reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Mój Marcin zgubił w zeszłym tygodniu obrączkę :(( ... cholercia masakra, ja telefon on obrączkę ...co jeszcze zgubimy, aż strach pomyśleć, musi teraz iść do złotnika zamówić nową i do księdza poświęcić, ehs ... same problemy :/

kurcze do tej pory bylo tak ze ja nosilam obraczke a moj maz nie bo mu w pracy przeszkadzala ... a teraz oboje mamy w szkatułce i tak mi jakos glupio ... co jakis czas ide i ja zakladam na moment ...

reklama
Heloł laski;-)ja juz po badaniach,nieszczesna glukoza byla wypita bez cytrynki i nawet nie bylo wymiotow:-)wiec sukces:-)oby teraz tylko zmiescic sie w normie bo w pierwszej ciazy musialam miec 75:tak:po 50 mialam wynik 155 wiec teraz tez sie obawiam.

Ja urodzilam w 36 tyg i moja gwiazda byla zaraz po urodzeniu w inkubatorze ale tylko dlatego ze zrobila sie sina.Ogolnie byla na tyle duza i rozwinieta ze nie bylo takiej potrzeby:-)lezala tylko przez noc;-)

Haa wiec widze ze nasze wyniki z glukozy 50 sa bardzo podobneeeee :)
ja po 50 - mialam 155 tez :)
po 75 mialam - 182 ( tez podwyzszony jednak gin powiedzial ze nie mamy sie czym przejmowac do cukrzycy mi jeszcze daleko )

moj Patryk tez lezal w inkubatorze jednka on lezal prze chyba ok tydzien ,co by mu tylko cieplutko bylo :)

witam się i ja!
od dwóch godzin segreguję i piorę to co dostałam:tak:
nie wiem kiedy to skończę ale może dzisiaj mi się to uda
wiem tylko,że muszę teleportować się z mężem do salonu bo cała komoda może braknąć na ciuszki Małej
a ile mam skarpetek:szok:
Oj pamietam piersze wyprawki otrzymane od znajomych sto razy ogladałam spioszki ze zdziwieniem ze moj dzidzius bedzie taki malutki jak te śpioszki, cos wspaniałego.ale jeszcze nie kupiłam odpowiedniego proszku dla dzieci zeby to wyprac, chyba trzeba bedzie o tym pomysleć.:-p

No i ja pamiętam jak panikowałam w 28 tyg, kiedy to był ten drastyczny dla mnie termin. Miałam wtedy wizyte u gina i zaproponował, że jak tak się boję to może do szpitala sie położe, porobią badania i ja spokojniesza będe, no ale zrezygnowałam, powiedziałam, że nie będę panikować.
ja podejzewam ze jutro tez odpanikowana szybko wroce hahahaahh ,jak mnie postraszy szpitalem to zaraz przestane panikowac !

a wody plodowe moga sie zaczac saczyc bez skurczy?
sorry ze tak pytam o wszystko ale nie chcialabym czego przeoczyc...:-(

Mogą, mogą, mi wtedy w 28 się sączyły, dosłownie sączyły:-( Historia podobna do Joanny, tylko że to 28 tydz był i niestety skończyło sie tragicznie.
Ale nie ma co sie nakręcać, po prostu reagowac na jakiekolwiek zmiany, jak nie jesteśmy pewne, lepiej iśc do lakarza i zapytać.

Oj pamietam piersze wyprawki otrzymane od znajomych sto razy ogladałam spioszki ze zdziwieniem ze moj dzidzius bedzie taki malutki jak te śpioszki, cos wspaniałego.ale jeszcze nie kupiłam odpowiedniego proszku dla dzieci zeby to wyprac, chyba trzeba bedzie o tym pomysleć.:-p

ja dostałam w lipcu reklamówkę ubranek i dokupiłam drugie tyle rzeczy których miałam mało a teraz znowu reklamówka:szok:kto to poprasuje!!!!:szok::-D

jej jaki dzielny i silny synek byl;-)
ja jutro zaczynam 30 tydzien i kazdy dzien mnie cieszy ze jeden dalej...
moja pierwsza ciaza ale najpierw grozilo poronienie dwa razy w szpitalu bylam a teraz od miesiaca porod przedwczesny i leze...
a wody plodowe moga sie zaczac saczyc bez skurczy?
sorry ze tak pytam o wszystko ale nie chcialabym czego przeoczyc...:-(
Nic sie nie martw ,jak masz lezec to lez a bedzie dobrze!
moga sie saczyc bez skurczy u mnie tak wlansie bylo ,pozlozylam sie spac wieczorem nic mi nie bylo ,rano wstalam poszlam siku i siku dawno skonczylam a ze mnie caly czas cos wyciekalo ,co nie moglam zachamowac ,wstalam przestalo ,poruszalm sie znowu zaczelo leciec ...u mnie pekl pecherz plodowy gdzies na gorze i tak sie mi saczylo :) do szpitala zajechalam z mokrym dupskiem :)

cholera az mi ciary przechodza....
martwie sie...niby tylko 10 tygodni do konca ale dzis wydaje mi sie ze to wiecznosc...
a co do przyziebienia i czosnku to tez slyszalam zeby go nie spozywac w duzych ilosciach...ale nie pamietam z jakiego powodu;-)

reklama
Do góry