reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
A ja właśnie NIC A NIC! W goóle nie czułam ciąży...dopóki mi brzusio nie zaczął rosnąć, ale i to było późno...pierwsze miesiące przeszły bezobjawowo, a ta moja bidula teraz cierpi, bo rzyga jak kot i naprawdę wygląda fatalnie:-( A teraz w pracy siedzi...

Moja mama dowiedziała się tego samego dnia którego test zrobiłam bo zobaczyła, że pipetki z testu zapomniałam wyrzucic a byłam akurat u Artura jak wróciła z pracy. Zadzwoniła do mnie czy jestem w ciąży a ja na to, że tak a ona "ja pierd..le" ale tego samego dnia już się cieszyła:-D
moja podejrzewała od początku..
bo ona ma coś takiego że zawsze wie że ktoś jest w ciąży.
ale ja na początku jakoś nie miałam odwagi sie przyznac..
a jak się odwazylam to mi powiedziala
'przeciez juz dawno to wiedzialam tylko czekalam az sie przyznasz' :-D

moja podejrzewała od początku..
bo ona ma coś takiego że zawsze wie że ktoś jest w ciąży.
ale ja na początku jakoś nie miałam odwagi sie przyznac..
a jak się odwazylam to mi powiedziala
'przeciez juz dawno to wiedzialam tylko czekalam az sie przyznasz' :-D
No widzisz:-) moja wiedział, że 3 tyg spoźniał mi się okres ale często tak miałam i tylko wystarczyło potwierdzić. Do dziś pamiętam uśmiech Artura jak zobaczył Małego na pierwszym USG .A mały wierzgał nieźle:-D:-D
Potem USG u nowego lekarza gdy ciągle gadał jaka to duma, że pierwszy syn hah a ostatnio , że nosek i ma za nim hah. Po takim czyms coraz bardziej uświadamiam sobie jak kocham mojego blondasa:happy:

No widzisz:-) moja wiedział, że 3 tyg spoźniał mi się okres ale często tak miałam i tylko wystarczyło potwierdzić. Do dziś pamiętam uśmiech Artura jak zobaczył Małego na pierwszym USG .A mały wierzgał nieźle:-D:-D
Potem USG u nowego lekarza gdy ciągle gadał jaka to duma, że pierwszy syn hah a ostatnio , że nosek i ma za nim hah. Po takim czyms coraz bardziej uświadamiam sobie jak kocham mojego blondasa:happy:
hah chobym o moim słyszała..
ja to zawsze za nim bylam taka glupia że hej...
hahaha ale ostatnio wspominalismy nasza pierwsza randke :-D jak to pojechalismy do restauracji takiej fajnej na pizze ( w tej samej restauracji ostatnio puscilam pawia na zapach pizzy hahaha) no i tak siedzielismy .. on nagle zbladl i mowi ze zaraz wroci.. od razu sie kapnelam o co chodzi .. kasy zapomniał hahahahah duren jeden zima mróz lód na drodze a ten popindalał z czyzowic do domu i spowrotem bo się bał że mu uciekne :-D
do dzisiaj mi dziekuje ze go nie wystawilam hahahaha
jakbym mogla.. jak później tak uroczo mnie przepraszał.. całował po rękach.. wlkepiony we mnie jak w jakis swięty obrazek.. no aż mi się lezka kreci w oku.. teraz to jak on tak całuje ten mój brzuch rozmawia z dzidzią to nie raz mi łezki polecą... ot taka wrazliwa baba jestem :)

hah chobym o moim słyszała..
ja to zawsze za nim bylam taka glupia że hej...
hahaha ale ostatnio wspominalismy nasza pierwsza randke :-D jak to pojechalismy do restauracji takiej fajnej na pizze ( w tej samej restauracji ostatnio puscilam pawia na zapach pizzy hahaha) no i tak siedzielismy .. on nagle zbladl i mowi ze zaraz wroci.. od razu sie kapnelam o co chodzi .. kasy zapomniał hahahahah duren jeden zima mróz lód na drodze a ten popindalał z czyzowic do domu i spowrotem bo się bał że mu uciekne :-D
do dzisiaj mi dziekuje ze go nie wystawilam hahahaha
jakbym mogla.. jak później tak uroczo mnie przepraszał.. całował po rękach.. wlkepiony we mnie jak w jakis swięty obrazek.. no aż mi się lezka kreci w oku.. teraz to jak on tak całuje ten mój brzuch rozmawia z dzidzią to nie raz mi łezki polecą... ot taka wrazliwa baba jestem :)
Heh to też niezły:-D a teraz mi się przypomniało jak położył głowę na mój brzuch wieczorem a mały zaczął kopać aż Arturowi głowa podskakiwała:-D nigdy nie zapomnę tej dumy na twarzy i tekstu jaki silny już za tata haha:cool2:

a ja myslalam ze tyko ja mam rozowowstret :)
ale marudzisz na prosiaka ????????????? no wez no ...
Hehe, swojego czasu błekitnego też nie lubiłam. Bo prosiaczek to taki zawsze nijaki był;-) Ale w sumie dla noespodzianki to może i dobrze- marudze mało intensywnie- jak bedziesz coś tam robic to przy okazji mozesz coś zmienić, jak zostanie to tez płakać nie będeę.
A wiecie co- mój mówi mi dziś że miał straszny sen- ze się urodziło bobo a co najstraszniejsze.... ze była to dziewczynka. Ale miałam z niego ubaw:-)

a mojemu wszystkei czulosci przeszly w 15 tyg ciazy, jak stala sie zagrozona...tlumaczy sie ze sie boi i ze nie mozemy....
:-(
lekarz kazal brzucha nie glaskac to na mnie krzyczy jak glaszcze...

reklama
Heh to też niezły:-D a teraz mi się przypomniało jak położył głowę na mój brzuch wieczorem a mały zaczął kopać aż Arturowi głowa podskakiwała:-D nigdy nie zapomnę tej dumy na twarzy i tekstu jaki silny już za tata haha:cool2:
Bartek raz tak jakos dał głowe ze w oko oberwał..
na co ja z powaga do niego
'lec do lodówki po mięso bo Ci się sliwa zrobi' hahahahah
on to w ogóle jak ja już nie mogę wytrzymać z tych kopniaków .. kladzie sie .. i mówi do dzidzi
'kochanie mamusia juz jest troche obkopana badx grzecznym dzidziusiem i daj mamusi juz dzisiaj spokój' :-D
booooziu jak ja go kocham ! ..

Do góry