reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Jutro zadzwonię do ginki. I tak przecież miałam jej podać wynik hemoglobiny bo ma zadecydować ile żelaza mam brać:) A Biofer jest bez recepty, że wystarczy, że ja do ginki zadrynkam? Myślałam, że na receptę..

reklama
Dziś widziałam laktator w sklepie, w którym kupowałam rożek i kocyk, był za 42zł. I był ręczny. Zawsze mówiłam, że nie kupię ręcznego, ale w sumie czemu nie? Wy je kupujecie przed porodem jeszcze czy dopiero jak bobaski będą na świecie?

Mam ręczny od bratowej, więc nie kupuję.
A co do witaminek, to moja mi mówiła, że nie ma znaczenia jaka firma, pod warunkiem, że dla matek i że odpowiednie czasowo (są niektóre od 4 miesiąca bodajże i mają nieco inny skład). Np. jestem uczulona na jakiś składnik z Prenatalu więc zmieniłam na Feminal i jest ok.

Jestem w koncu !!! NIe mam sily najpierw poszlam do lumpka kupilam z 10 ciuszkow slicznych wiec bylam cala happy. NO i pozniej poszlam po te wyniki w sumie to z 6 km zrobilam i mnie ciagle jakby kolka na calym brzuchu lapala musialam sobie stawac a pozniej przechodzilo taki nniby skurcz niby kolka sama nie wiem. NO ale jakos sie doczlapalam ale te moje wyniki to jakies kosmiczne sa nie wiem co ja mam o tym myslec:(((
NO wiec z moczu jestem zadowolona bo zniknal slad bialka i fosforanow brak jedynie kwas askorbinowy podwyzszony ale to jest witamina c a ja akurat bylam chora i pilam ciagle wode z cytryna to na pewno od tego:)
MOrfologia tez ok w sumie hemoglobina 12.7 wiec git jedynie lekko podwyzszone krwinki biale ale to podobno norma w ciazy i lekko obnizone limfocyty co tez wyczytalam ze w ciazy jest ok. AA i lekko podwyzszone NEU ale tez niewiele niby w 3 trymestrze moze byc podwyzszone wiec tez sie nie wczuwam poczekam do poniedzialku.
NO ale to co ja mam z glukoza to jest kosmos troche sie zestresowalam bo:
GLUKOZA NA CZCZO - 76
GLUKOZA 1 GODZ PO 75 G. - 59,6!!!!!!!!!
GLUKOZA 2 GODZ PO 75 G. - 63,1
No nie wiem czy te spacery moje to az tak by zanizyly te wyniki troche sie martwie:( Pod badaniem mam dopisane dlugopisem wskazana kontrola;/

Laski mam do Was pytanie. Skończyły mi się wit Falvit Mama. W reklamówkach z gazetkami od ginki mam 2 opakowania Materny. Czy ja mogę je stosować bez wiedzy ginki czy muszę się jej zapytać czy mogę zmienić wit i czy na tą Maternę bo szkoda byłoby wywalić 2 opakowania.

ja sama zmieniałam witaminy, brałam centrum materna ale jakoś ich nie przyjmowałam dobrze:confused2: zmieniłam na prenatal (super, tylko kurcze drogi:-() i teraz biorę falvit mama. więc bez obaw.

Ja byłam do tej pory baaardzo zadowolona z Falvit Mama, ale nie mam ich, za to mam 2 opakowania Centrum Materny co dali mi w reklamówkach z gazetkami ad ciąży, porodu, więc skoro dali to chyba po to by brać:D Po co mają się zmarnować.

reklama
Jestem w koncu !!! NIe mam sily najpierw poszlam do lumpka kupilam z 10 ciuszkow slicznych wiec bylam cala happy. NO i pozniej poszlam po te wyniki w sumie to z 6 km zrobilam i mnie ciagle jakby kolka na calym brzuchu lapala musialam sobie stawac a pozniej przechodzilo taki nniby skurcz niby kolka sama nie wiem. NO ale jakos sie doczlapalam ale te moje wyniki to jakies kosmiczne sa nie wiem co ja mam o tym myslec:(((
NO wiec z moczu jestem zadowolona bo zniknal slad bialka i fosforanow brak jedynie kwas askorbinowy podwyzszony ale to jest witamina c a ja akurat bylam chora i pilam ciagle wode z cytryna to na pewno od tego:)
MOrfologia tez ok w sumie hemoglobina 12.7 wiec git jedynie lekko podwyzszone krwinki biale ale to podobno norma w ciazy i lekko obnizone limfocyty co tez wyczytalam ze w ciazy jest ok. AA i lekko podwyzszone NEU ale tez niewiele niby w 3 trymestrze moze byc podwyzszone wiec tez sie nie wczuwam poczekam do poniedzialku.
NO ale to co ja mam z glukoza to jest kosmos troche sie zestresowalam bo:
GLUKOZA NA CZCZO - 76
GLUKOZA 1 GODZ PO 75 G. - 59,6!!!!!!!!!
GLUKOZA 2 GODZ PO 75 G. - 63,1
No nie wiem czy te spacery moje to az tak by zanizyly te wyniki troche sie martwie:( Pod badaniem mam dopisane dlugopisem wskazana kontrola;/

no coś jest nie tak, może faktycznie te Twoje spacerki? to chyba niemożliwe, żeby po obciążeniu glukozą mieć ją mniejszą niż przed :szok: powtórz badanie i siedź na dupie!
no ale cukrzycy to Ty raczej nie masz :-)

Ostatnia edycja:
Do góry