reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witam się i ja,
młody w przedszkolu, mieszkanko ogarnięte, pranie się robi, śniadanko zaliczone :-)
Co do pieluch to ja za leniwa jestem żeby się z tetrami męczyć. A tak na chłopski rozum to zaczęłabym od pampersów i ewentualnie potem przeszła na tetrę. Na początku skóra dziecka jest bardzo delikatna, więc lepiej jej nie podrażniać, no i przede wszystkim matka po porodzie, karmiąca, nieśpiąca chyba nie ma tyle sił żeby jeszcze tetry prać i posikane ubranka zmieniać co godzinę. Ja przy Staśku tetr używałam gdy odzwyczajałam go od pieluchy. Podziałało, ale moje nerwy na tym ucierpiały.
W nocy też nie śpię najlepiej. Martwi mnie jedna rzecz, gdy przwracam się z jednego boku na drugi, gwałtownie (jeśli o gwałtownych ruchach podczas snu mówić można) to mam bardzo bolesne ukłucia w brzuszku. Któraś też tak ma?
Ja zanim się obrócę z jednego boku na drugi to mija dużo czasu i nieźle się nastękam hehehe:-) Ale kłucia mi nie towarzyszą.

reklama
Witajcie Kobietki, dawno nie zaglądałam bo mało co w domu przebywam akcja babcia-szpital-dziadek-dom trwa dalej. U mnie kopniaki się nasilają i to najczęściej pod prawym żebrem czasem aż zasyczę. Ale cóż tylko się cieszyć że maleństwo aktywne to znaczy że jest wszystko OK. Teraz 5-go idę do gina na USG i badanie bo to już niebawem zacznę wkraczać w 30tydzień. Z dolegliwości doszły skurcze łydek nad ranem, bóle kręgosłupa-część lędźwiowa i takie "ciągnięcie" w kości miednicy. Z oddychaniem czasami mam problemy ale na razie rzadko.
Mam już meble do pokoju maleństwa i łóżeczko, ciuszków też przybywa.:-)
Zrobisz fotkę mebelków i ciuszków?:-)

ja też-problemy miałam na początku a teraz ganiam jak szalona a już w ogóle jak wypiję mleko:tak:

Po obciążeniu, w trakcie badania (czyli 2 godziny) badany pozostaje w spoczynku, w pozycji siedzącej.
to z wikipedii-mój lekarz też kazał siedzieć i się nie ruszać!!!
Oj zdolowalyscie mnie tez chcialam siedziec a ta baba mnie pogonila no juz zwatpilam wtedy no a poza tym bylam od domku jakies 5 km wiec nie mialam gdzie usiasc ehh no mam nadzieje ze badanie lekarz uzna ale powiem mu o tym spacerku...

Witam dziewczynki ja w koncu sie tez doczlapalam do domu po tej glukozie okropne to bylo dostalam tego normalnie kufel od piwa hehe Wy tez tyle tego mialyscie? NO i musialam sie szwedac przez godzinke pozniej wrocilam na pobranie a babka mi mowi ze jeszcze za godzinke mam wrocic czyli 3 razy mi pobierala no ale bez cytryny by sie nie obylo nie dalabym rady tego wypic tak mnie zemdlilo a pozniej mi sie przez 2 godziny odbijalo hehe ale przezylam jakos Jutro mam wyniki odebrac mam nadzieje ze beda dobre. Tez cos dzis nie moglam spac chyba normalnie zaraz sie zdrzemne bo mi sie oczy zamykaja:)
Jezeli chodzi o pieluszki to ja tez pampersowa jestem chyba bym nie podolala tetrowką zwlaszcza ze tydzien po porodzie bede juz sama bo moj T znow wyplywa wiec wole sobie roboty nie dokladac hehe
A mi babka z lab kazała siedzieć i się nie ruszać po wypiciu glukozy bo inaczej to badanie nie miałoby sensu..

Witam się leżąc pod kocem i racząc się herbatą z cytryną i kanapką z czosnkiem... Tak tak i mnie dopadło choróbsko:-:)-:)-( gardło boli katar się zaczyna a ja jestem rozłożona. Na szczęście synek chyba czuje się dobrze bo kopie tak samo mocno. Wiecie czy możemy zażywać jakieś tabsy na gardziołko??? Buziaki

Oj zdolowalyscie mnie tez chcialam siedziec a ta baba mnie pogonila no juz zwatpilam wtedy no a poza tym bylam od domku jakies 5 km wiec nie mialam gdzie usiasc ehh no mam nadzieje ze badanie lekarz uzna ale powiem mu o tym spacerku...

przecież to nie Twoja wina:tak:
następnym razem będziesz wiedzieć
zawsze pytaj o wszystko lekarza:tak:

Hej dziewczyny! :) Witam w południe. Widzę, że temat pampersów. Ja też jestem za Pampersami. Kupiłam już dwa opakowania po 97 sztuk bo akurat była promocja, hihi. Mam nadzieję, że dziecko nie będzie na nie uczulone. Myślałam jeszcze nad Huggies, bo są tańsze, a jak sobie pomyślę, ile kasy na nie pójdzie to wolę o tym nie myśleć. TUNIA, bardzo ładna ta sukienka. Myślę, że spokojnie na cywilny się nada.
Ja zakupię Dada. Są tanie i ponoć dobre, wpierw paczkę, mam nadzieję, że Maleńka nie będzie uczulona:-)

reklama
Witam się leżąc pod kocem i racząc się herbatą z cytryną i kanapką z czosnkiem... Tak tak i mnie dopadło choróbsko:-:)-:)-( gardło boli katar się zaczyna a ja jestem rozłożona. Na szczęście synek chyba czuje się dobrze bo kopie tak samo mocno. Wiecie czy możemy zażywać jakieś tabsy na gardziołko??? Buziaki
chyba cholinki będą najlepsze:tak:
ale masz świetny suwaczek:-)

Do góry