reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja biorę
- urosept - na pęcherz
- duphaston- jeszcze przez tydzień i finito,
- Vit. C
- Feminatal 400 metafolin +DHA (kwas foliowy + wit, w jednym) ale cholernie drogie :/
I antybiotyk przez 10 dni dopochwowo, na bakterie w moczu :/

A kwas foliowy to sama sobie kupiłam tego samego dnia co test wyszedł pozytywny :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja biorę
- urosept - na pęcherz
- duphaston- jeszcze przez tydzień i finito,
- Vit. C
- Feminatal 400 metafolin +DHA (kwas foliowy + wit, w jednym) ale cholernie drogie :/
I antybiotyk przez 10 dni dopochwowo, na bakterie w moczu :/

A kwas foliowy to sama sobie kupiłam tego samego dnia co test wyszedł pozytywny :)

Dużo tego masz. Ja kwas foliowy to już od października biorę;-) Bo nie wiedziałam kiedy zaciążę, udało się dopiero w marcu, ale to fajnie bo mam prezent na B. N.:-):-)

Hej!!!
Joasiu ale masz dobrze :tak: mi nikt pomóc nie chce, a jak wczoraj ugotowałam rosół na dziś, to gdybym nie pilnowała, to M zjadłby wszystko wczoraj :wściekła/y:
No ale co zrobić jak w domu cały czas remont, to i chłopa do pomocy brak ;-)

A z komuniami to mi nic nie mówcie :wściekła/y: koledzy Jacka chwalili się że po 6tys. zebrali :szok: Ja tam od razu rodzinie zapowiedziałam, że nie mają szaleć ;-) więc Jacek dostał zegarek, playstation i trochę pieniążków na umeblowanie nowego pokoju ;-)

hejka Dziewczynki :) co u Was? kurcze mam mało czasu na pisanie z Wami :( nic mi brzuszek nie rośnie, nawet nie przybrałam na wadze, nadal 61,5 (u gina mnie ważyli, w ciuchach tyle wyszło, a jeszcze w lutym miałam 63).. no i znów mnie wzięły wymioty :/ a już myślałam, że przejdzie, bo był spokój.. a teraz codziennie.. matko! :shocked2:
Która idzie na usg 17 czerwca? :)
pozdrawiam! PS byłam na albumie - piękne bobasy hehe :tak:

mea_osi super ze wsio ok u was :) a z cisnieniem sie nie martw ,byc moze emocjonalnie podeszlas do wizyty bardzo (tak jak ja ostatnio ahahha ) teraz mierze sobie cisnienie codziennie( przykaz gina) i mam wrecz ksiazkowe !!! wiec spokojnie!

joanna ja tez mierzylam dzis cisnienie i wyszlo mi 130/80 ... a wczoraj mialam 140/80 wiec dzis juz troszke lepiej ... poza tym kazal mi duzo wypoczywac bo jak twierdzi moj krotki sen malenstwu nie sprzyja :) i dlatego tez koniec ze wstawaniem o 4 rano !!! po urlopie spadaczka na L4 :) co mnie jakos nie smuci ... ciekawe czemu :)

co do lekow ktore ja biore to:
- feminatal N biore juz od okolo pol roku - co ciekawsze polecila mi go moja fryzjerka bo mialam strasznie slabe wlosy !! o dziwo odzyly po witaminkach
- folik biore od poczatku maja do konca 12 tyg ... potem sam feminatal
- nospe jak jest potrzeba :)

a na wyjazd mam na wszelki wypadek zabrac luteine, lactovaginal, nospe

reklama
ja najblizsza wizyte mam 19 czerwca na usg genetyczne a potem 24 u swojego ginekologa :) strasznie to daleko ale pocieszam sie ze 2 tyg bede miala na wypoczynek to jakos ten czas zleci :)

Do góry