reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Natalka oj niekiedy wizyty państwowe bardzo różnią się od prywatnych:-(
Ja np usg miałam w 8 tyg, 16, 22 teraz 1 paż będzie w 30 tyg i może uda się jeszcze przed porodem zrobić!!!!Na pewno wolałabym mieć co miesiąc!
A z badaniami jeszcze gorzej! do tej pory tylko raz badali mi krew ( oprócz glukozy) i dwa razy mocz!!! I skąd maję wiedzieć czy nie mam anemii?:no:
Szyjkę badał mi dwa razy! I więcej nie będzie!

Ale dopóki jest wszystko dobrze to mi wystarcza.
Wiem że gdyby coś mi się nie podobało to zawsze mogę się przejść gdzieś prywatnie:-p

Karnitynka super że pomuślne wiadomości!

Wiesz co moze czasami lepiej nie wiedziec ze cos jest nie tak;-)czlowiek sie niepotrzebnie czasami martwi.

reklama
ale zgadzam sie z aga ze czesto jest roznica pomiedzy wizytami prywatnymi a na NFZ ... aczkolwiek znam to ze slyszenia bo moj lekarz nigdy na NFZ nie przyjmowal wiec sama nie mam co porownywac ... nie mowiac o tym ze moj lekarz zleca wybitnie malo badan jak tak porownuje z wami ... ale to on wie co mi trzeba a nie ja ...

Natalka oj niekiedy wizyty państwowe bardzo różnią się od prywatnych:-(
Ja np usg miałam w 8 tyg, 16, 22 teraz 1 paż będzie w 30 tyg i może uda się jeszcze przed porodem zrobić!!!!Na pewno wolałabym mieć co miesiąc!
A z badaniami jeszcze gorzej! do tej pory tylko raz badali mi krew ( oprócz glukozy) i dwa razy mocz!!! I skąd maję wiedzieć czy nie mam anemii?:no:
Szyjkę badał mi dwa razy! I więcej nie będzie!

Ale dopóki jest wszystko dobrze to mi wystarcza.
Wiem że gdyby coś mi się nie podobało to zawsze mogę się przejść gdzieś prywatnie:-p

Karnitynka super że pomuślne wiadomości!

no włąśnie dlatego pisałam,że nie wiem jak to jest państwowo bo ja chodzę prywatnie i mam wizytę co 2-3 tygodnie na której badana jest szyjka, mogę sobie posłuchać serduszko:tak:i w ogóle takie rutynowe badania więc ja jestem zadowolona

Mea ja też mam ostatnio jakiś pociąg do ludzi i ciągle gdzieś wybywam z mężem:-D

idę robić budyniek malinowy-Kopciuszku chcesz???
ściągnęłam właśnie kołysankę dla okruszka i włączyłam mojemu okruszkowi-jest niezawodna-3 min i cisza w brzuchu
teraz trzeba wszystko powoli robić co by dzidzi nie obudzić-niech śpi smacznie:tak::tak:za siebie i mamę

Hej ja dziś od rana męczę się z fachowcami montującymi kaloryfery. Masakra we własnym domu czuję się jak intruz:eek: no ale poprawiłam sobie humorek i wciągnęłam 2 bułeczki z masełkiem i miseczkę żurku a to popiłam mlekiem z miodem:szok:-na moje choróbsko. Teraz czuję się jak słonica, mojego maluszka czuję dziś wyjątkowo wysoko więc całe żebra mam okopane:):-D:-D
Ja właśnie też jak słonica się czuję. Na obiad zjadłam barszczyk, pół dużej rolady i brokułę a to wsjo popiłam sokiem cytrynowym co by żelazo lepiej się wchłaniało.

ściągnęłam właśnie kołysankę dla okruszka i włączyłam mojemu okruszkowi-jest niezawodna-3 min i cisza w brzuchu
teraz trzeba wszystko powoli robić co by dzidzi nie obudzić-niech śpi smacznie:tak::tak:za siebie i mamę

hah, fakt, jest niezawodna, już o niej kiedyś pisałam. moja też się momentalnie uspokaja :tak:

a ja ocipieję zaraz... od rana staram się zamówić wózek Niuni i co chwila zmieniam zdanie... i waham się między Jedo a Implastem, Roan Marita, Chicco i ABC Design... :confused2:

dwa ostatnie odpadły...
i chyba raczej zdecyduję się na ciemny wózek a nie beż, tak jak chciałam do tej pory, bo wyjadę u siebie na jeden spacer i wróci cały brudny.

Ostatnia edycja:
no włąśnie dlatego pisałam,że nie wiem jak to jest państwowo bo ja chodzę prywatnie i mam wizytę co 2-3 tygodnie na której badana jest szyjka, mogę sobie posłuchać serduszko:tak:i w ogóle takie rutynowe badania więc ja jestem zadowolona

Mea ja też mam ostatnio jakiś pociąg do ludzi i ciągle gdzieś wybywam z mężem:-D

idę robić budyniek malinowy-Kopciuszku chcesz???
Moja Myszka wczoraj przespała połowę Roczku. Tę gdzie nie jadłam - musiało się jej nudzić:D Bo jak jem to zaraz jest obudzona:-p Głodomorek po tatusiu:-)

Co do wizyt u gin to ja mam na każdej zawsze mierzone ciśnienie, jestem ważona, mam sprawdzone wyniki badań i skierowanie na inne jeśli jest potrzeba, Maleństwo ma tętno sprawdzane, potem ja mam przegląd ''techniczny'' w celu sprawdzenia szyjki, macicy oraz czy jest infekcja, potem USG gdzie dokładnie ogląda Małą no i wywiad, jak mam pytania to zadaję a jak nie to nie:-p

Moja Myszka wczoraj przespała połowę Roczku. Tę gdzie nie jadłam - musiało się jej nudzić:D Bo jak jem to zaraz jest obudzona:-p Głodomorek po tatusiu:-)

Co do wizyt u gin to ja mam na każdej zawsze mierzone ciśnienie, jestem ważona, mam sprawdzone wyniki badań i skierowanie na inne jeśli jest potrzeba, Maleństwo ma tętno sprawdzane, potem ja mam przegląd ''techniczny'' w celu sprawdzenia szyjki, macicy oraz czy jest infekcja, potem USG gdzie dokładnie ogląda Małą no i wywiad, jak mam pytania to zadaję a jak nie to nie:-p
ja jakoś specjalnie nigdy nie miałam pytań ale teraz to chyba już od dziś zacznę je spisywać-przede wszystkim muszę wypytać jakie atrakcje funduje szpital i ile takie przyjemności kosztują:-D

reklama
Do góry