reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

rowniez sie witam z ranka:-)
ja jako pierworodka zazdroszcze tym ktore juz maja jakis porod za soba;-)
zaczynam dzis 18 dzien plaskiego lezenia i zazdroszcze tez ze nie moge podzwigac swego wielorybiego cielska:-D
i mam pytanko do tych juz bardziej doswiadczonych mamusiek:) polecacie wanienke z jakims stelazem do oparcia dzidziusia czy taka zwykla??

reklama
widze że wczoraj wszyscy się gościli po znajomych :-) a ja cały dzień pisałam prace mgr'ską :crazy:

Witam się dziewczyny na grudniówkach. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że z mojego przewidywanego styczniowego terminu zrobił się grudniowy.
witaj :-)

anaklim o jej, czterech facetów w domu będziesz mieć :-p mój mąż też miał dwóch braci i świetnie się z nimi dogaduje i zawsze miał co robić, bo trzech chłopaków to zawsze coś wymyślą ;-) to będziesz miała wesoło w domu ;-)choć fajnie by byłó mieć córcie nie? może za czwartym razem? :cool2:

sylwik pierwsze dni zawsze gdzieś tam poruszają serce, bo jesteś w nowym miejscu :tak: ja tż tak się dziwnie czułam jak się wyprowadziłam z domu :tak: a byłam nawet rok młodsza od ciebie ;-) ale teraz nie potrafie sobie wyobrazić mieszkania z rodzicami... katastrofa ;-)

ja tez juz wrocilam od znajomych :) nareszcie sie nagadalismy na jakis czas :) ale przyznam ze troche jestem zmeczona i znowu mam nogi opuchniete ;( macie jakies sposoby na radzenie sobie z opuchlizna ??
jak siedzisz to nogi do góry ;-) jak najczęściej trzymam nogi wyżej niż reszta ciała, wtedy jest lepsze krążenie i opuchnięcia pojawiają się rzadziej

mataka super suwak ;-)

kasiek ja kupuje zwykłą wanienke :tak:

zaczynam dzis 18 dzien plaskiego lezenia i zazdroszcze tez ze nie moge podzwigac swego wielorybiego cielska:-D
i mam pytanko do tych juz bardziej doswiadczonych mamusiek:) polecacie wanienke z jakims stelazem do oparcia dzidziusia czy taka zwykla??

ja kupuje wanienke zwykla ale mam taki fajny lezaczek do wanienki ... bardzo ulatwia kapanie!!! no i obowiazkowo stelaz pod wanienke zeby nie mordowac kregoslupa !!

Witam się i ja,
też już bym chciała grudzień, bo druga ciążą nie jest dla mnie taka fajna jak pierwsza. Nie ma tej ekscytacji, to już nie nowość. Czuję się jak słonica w bliźniaczej ciąży i mam wrażenie, że to dopiero początek dwuletniej ciąży :-) Wszyscy przy mnie wyglądają szczupło. Z drugiej strony mam mnóstwo do zrobienia, a z dwójką dzieci już nie będzie tak łatwo. Mam nadzieję, że zdążę przed porodem.
Wczoraj czułam się jakby mi brzuch napompowali, znacznie się powiększył, skóra napięta, a próbując się przekręcić złapał mnie strasznie bolesny skurcz. Wydaje mi się, że młody mógł się przekręcić, usg 12.10 to się dowiem jak leży.

Czesc dziewczynki wstalam sobie i trzeba jakies sniadanko wszamac:) Mam dzis wizytke na 16 u mojej ginki mysle ze badania wszystkie mam spoko i nie bedzie nic mowila tylko ta glukoza ciekawe czy bede musiala pic drugi raz brrr. Pogoda u mnie dzis pochmurna jakas i smutna no ale po tylu dniach slonca to nie bede narzekala:) Ide jakies sniadanko wszamac. Tez sie stresuje porodem troszke dlatego staram sie o tym nie myslec zaczne myslec w grudniu hihi

Czesc dziewczynki wstalam sobie i trzeba jakies sniadanko wszamac:) Mam dzis wizytke na 16 u mojej ginki mysle ze badania wszystkie mam spoko i nie bedzie nic mowila tylko ta glukoza ciekawe czy bede musiala pic drugi raz brrr. Pogoda u mnie dzis pochmurna jakas i smutna no ale po tylu dniach slonca to nie bede narzekala:) Ide jakies sniadanko wszamac. Tez sie stresuje porodem troszke dlatego staram sie o tym nie myslec zaczne myslec w grudniu hihi

wstaw sobie suwaka bo nie wiadomo ktory to tydzien u ciebie !!

dzień dobry!

weekendowałam u moich rodziców, super wypoczęta jestem. dziecko w przedszkolu, nawet spałam dzisiaj w nocy i nie mogłam się przed siódmą z łóżka zwlec.po tylu bezsennych nocach to rewelacyne uczucie. jestem naładowana energią. mam wielkie porządki w planach, ciuchy letnie muszę już odstawić.
ahh ale mam dobry humor!

miłego dnia życzę!

witam nowe mamusie!

ja jeszcze letnich calkiem nie pakuje bo jak malo z domu wychodze to w letnich sporo jeszcze smigam ... poza tym pogoda ciekawa jeszcze jes wiec szkoda mi to chowac :)

ja jeszcze letnich calkiem nie pakuje bo jak malo z domu wychodze to w letnich sporo jeszcze smigam ... poza tym pogoda ciekawa jeszcze jes wiec szkoda mi to chowac :)
koszulek trochę zostawię, ale przedewszystkim kiecki i spódnice, moje i Rozalki bo jakos się nagromadziło. a przedewszystkim musze zrobić przegląd, co ja mam do ubrania na jesień.

reklama
To i ja sie przywitam:-)dzien dobry wszystkim:-)mam nadzieje ze ten tydzien bedzie z samymi dobrymi humorami;-)
Wlasnie gotuje jajeczka na sniadanko:-)oj dawno nie jadlam.

Oj jak bys miala juz dziecko w domu to trudno by bylo wylezec:tak:wiec ciesz sie ze jestes pierworodka:tak:ja mam zalecone lezenie ale nie bardzo moge:-(bo cora nie bardzo pozwala,jak sie poloze to po 15 minutach musze juz wstawac bo cora cos chce:tak:
Co do wanienki to ja tez mam taka zwykla:tak:i napewno kupie do niej stelaz zeby plecki nie bolaly:tak:

dzień dobry!

weekendowałam u moich rodziców, super wypoczęta jestem. dziecko w przedszkolu, nawet spałam dzisiaj w nocy i nie mogłam się przed siódmą z łóżka zwlec.po tylu bezsennych nocach to rewelacyne uczucie. jestem naładowana energią. mam wielkie porządki w planach, ciuchy letnie muszę już odstawić.
ahh ale mam dobry humor!

miłego dnia życzę!

witam nowe mamusie!

Oby te noce juz wszystkie takie byly;-)i humor oczywiscie tez:tak::-)

Ja mam dzis w planach pranko,troszke ogarne dom i nie wiem co jeszcze.

Do góry