reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Nadrabiam, nadrabiam...
Joasiu - dziękuję za zdjęcia dziewczynek Jutki :-)

oki jeszcze jedna kwestia ... przy okazji tej listy podobijalam sie do kogos kto jest moderatorem naszego forum ... i tak sie zastanawialam ze moglabym byc moderatorem /bo niby czemu ma byc ktos obcy/ ale sie dowiedzialam ze to "spolecznosc forum ma wybrac kto bedzie moderatorem" wiec postuluje o jakies "wybory" :)

Mea - masz moje poparcie, jak najbardziej :-)

Aga a ja razem z toba w 8 kratke wskoczylam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Matko Boska ! 8 miesiac :) ale zlecialo !

To i ja chyba już w 8 wskoczyłam... Dziś położna mi powiedziała, że to już 32 tydzień i jakoś tak do mnie nie dociera, że to prawie już...

Nie no 2 slabe herbatki to spokojnie mozna wypic zwlaszcza jak cisnienie ksiazkowe:) Ja jak ide do znajomych to sie smieja ze siuchy pije bo juz ta herbatke goscinnie poprosze ale z cytryna i na maxa slaba:)

Ja bez herbatki nie mogę żyć. Choć Maleńka przestawiła mnie z mocnej czarnej na cytrynową Liptona - co najmniej jedna dziennie i nie ma przebacz :tak:
Czas na szykowanie obiadku, bo Marcin właśnie wrócił z pracy. Potem jeszcze będę nadganiać dalej, jak dam radę...

ja sobie nie wyobrazam jak bym miala brzucha nie glaskac ... to jak bym niby reagowala na kopniaki malej !! ja to jak mnie tak mocniej kopie to jej oddaje :D a ona bardziej i tak sie przekomarzamy :)

No niestety Mea- takie wskazania dostałam, tak samo nie mozna masować sobie sutków bo to też przyspiesza skurcze, czasami starsze położne podczas porodu SN każą sobie masować by szybciej urodzić.

Ja nawet brzucha dotnąć nie mogę bo mi się zaraz od dotyku macicy dosłownie jeży - stawia się :/

Bartek raz tak jakos dał głowe ze w oko oberwał..
na co ja z powaga do niego
'lec do lodówki po mięso bo Ci się sliwa zrobi' hahahahah
on to w ogóle jak ja już nie mogę wytrzymać z tych kopniaków .. kladzie sie .. i mówi do dzidzi
'kochanie mamusia juz jest troche obkopana badx grzecznym dzidziusiem i daj mamusi juz dzisiaj spokój' :-D
booooziu jak ja go kocham ! ..
Heh:-D:-D:-Da mój nie powstrzymuje tylko jeszcze buntuje:rofl2: mówi"synuś kop mamusie kop" jak się poprztykamy i jestesmy w trakcie godzenia"bo mamusia niegrzeczna była a my chłopaki musimy trzymać się razem" haaaahaha kto by pomyslał, że on do brzucha mówić będzie

A wogóle to teraz możemy bez przeszkód czy lepiej ograniczać się??

Podobno 6 tygodni przed planowanym terminem lepeij się ograniczać, a tuz przed porodem w ogóle (chyba, że chcesz przyspieszyć narodziny dzidziusia:-))
Tak słyszalam i czytałam....mnie w ogóle chyba hormony hamują:-(

A jak dziś (po długiej przerwie) znów spróbowaliśmy, to po była bardzo zaczerwnieniona i szczypało przy oddawaniu moczu:-(

reklama
Podobno 6 tygodni przed planowanym terminem lepeij się ograniczać, a tuz przed porodem w ogóle (chyba, że chcesz przyspieszyć narodziny dzidziusia:-))
Tak słyszalam i czytałam....mnie w ogóle chyba hormony hamują:-(

A jak dziś (po długiej przerwie) znów spróbowaliśmy, to po była bardzo zaczerwnieniona i szczypało przy oddawaniu moczu:-(
Ja też tak nieraz mam:eek:

Do góry