reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja dzwoniłam do gina i pytałam, powiedział, że maśc mogę stosowac:tak:
Jej, cieszy mnie, aczkolwiek nikomu tego nie zycze, że nie tylko ja mam taką okropną dolegliwość. Po prostu jestem spokojniejsza.

Ale mi chodzi konkretnie o maść AVENOC!
Bo choć to jest lek homeopatyczny to chyba przez to że ma w składzie adrenalinę czy cuś to w ciąży nie powinien być stosowany!
Na ostatniej wizycie gin nie miał dla mnie zbyt dużo czasu:wściekła/y: tylko zerknął i kiwnął głową że mogę...bo już z kimś gadał przez telefon:wściekła/y::no:

Ale koniec końców stosowałam bo myślałam że umrę!!!

Litway ja bym używanego materacyka nie kupiła!!!
I chodzi o to że mógł się trochę odkształcić...i pamiętam że dużo razy zdażyło się że Hania zwymiotowała w łużeczku i raz dwa przemoczyło materac....
Wszystko mogę mieć używane ale nie materac!

reklama
Litway ja bym używanego materacyka nie kupiła!!!
I chodzi o to że mógł się trochę odkształcić...i pamiętam że dużo razy zdażyło się że Hania zwymiotowała w łużeczku i raz dwa przemoczyło materac....
Wszystko mogę mieć używane ale nie materac!
Właśnie tez mam opory i chciałam zapytać coWy o tym sądzicie. Kurcze, może uda się z babka dogadać że samo łóżeczko mnie interesuje....

Laseczki jestescie kochane :)
Ja nie dam rady Was jednak nadrobic bo tu strasznie nie wygodnie na tym łóżku...
Niestety zabraklo dla mnie termometru na oddziale :O i nie wiem czy mam goraczke, tak mnie strasznie bolą uszyy, chyba mnie przewialo eh. No i jak wyjde w srode to bede musiala odrobic jedne zajecia, chyba ze moze mi sie upiecze ale watpie ;)

Dodalam w albumie zdjecie z dzisaj mojego maluszka, tylko nie wiem który to hehe

To ten kolorek co Maarta100 wkleiła ma moja kumpela i brzydki jest jak dla mnie szczególnie jak duuużo pojeździ.

Mea- a bostona na żywo widziałaś? Ja się teraz już tylko zastanawiam czy sztywniejszy boston czy citi car na pasach ma być? A zerknęłaś czy to oparcie w spacerówce się do 90 st prostuje? Bo ja bym jednak wolała żeby mały miał sztywne oparcie pod pleckami. A i ta gondola rzeczywiście klika tak głośno? No i plasty czy szprychy?

mi gościu zaproponował 850 zł za zestaw bez fotelika i 998 zł z fotelem. Plus 60 zł spiworek - ja chce bo jest fajny - obmacałam. No i jakbym w citi car chciała tacke na napoje to 50 zł.

no dobra bolder wlasnie przegral i to dosc ostro !!! ON MA TYLKO LEKO SKRETNA PRZEDNIA OS A NIE SKRETNE KOLA !!!

teraz wybor jako pierwszy padl na bostona /zawieszenie ma jak ox-ford tylko 4 kola i wydaje mi sie wystarczajaco miekki /nie chce na pasach bo ma za male kola przednie/ no i ja bym brala na metalexach bo sa sztywniejsze i w razie czego mozna je prostowac a plastiki sa jednorazowe !!
cene mi pan zaproponowal taka sama :) plus 20 za adapterki do maxi-cosi :)
patrzylam na oparcie i wydaje mi sie ze jest w miare proste ale czy pionowe ... cholera nie zwrocilam uwagi ... co do budki to testowalam 3 rozne i 2 stukaly a jedna byla cicha :D ciekawe od czego to zalezy :)

