reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ale ja od czasu krzywej cukrowej nie miałam ŻADNYCH badań:-(
2 razy krew mi pobierali, raz cytologię miałam, 2 razy mocz i na wr też mialam raz.
Grupy krwi nie muszę badać, bo honorowym dawcą krwi jestem:-)
Ja też nie musze bo też jestem.. :-D
ja miałam 3 razy mocz 3 razy krew .. WR krzywą.. i nic więcej.. o_O

reklama
To ja tez sie podziele moimi doswiadczeniami:) Mialam 3 razy mocz i 3 razy krew, cytologie, toxoplazmoze, wr, cytomegalie, glukoze no i teraz mam zrobi hbs i znow toxo powtorzyc. Wizyty mam co 4 tyg poki co:)

Chociaż jedno mamy z głowy:-D
A kiedy można znów spokojnie oddwać krew? po porodzie czy po karmieniu dopiero?

to ja i tak mam najmniej badan z was wszystkich ... bo tylko 2 razu morfologie i mocz, 3 razy cukier i na poczatku cyto i grupe /wyrobilam sobie krewkarte bo sie moze przydac na przyszlosc/ ale skoro lekarz mi nie zleca badan to nie robie ... acha i hbsu nie robie bo mam aktualne badania z przed ciazy i szczepienia tez mam jeszcze aktualne ...

Chociaż jedno mamy z głowy:-D
A kiedy można znów spokojnie oddwać krew? po porodzie czy po karmieniu dopiero?
Właśnie nie wiem..
na pewno nie po porodzie od razu..

znalazłam takie coś
w okresie ciąży i karmienia piersią-krew można oddać 6 miesięcy po porodzie lub zakończeniu ciąży poza sytuacjami wyjątkowymi po uzyskaniu zgody lekarza ,

a gdzieś indziej znalazłam do tego to
nie wolno oddawać krwi po porodzie przez tyle miesięcy, ile trwała ciąża i okres laktacji (po poronieniu można oddać krew po 6 tygodniach)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ehh, już mam dośc oglądania wiadomości, klasa polityczna w PL to dno ot co- jak przyjdą wybory to znowu nie bedzie na kogo głosowac :/

Właśnie nie wiem..
na pewno nie po porodzie od razu..

znalazłam takie coś
w okresie ciąży i karmienia piersią-krew można oddać 6 miesięcy po porodzie lub zakończeniu ciąży poza sytuacjami wyjątkowymi po uzyskaniu zgody lekarza ,

Czyli po karmieniu (zaleca się przecież przez 6 miesięcy tylko karmić piersią). Jak mówię, że będę długo karmić tylko piersią, to uważaja mnie za wariatkę (bo dziecko będzie głodne:eek:). Niektóre ciotki mówią o dokarmianiu 2 mieisęcznego bobaska...niech się nawet mama z teściową obrażą, ale ja będę twardo się upierać przy piersi i TYLKO piersi na początku

reklama
Do góry