reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

Witam się!
pogoda do kitu jak zawsze:-(
męża brak:-(
Mea wszystkiego Najlepszego!!:-D
Frida do kupienia w aptece-u mnie w każdej jednej wisi-koszt ok. 25 zł

mdłości wracają? mój gin tłumaczył,że ciąża jest tak duża,że podrażnia żołądek i stąd objawy z pierwszego trymestru-trzeba jeść mniej a częściej i unikać potraw które powodują wymioty lub mdłości:tak:

CHYBA COS W TYM JEST BO MNIE TEZ ŁAPIĄ OSTATNIO Z RANA A I GINKA MOWILA ZE MAM TROSZKE WIECEJ WAGI NIZ POWINNAM MIEC EHH trzeba mniej jesc :D

reklama
Mea-wszystkiego naj..
A ja teraz z innej beczki.

Wiecie , podjelam decyzje ,ze jak tylko nasz Max sie urodzi i bedzie zdrowiutki - a bedzie :-) to odrazu zapisujemy sie na basen.
Sa tam dzieciaczki od 2-3 miesiaca zycia i sa cudowne. Male rybki. :). I moj tez taki bedzie. Cxy ktoras z Was tezo tym myslala?
YouTube - James Swimming
YouTube - Baby Swimming - 3 months to 16 months

A to moj starszy syn. Mlodszy zacznie ciut wczesniej :)
To jest świetny pomysł:tak: Koleżanki prowadzają dzieci na takie zajęcia, mały Victor umiał sam pływać juz jak miał roczek, zaczął zajęcia w wieku 5 m-cy, super sprawa! Pływanie jest dobre na wszystko!!!!

Niestety ja na takie zajęcia nie mogę chodzić bo nie mam gdzie, w mojej miejscowości ani w okolicy nie ma basenu z ozonowaną wodą:-(

ja o basenie myslalam i chyba tez sie zdecyduje ... przyjaciolka chodzi na basen z ponad roczna juz teraz coreczka /zaczynali jak miala 6 miesiecy/ i mala swietnie plywa i uwielbia basen !! no i przy tym sie mocno zahartowała bo wczesniej sporo chorowala a teraz jest spokoj :)

Mea-wszystkiego naj..
A ja teraz z innej beczki.

Wiecie , podjelam decyzje ,ze jak tylko nasz Max sie urodzi i bedzie zdrowiutki - a bedzie :-) to odrazu zapisujemy sie na basen.
Sa tam dzieciaczki od 2-3 miesiaca zycia i sa cudowne. Male rybki. :). I moj tez taki bedzie. Cxy ktoras z Was tezo tym myslala?
YouTube - James Swimming
YouTube - Baby Swimming - 3 months to 16 months

A to moj starszy syn. Mlodszy zacznie ciut wczesniej :)

ja o tym myslalam, ale doszlam do wniosku ze chyba przeczekam zime i zaczne dopiero wiosna jak juz bedzie cieplej...

CHYBA COS W TYM JEST BO MNIE TEZ ŁAPIĄ OSTATNIO Z RANA A I GINKA MOWILA ZE MAM TROSZKE WIECEJ WAGI NIZ POWINNAM MIEC EHH trzeba mniej jesc :D

ale ja duzo nie jem, nawet kolacje jem 2 do 3 godz przed snem..a coraz bardziej mi niedobrze..od 8 tygodni stoje z waga...przytylam 10 kg i tak zostalo...nie wiem tez czy to dobrze...w piatek wizyta musze zapisac o co mam zapytac..:)

ja o tym myslalam, ale doszlam do wniosku ze chyba przeczekam zime i zaczne dopiero wiosna jak juz bedzie cieplej...

A ja wlasnie chce przez zime. Jesli czaniemy w lutym czy marcu to do lipca maly juz sie nie bedzie wody bal i wtedy mozna juz bez instruktora samemu bawic sie z dzidzia na wakacjach w basenie. A po wakacjach kontynuowac nauke plywania. Poza tym tylko do 6 miesiaca dziecko ma odruch zatrzymywania powietrza i odruch chwytny , ktore ulatwiaja ta naturalna przyjazn z woda. Po tym czasie jest juz trudniej bo przeciez nie wytlumaczysz 8 miesiecznemu dzidziusiowi ,ze ma nie oddychac pod woda :). A nasze baczki pod koniec lata juz takie duze wlasnie beda. tak wiec jak ma sie zaczac kontak z woda niemowlaka to albo przed 6 miesiacem albo dopiero jak juz bedzie wystarczajaco komunikatywne ,zeby zrozumiec polecenia. Inaczej to bedzie zmarnowany czas :).

reklama
Do góry