Ojej, a dziś wózeczkowy wieczór? Ja stwierdziłam że musze się tak poważnie za wyprawke wziąć. MAm takie pyt do Was- myślicie ze warto kupić używany materacyk? tzn chciałam nowy ale znalazłam fajną oferte łóżeczka tyle że z materacykiem(używane) za 150zł i teraz nie wiem czy jeśli by mi się podobało to kupić i wywalić materacyk i kupić nowy czy może zostać uzywany? Myslicie że te materacyki to po 1 dziecku się tak wyginaja? Materacyk jest kokos-pianka-gryka

ja tez mam materacyk po 1 dziecku i po prostu musisz ocenic czy jest rowny czy sie aby nie wygina za bardzo !! zeby dziecko nie kulalo sie do dziury !! ja mam materacyk po siostrzenicy i raczej wiem co sie z nim dzialo /zawsze mial ceratowe ochraniacze i raczej nei jest ani przesikany ani porzygany ze tak powiem :)/

Ostatnia edycja:
Ojej, a dziś wózeczkowy wieczór? Ja stwierdziłam że musze się tak poważnie za wyprawke wziąć. MAm takie pyt do Was- myślicie ze warto kupić używany materacyk? tzn chciałam nowy ale znalazłam fajną oferte łóżeczka tyle że z materacykiem(używane) za 150zł i teraz nie wiem czy jeśli by mi się podobało to kupić i wywalić materacyk i kupić nowy czy może zostać uzywany? Myslicie że te materacyki to po 1 dziecku się tak wyginaja? Materacyk jest kokos-pianka-gryka

Ja bym jednak kupila jak cos nowy:tak:tez mam materac po corce ale on pójdzie do smietnika mimo tego ze wiem ze to po mojej corce:tak:nie bede oszczedzac na materacu,na czym innym tak ale nie ma materacu:no:to jest naprawde bardzo wazne bo nawet nie widoczne odgniecenia moga dporowadzic do jakiejs wady kregoslupa:tak:

widzialam te podklady na lozko i sie zastanawialam czy nie kupic ... kurcze zawsze to troche bezpieczniej dla materaca !!
Ja kupilam paczke duzych i malych...zawsze pozniej moga przydac sie przy dziecku...jak sie gdzies wychodzi, zeby malucha przewinac itd..:tak:...zreszta tak mi doradzily bardziej doswiadczone kolezanki :-)

Ja bym jednak kupila jak cos nowy:tak:tez mam materac po corce ale on pójdzie do smietnika mimo tego ze wiem ze to po mojej corce:tak:nie bede oszczedzac na materacu,na czym innym tak ale nie ma materacu:no:to jest naprawde bardzo wazne bo nawet nie widoczne odgniecenia moga dporowadzic do jakiejs wady kregoslupa:tak:
dokładnie ! zgadzam sie w 100% :tak:

no dobra bolder wlasnie przegral i to dosc ostro !!! ON MA TYLKO LEKO SKRETNA PRZEDNIA OS A NIE SKRETNE KOLA !!!

teraz wybor jako pierwszy padl na bostona /zawieszenie ma jak ox-ford tylko 4 kola i wydaje mi sie wystarczajaco miekki /nie chce na pasach bo ma za male kola przednie/ no i ja bym brala na metalexach bo sa sztywniejsze i w razie czego mozna je prostowac a plastiki sa jednorazowe !!
cene mi pan zaproponowal taka sama :) plus 20 za adapterki do maxi-cosi :)
patrzylam na oparcie i wydaje mi sie ze jest w miare proste ale czy pionowe ... cholera nie zwrocilam uwagi ... co do budki to testowalam 3 rozne i 2 stukaly a jedna byla cicha :D ciekawe od czego to zalezy :)
Kurde, to te koła na pasach w citi car są mniejsze niż w bostonie? Chyba muszę się jeszcze raz przejechać i obejrzeć obydwa dokładnie. I pobujac. Ale ogólnie to w tym i tym są przednie piankowe? Tylko że mogą być szprychy? Z tą budką to niezłe jaja wychodzą w takim razie. Jak pojade do sklepu to się każdą pobawie.

reklama

Też kupiłam nowy pomimo tego, że Antek dobry miał. Niesttey na pewnych rzeczach lepiej nie oszczędzać,miedzy innymi materacyk i buciki dla dzieci.

Aga ja mam maść Aesculan z Herbapolu, to wyciąg z kasztanowca, najważniejsze ze pomaga:tak:

Do góry