ja jak cos to napewno cos tam moge jej przeslac:tak:

Mea mi tez gin zaznaczyl przy obrzekach abym duzo pila i duzo lezala !Ale ja jak zaczne pic to i zaczynam biegac do kibla ahahahaha :) Napewno cos w tym jest !
skoro tak Wam lekarze mowili to na pewno cos w tym jest, bo ja wlasnie duzo pije strasznie i mam te obrzeki i nie wiem czy to od tego czy za duzo pije czy jak. Ale skoro tak mowili Wam doktory to chyba dobrze ze duzo pije, bo ja wlasnie akurat nie wiem o co chodzi z tym piciem, zapytam sie w piatek gina jak nie zpaomne

zastanawiam sie jak panu kurierowi zrobic kolo dupy bo ja nie podpisalam dostarczenia prtzesylki !! moge do dpd zadzwonic i powiedziec ze jej nie mam !!
taaa wez zadzwon ze przesylki nie masz, niech ma za swoje cham i prostak

sklad redakcyjny jest rewelacyjny ... rzeklabym bezbledny !! baron, stelmach, metz, strzyczkowski, kandereit, mann, choma, wrona, orzech a wszystko pod wodza wspanialej kobiety - magdy jeton /nie wiem jak sie jej nazwisko dokladnie pisze/ muzyka jest jedyna w swoim rodzaju /bez nudy, zbednego popu i staroci, duzo muzyki alternatywnej, nowych twarzy na scenie muzycznej i klasyki bedacej klasa sama dla siebie/ ja sie jeszcze z trojka nie nudzilam ... no moze nie wszystkie audycje bardzo lubie ale wiekszosc napewno !!

Zobacze jutro moze, albo jak wrocimy z wycieczki to poslucham i zobacze na ile maja racje.

wiecie tak sie jeszcze zastanawialam ... skoro nie potrafie nic wymyslic z tanim mieszkankiem w opolu to moze wyciagniemy od jutki ile placi za hotel i zrzucimy sie jakos i przynajmniej kilka dni z dziewczynkami dostanie w prezencie od nas ??

A szpital nie ma opcji jakiegos noclegu dla matek? Moze jest jakis pracownik socjalny, ktory by pomogl? Albo moze gdzies w okolicy sa jakies tanie hostele czy hotel robotniczy? Kiedys we Wroclawiu jak studiowalam to mieszkalam w takim i nie bylo najgorzej. Znajomych w Opolu niestety nie mam zadnych, choc przepytalam juz chyba wszystkich, ktorzy mogliby pomoc :-(
A co do wysylki pieniedzy to sama nie wiem... z jednej strony super pomysl, chetnie dorzuce pare groszy, ale jakbym byla na jej miejscu to tak dziwnie bym sie czula, ze obcy ludzie zrzucaja sie na moje potrzeby.

reklama
moze trzeba by jutce to wylozyc jako propozycje prezentu od grudniowek w ramach tego ze jest pierwsza !! i my po prostu chcemy jej jakos pomoc

a i jeszcze jedno ... zeby nikt nie czul sie zobowiazany w jakikolwiek sposob !! ja jestem w stanie zrozumiec ze w nawale przygotowan, remontow, zakupow mozecie nie miec kasy ale sa i takie dziewczyny ktore moga sobie na to pozwolic !! po prostu jesli pomysl z kaska jutka da sobie wytlumaczyc /a wierze ze nie bedzie latwo/ to kto bedzie mogl po prostu sam przed soba wysle kaske ... nie bedziemy tego w zaden sposob komentowac ani nic ...

Do góry