reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
NO chyba na poprawe humoru musze jakis obiad zrobic tylko co. Tez mam ochote na kluchy ale to juz za pozno ostatnio zrobilam ślizgacze tzn moj tata tak na nie mowi to takie kluchy plaskie z farszem pycha ale bym sobie zjadla:) NO ale chyba dzis zadowole sie makaronem hehe

A mnie dziś znów głowa boli;/ To ciśnienie jest obłędne. Odebrałam dziś wyniki morfologii. Wsjo super tylko ta durna hemoglobina spadła znowu:( I znów żelazo.. Ciekawe ile teraz tabletek mi każe brać.

Jeszcze nie nadrobiłam ale pieluchy z Pampersa kupicie lub kupiłyście od 3 czy 2 kg??? Moja koleżanka która urodziła córcię w sierpniu pierwszą paczkę kupiła tych mniejszych

normalnie siedze i rycze bo juz nie mam sily ...
Mea'uś nie płakaj to do Ciebie nie podobne <przytul>

W końcu wstałam i co widzę? Moje Kochanie zastosowało się do mojej wczorajszej prośby. Przestał pastować swoje nowe glany na panelach w przedpokoju... zaczął w salonie! :szok: No nie o to mi chodziło, gdy prosiłam, żeby mi podłogi nie paprał w przedpokoju! Poranek spędziłam na kolanach, szorując czarne plamy z pasty z paneli w salonie :-( Chyba muszę precyzyjniej się wyrażać, coś w stylu "podłuż gazetę" albo nie wiem co... Zapomniałam, że z facetami jak z dziećmi :-(
moj tez tak robil, ale poki wynajmowalismy to nie robilo to na mnie ze tak powiem az takiego wrazenia, ale jak mi nowa podloge zasyfi to bede lac ;)

A wapno pijesz?Podobniez mozna.

Ja pamietam ze w pierwszej ciazy tez po wypiciu poszlam na spacer:tak:i nikt mi nie mowil ze mam siedziec na tylku:no:
A gina pytalam czy musze byc na czczo to powiedzial ze nie koniecznie.
Nio dokladnie wapno mozna brac, ale szczerze to nie wiem czy to cos da, zdania są podzielone. Ale moze warto sprobować

A mi sie w sumie przypomnialo ze mi tez pielegniarki nie mowily ze mam siedziec, ale wiem ze powinno sie bo tak nas na zajeciach uczyli calkiem niedawno bo w czerwcu wiec jeszcze nie uleciało ;)
A z tym ze nie trzeba byc na czczo tez racja, do 50 nie trzeba a do 75 trzeba

Ja zanim się obrócę z jednego boku na drugi to mija dużo czasu i nieźle się nastękam hehehe:-) Ale kłucia mi nie towarzyszą.
moj B jak teraz do mnie przyjechal bo On w lodzi a ja w belchatowie co by w tym kurzu nie siedziec, to mowi ze ciezko ze mna sie spi haha bo sapie (bu mi sie ciezko oddycha) i przewracam sie ciagle z prawej na lewa, a potem na wznak z poduszka pod plecy ;) a i jeszcze wstaje na siku

BHP. Chcę być Państwowym Inspektorem BHP
uuu no to chyba duzo pamieciówki nie?

Tak, bardzo dużo. Ale jak mi się zachciało to mam:-):-) Rodzice mają firmę, w której potem będę pracować jako BHPowiec:-)
No to super. ja tez mam takie przedmioty niektore ze sama pamieciowka np genetyka ale za takimi nie przepadam, wole jak cos z czegos wynika i da sie to zrozumiec, bo to co sie naucze na pamiec to jak nie powtarzam to zaraz zapomniam...

Zamowiłam sobie dużą pizze, a co. No moze odstapie mamie ze 2 kawalki ;)

reklama
Asia a płeć jutro też potwierdzisz czy dopiero na 3D?

W poniedzialek na 3d :tak: No ale ja juz sie nastawialm na Filipka i chyba szoku doznam jak wyjdzie dziołcha hahahahha

to ja jednak bede za pampersami !!

Ja tez :)

ech zebyscie wiedzialy jak mi sie nie chce zabierac za robote ... no ale najpierw pojde sie wykapac /glowe musze umyc bo juz wlosy oiekaja tluszczem - efekt tego ze nie wychodze z domu.../ a potem bede cos tam dzialac :)

Ja MUSZE myc wlosy codzinnie bo nastepnego dnia mam taki łój na głowie ze boze zlituj sie .....zawsze mi sie wlosy szybko przetluszczaly ale teraz w tej ciazy mam masakre normalnie !

Dzień dobryyyyyyy :D
byliśmy wczoraj u doktorka :] mały ma wagę idealną - 26 tydzień 5 dzień waży równe KILO :)))) grubasek mały :p
czy wasze dzieciaczki już się odwróciły ?? bo mój dalej leży jak leżał..w poprzek czy jakoś tak.. no i mi dok powiedział że jeśli się do końca października-początku listopada nie odwróci to będzie cc.. wolałabym żeby się przewrócił no ale zrobi co bedzie chciał :]
aha - a ja wagi dobrej nie mam bo od ostatniego razu przyszło 7kg.. mówił że jakiejś witaminy mi brakuje i dlatego tak przybieram na wadze. No ale jakiej witaminy-tego już nie powiedział.. biore te falvity, żelazo i aspargin, to co jeszcze?? może coś wiecie ? pozdrowka i miłego dnia. Jutro się przejde z cytrynką wypić glukoze :p

Moj na ostatnie wizycie byl głowkowo ułozony i gin stwierdzil ze pewnie juz tak bedzie ulozony :tak:. Choc przekonam sie w poniedzialek na 3d :)
Tez biore falvit ,aspargin i rutinoscorbin ( na krwawienia z nosa) i wyniki mam super ,choc przytylam 5 kg od ostatniej wizyty :szok: ,ale widze ze kolezanka jest lepsza ;-).wiec sama nie jestem :)

Witam się i ja,
młody w przedszkolu, mieszkanko ogarnięte, pranie się robi, śniadanko zaliczone :-)
Co do pieluch to ja za leniwa jestem żeby się z tetrami męczyć. A tak na chłopski rozum to zaczęłabym od pampersów i ewentualnie potem przeszła na tetrę. Na początku skóra dziecka jest bardzo delikatna, więc lepiej jej nie podrażniać, no i przede wszystkim matka po porodzie, karmiąca, nieśpiąca chyba nie ma tyle sił żeby jeszcze tetry prać i posikane ubranka zmieniać co godzinę. Ja przy Staśku tetr używałam gdy odzwyczajałam go od pieluchy. Podziałało, ale moje nerwy na tym ucierpiały.
W nocy też nie śpię najlepiej. Martwi mnie jedna rzecz, gdy przwracam się z jednego boku na drugi, gwałtownie (jeśli o gwałtownych ruchach podczas snu mówić można) to mam bardzo bolesne ukłucia w brzuszku. Któraś też tak ma?
Ja jak sie obracam z boku na bok tez czuje sie dziwnie ,lecz nie zaliczylabym tego do kłucia czy boli ...jest to nieprzyjemne jednak nie bolesne !

Do góry