reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Anaklim- to widze ze w Irlandii tak jak w Norwegii bo kuzynka opowiadala ze minimum badan minimum usg niech natura decyduje czy wszystko bedzie ok.

Karnitynka - no, pierwsza wizyta w 12 tyg bo wcześniej to ciąża albo się utrzyma, albo nie:( Stan fizjologiczny w końcu...

Natalka oj niekiedy wizyty państwowe bardzo różnią się od prywatnych:-(
Ja np usg miałam w 8 tyg, 16, 22 teraz 1 paż będzie w 30 tyg i może uda się jeszcze przed porodem zrobić!!!!Na pewno wolałabym mieć co miesiąc!
A z badaniami jeszcze gorzej! do tej pory tylko raz badali mi krew ( oprócz glukozy) i dwa razy mocz!!! I skąd maję wiedzieć czy nie mam anemii?:no:
Szyjkę badał mi dwa razy! I więcej nie będzie

Aga - a tu się ginekologicznie bada dopiero przy porodzie:-)I to położna, nie lekarz:-)

Ja właśnie też jak słonica się czuję. Na obiad zjadłam barszczyk, pół dużej rolady i brokułę a to wsjo popiłam sokiem cytrynowym co by żelazo lepiej się wchłaniało.

Georgina - gdybym zaczęła roladę zgaga zabiłaby mnie na miejscu, że o brokułach i soku z cytryny nie wspomnę.

też tak miałam z glukozą ale ostatnio uznał, że najwyższy czas ją zrobić. w końcu to badanie obowiązkowe w ciąży.

Cherie - hehehe... w Polsce:) Tu się nie robi. Jak poprzednio poprosiłam to patrzyli na mnie jak na debila, a później się okazało, że pobierają krew od 9.00 do 12.00 co godzinę na czczo. Cztery razy byłam kuta (właściwie 6 bo mam kiepskie żyły) no i zostały mi dwa wielkie siniaki. Sama musiała sobie kupić Lucozadę do picia - to taki słodki gazowany napój:-) Nie dają tu glukozy:-)

każdy kolor lubi blaknąć, ale kurcze jasny wózek w zimie... przy mrozie i śniegu super, ale przyjdzie chlapa i do czyszczenia z plam.
ja obstawiam brąz, czekoladę.

Cherie - potwierdzam. Każdy blaknie. Ja mam pomarańczowo-niebieską gondolę, niebiesko-limonkowy fotelik i czerwono-zieloną spacerówkę i właśnie tam gdzie jest jasno czerwona po bokach wyblakła od słońca i jest pomarańczowa. Niestety nie ma reguły:(

Buuuuudyyyniuuuu!!!!!!

a ja wlasnie wszamalam kolacje i juz sie lepiej czuje :D troche bylam glodna a u kumpeli objadlam sie strasznie slodkosciami i mnie potwornie zmulilo ... a teraz pyszny chlebus z baleronem i musztarda i zyc nie umierac :D

Cherie - hehehe... w Polsce:) Tu się nie robi. Jak poprzednio poprosiłam to patrzyli na mnie jak na debila, a później się okazało, że pobierają krew od 9.00 do 12.00 co godzinę na czczo. Cztery razy byłam kuta (właściwie 6 bo mam kiepskie żyły) no i zostały mi dwa wielkie siniaki. Sama musiała sobie kupić Lucozadę do picia - to taki słodki gazowany napój:-) Nie dają tu glukozy:-)

nie wiem jak to wygląda w Irlandii, pisałam o Polsce.
moje badanie po obciążeniu glukozą (którą też musiałam kupić sama) wyglądało tak samo, jak cukrzyk sprawdza u siebie poziom cukru - kuje paluszki i na pasek testowy. może gdybym zapłaciła za badanie 30 zł też byłabym kuta po kilkanaście razy, ale że kobieta zrobiła mi na czarno to i wynik był od razu.

reklama
Ale mnie dzisiaj dziwnie brzuch boli...
tak jakbym miała okres dostać.. ;|
a jak troche przestało to se chciałam poskakć po Bartku i co?
dooopa, bo w pewnym momencie aż zajęknęłam .. oO
chyba się przemiesczę na łoże i będę leżeć..

Do góry