reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

prosze ... te reklamowy sa pelne ciuszkow ... i to tylko takich mniej wiecej do 5-6 miesiecy bo reszta jeszcze zalega na strychu !! potem bede je sukcesywnie wyciagac i podmieniac za te najmniejsze :)
mea witaj w klubie !!!!!!!!!!! Ja tez mam takie kupki !!!!!!!!!!!!! Tylko ze ja juz mam poprane i poprasowane ( teraz juz bym nie dala rady sie tym zajac jak boga kocham ) ,a te co dochodza nowe zbieram do nastepnego prania ahhahahaha !!!!!!!!!!!!!!!

reklama
jak złapałam przeziebienie to położna powiedziała, że czosnku nie, bo zawiera w sobie naturalne antybiotyki. Poszłam do pierwszego kontaktu po L4 i sie dowiedziałam, że nadmiar czosnku owszem nie, bo szkoda ... wątroby. Natomiast co do szkodliwości dla dzidzi to nie widziała przeciwskazań. A to był 12 tydzień ciąży.

w 2 i 3 trymestrze to juz nawet antybiotyki mozna brac wiec nie ma sie co czosnkiem przejmowac !!! coponiektorzy przeginaja naprawde !!

A ja serducha sobie codziennie słucham:tak: tak się cieszę z tego detektora tętna płodu, super!!!
No a na ktg chodze 2 razy w tyg:tak: ale jest oki:-)
Mea nie pocieszę Cię:no: mi w tej ciąży pachwiny bardziej bolą niż poprzednio:-( Ale takie to uroki....
Co do ciuszków to moja mam się zlitowała:tak: powiedziała, zebym wszytsko do niej przywiozła, ona popierze i poprasuje:tak:

A ja serducha sobie codziennie słucham:tak: tak się cieszę z tego detektora tętna płodu, super!!!
Mea nie pocieszę Cię:no: mi w tej ciąży pachwiny bardziej bolą niż poprzednio:-( Ale takie to uroki....
Co do ciuszków to moja mam się zlitowała:tak: powiedziała, zebym wszytsko do niej przywiozła, ona popierze i poprasuje:tak:

martus moja mama tez sie oferowala ale ja w sumie lubie prasowac a takie malenstwa to sama przyjemnosc wiec sobie to bede pomalusiu robic jak jestem sama a maz w pracy :)

A ja swoją mame wykorzystam:tak: na co dzien mam dużo do prasowania malusi ubranek dla Antosia;-) A tak serio, to naprawde z siłam u mnie kiepsko, bo teraz świeżo po przeprowadzce jesteśmy, dużo sprzątania, układania, dom jeszcze nie ogarniety więc wszelka pomoc u mnie mile widziana jest:tak:

U nas gin zleca KTG po 30 tygodniu pierwsze !:cool: i tak bede juz se sluchac raz w tygodniu chyba :eek:,zreszta dowiem sie jutro !

co do pachwin ,mnie w pierwszej ciazy wogole nie bolały :szok: Dlatego taka w szoku bylam ze cos mnie wogole tam boli !!!!!!!!!!!

reklama
ale ci fajnie !!! z tym serduchem !!!

a co do pachwin i tej przekletej kosci lonowej to ja juz zdycham od dobrych kilku tygodni a najgorzej jest rano jak wstaje z lozka !!! masakra !! jak zapytalam gina to mi powiedzial ze to taki urok i nic poradzic na to nie mozna ... ale ze niby to boli tylko w pierwszej ciazy tak bardzo a w nastepnych juz mniej :D
Acha... Od kilku dni tak cierpie, chodze i trzymam sie za bolesne miejsce, bo kluje okrutnie wszedzie. Mam wrazenie, ze zaraz urodze! No. A ciaza druga. Chyba, ze ta druga jest jak pierwsza, bo pierwsza byla dosc dawno... i juz nie pamietam podobnych boli, tyle tylko, ze spuchlam troche 2 tyg przed porodem.

Do góry