reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

O tak, jak nic nie mówią tzn że wszytsko jest dobrze:tak:
I mi wczoraj zrobił, ja pytalska jestem więc powiedzial ale oznajmił ze o szczegółach nie musi opowiadać.
No i racja, ja też wszystkiego wiedzieć nie muszę, w końcu ginem nie jestem
Ale powiem Wam że teraz spokojniejsza jestem, może dlatego, że kolejna ciąża i dużo juz wiem;-)
Ja też o wiele spokojniejsza jestem, a przejmuję się jedynie wagą, bo w pierwszej ciąży w 4 mcu miałam -4.5kg, a teraz mam już na plusie 2. Z Patrykiem utyłam łącznie 9kg, a sam on ważył 4.5, wiec w dzien po porodzie miałam mniej kg niż przed ciążą. Wiem, wiem, zaraz mi napiszecie,ze i tak się zrzuci a zdrowie maluszka najważniejsze hehe, ale jakos tak mnie napadło!:sorry2:

reklama
":confused::confused::confused: pierwsze słyszę, wg mnie powinno się wypróżnić pęcherz .... ale pić tyle wody, to zalecają przed porodem kamieni nerkowych! "
No to sie upewnilam. Kolezanka z Anglii pisala ze takie cos dostala w instrukcji...
Chyba czegos nie zrozumiala...

A ja myślę, że to możliwe.
Ostatnio byłam na usg i pan mnie pyta czy mam wypełniony pęcherz, ja na to, że nie, a on żebym przyszła jak mi się będzie chciało siusiu.
Zanim zaszłam w ciążę chodziłam na usg dopochwowe, ale w pewnym momencie zepsuła się końcówka i też musiałam przychodzić z pełnym pęcherzem bo badanie było przez powłoki brzuszne. Jak zaszłam w ciążę to mi ginekolożka powiedziała, że teraz już nie muszę mieć pełnego pęcherza(choć koncówka dalej "brzuszna").
Wniosek mam taki: jak jest kiepski aparat usg i badanie przez powłoki brzuszne to lepiej mieć pęcherz zapełniony :-)

Dziewczyny, mam problem
szyjka macicy mi się jakoś dziwnie przesunęła, ledwo ją mogę sięgnąć i wydaje mi się, że może otwiera się. Martwię się czy to źle nie zwiastuje.

Witam was ponownie u mnie przeszła niezła burza z gradem ale dobrze mi się podczas niej spało. Czy wy macie też taki dziwny kwaśny posmak w ustach? Mam taki od kilku dni. Mamo Stacha nie martw się na zapas to na pewno nic złego.Ja słyszałam że czasem szyjka macicy się skraca i wtedy trzeba ograniczyć ruch i więcej odpoczywać. Ale czy o to chodzi?:confused:

Dziewczyny, mam problem
szyjka macicy mi się jakoś dziwnie przesunęła, ledwo ją mogę sięgnąć i wydaje mi się, że może otwiera się. Martwię się czy to źle nie zwiastuje.

jeżeli masz watpliwości idz do lekarza albo zadzwon i zapytaj.

a z usg to chyba masz rację, mi nigdy lekarz nie mówił o pełnym pęchęrzu, co prawda teraz jeszcze przez powłoki brzuszne usg nie miałam robionego ale w poprzedniej ciązy też mi nic takiego nie mówili.

W końcu piękna pogoda za oknem:tak:

reklama
Do góry