reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Georgina chętnie podzielę się info ze Szkoły Rodzenia. Widzę, że wyprawka dla Małej już skompletowana, my poza kilkoma ubrankami i jednym kocykiem jeszcze nic nie mamy. Ale w sobotę powinno się to zmienić.
Idę poleżeć a potem do Szkoły:)

reklama
Najważniejsze, że z Malcem wszystko dobrze. Ja na usg kolejnym, mam 12 października, będę w prawie 31tc, ciekawa jestem ile Myszka waży. Nie wiem dlaczego mam obawy, że pewnie mniej będzie ważyła niż inne dzieciaczki na tym forum. Ja to mam problemy:-) Pewnie biorą się z tego, że ja sama mało przybieram.

ale Martynka ładnie ważyła ostatnio także nie bój nic. to ja mam cholera obawy, ale wierzę, że przybrała tłuszczyku :laugh2:

Moka później możesz się podzielić cennymi wskazówkami:)
Ja dostałam ręcznik od kuzynki dla Martynki po jej córce. W ogóle nie widać, że był używany:) Już więc Mała ma 4 ręczniki. Nie będziemy więc już żadnego kupować.
Nam dla Małej zostało kupić jedynie prócz mebelków ofc to kosmetyki, termometr do wody i pampki. Resztę ma:)
A dla mnie zostało kupić więcej rzeczy bo i klapki normalne (mam tylko takie pod prysznic), biustonosz do karmienia, ale w to się zaopatrzę w listopadzie bo a nuż mi cyce jeszcze urosną. Muszę sobie drugą piżamkę do karmienia kupić i jednorazowe majtki. I laktator.

Ja torbę do szpitala w listopadzie spakuję, ale tak w pierwszym tyg listopada bo czasem kobietki rodzą 2 tyg przed terminem, u mnie to może być od 8.12 wzwyż, więc miech wcześniej torba powinna być spakowana.

NO to dziewczyno czego sie nie chwalisz !!!! Ta zapodaj foty! Wozek kupiony ,posciele ,lozeczko??? Bo z tego co zrozumialam to juz masz to pokupywane :tak:

Ja dla siebie tez musze zaczac robic zakupki ...pizamka ,szlafrok , kapcie ,laktator ofkors i majtasy poporodowe ! do stanika masz racje nie ma co sie spieszyc cycki maga jeszcze urosnac !

moka83- koniecznie napisz jak bylo w szkole rodzenia !
aga6671 - ty sie nie denerwuj babo :) , ciesz sie ze z dzidzia wszsytko ok i ze slicznie rosnie!!!!!

NO to dziewczyno czego sie nie chwalisz !!!! Ta zapodaj foty! Wozek kupiony ,posciele ,lozeczko??? Bo z tego co zrozumialam to juz masz to pokupywane :tak:
Haha, zapomniałam o wózku i łóżeczku. Nie, łóżeczko i mebelki końcem października kupujemy a wózio w listopadzie. Jeszcze nianię trzeba kupić a Mój się uparł na taką z kamerką, koszt ok 300zł.
Co do łóżeczka to ono będzie już z materacem i "wyściółką", potem się dokupi drugą (ale to moja mama chce kupić).

Haha, zapomniałam o wózku i łóżeczku. Nie, łóżeczko i mebelki końcem października kupujemy a wózio w listopadzie. Jeszcze nianię trzeba kupić a Mój się uparł na taką z kamerką, koszt ok 300zł.
Co do łóżeczka to ono będzie już z materacem i "wyściółką", potem się dokupi drugą (ale to moja mama chce kupić).
hahaha a ja juz myslalam zes zakupila z tajniaka i nic sie nie chwalisz !!
No to troche do kupienia jeszcze macie !

hahaha a ja juz myslalam zes zakupila z tajniaka i nic sie nie chwalisz !!
No to troche do kupienia jeszcze macie !
To tak na prawdę malutko do kupienia bo za jednym zamachem. Bo mebelków dla Małej nie możemy wcześniej kupić dopóki jej pokoik nie będzie dokończony (malowanie, panele) no bo gdzie wsadzimy te mebelki:-p Od razu z mebelkami łóżeczko zamawiamy, mimo, że to inna firma to pewnie w mniej więcej jednym czasie przywiozą. Wózek w listopadzie:-)
Wiecie teraz mam te ubranka dla Małej wszystkie i jak chodzę i widzę na wystawach te malusie ubranka to aż żal, że już więcej nie kupię:-) No bo po co jak dzieci rosną jak faszerowane drożdżami.

Ale mnie bola cycki :szok:!Normalnie ciagna az spod pachy ! ( pamietam to z czasow Patryka :-()
Masakra ,chyba niezle sie tam siara produkuje ! Ostatnimi czasy wstaje rano z plamami na bluzce ! Wolałabym aby sie zbytnio mi nie ulewalo z cycka :eek: ,bo wlansie ta pierwsza ( zołta i tłusta ) jest najbardziej wartosciowsza dla malenstwa!

reklama
Mi nic się samo od siebie nie leje. Kiedyś sobie nacisnęłam sutka to wyleciało coś, ale podobno nie wolno tak naciskać to nie naciskam.

Do góry