reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Hmm co za dziwna kobieta a jeszcze jej pytalam czy oby spacer nie obnizy cukru a ona sie dziwnie na mnie spojrzala i zaprzeczyla ;/ NO nic oby az tak tego wyniku to nie zmieni :) Po mnie byla druga babka w ciazy ktora jej mowila ze idzie na jakies cwiczenia w miedzyczasie a ta tez nie zareagowala...

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4088503
dieta przed testem krzywej cukrowej powinna być taka sama jak dotychczas, wiesz co kraj to obyczaj, w moim laboratorium na takie badanie trzeba sobie zarezerwować 2h, ruch spala cukier, a w innych normalnie możesz sobie wyjść i wrócić na pobranie krwi, co niestety ale fałszuje wyniki.

reklama
Ja pierwszą godzinę to właściwie przesiedziałam, w podczas drugiej pojechałam na rynek i nawet śliwkę spróbowałam kupując bo kwasnych nie chciałam. Nie kazano mi siedzieć, mówili tylko żebym nie jadła i nie piła. Ale pielęgniarka nie wyglądała na specjalistkę :-(
A Aśka to pewnie z radości po sklepach lata. :-D

a ja mam dzis jakis zly dzien z powodu przesylek z allegro ... najpierw sie okazalo ze spiworek nie jest granatowy a teraz przyszedl fotelik ktory zamowilam i nie dosc ze jest strasznie sfatygowany /plamy doslownie wszedzie ale licze ze moze sie wypiora/ to jeszcze sie okazalo ze to nie jest model z 2008 roku jak gosc twierdzil tylko z 2006 a ten nie bedzie mi pasowal do wozka ani do bazy samochodowej ... normalnie mam dosc !!

witam sie z rana :)
eliza a ja pojechalam do turcji i nie zaluje :) ale tu kazdy decyduje sam :)

ja sie dzis zabieram za szycie tego szalonego pokrowca :) mam nadzieje ze jakos mi to pojdzie i sie w tym tygodniu z tym uwine :)

tak jak napisalam i powiedzial moj lekarz...jedenej sie nic nie dzieje a drugiej kobiecie przytrfi sie nieszczescie:-(
Ja postanowilam nie ryzykowac...mialam jechac gdzies do cieplych krajow autem ,ale na pewno w europie, bo gdzies u dzikusow w razie czego szpitalu sie znalezc to dziekuje bardzo;-) ...ale i na to sie nie zdecydowalam i nie zaluje, bo wystarczyla mi podroz z Warszawy nad morze zebym skrecala sie z bolu brzucha po 3 godzinach jazdy:eek:

Hmm co za dziwna kobieta a jeszcze jej pytalam czy oby spacer nie obnizy cukru a ona sie dziwnie na mnie spojrzala i zaprzeczyla ;/ NO nic oby az tak tego wyniku to nie zmieni :) Po mnie byla druga babka w ciazy ktora jej mowila ze idzie na jakies cwiczenia w miedzyczasie a ta tez nie zareagowala...

mi lekarz wrecz mowil ze woli to badanie robic na oddziale bo wtedy jest pewien ze mu pacjetki leza a nie laza gdzies ...

ja też tak mam i nie należy to do przyjemnych uczuć ale mi to lekarz tłumaczył w ten sposób,że macica zaczepiona jest na wiązadłach z lewej i prawej strony i przy gwałtownych ruchach te wiązadła z jednej strony są bardziej naciągnięte bo ciężar się przenosi z jednego boku na drugi i czasami ból może powalić na kolana:-D
ale takie bóle występują tylko do pewnego momentu ciąży-dziecko musi osiągnąć jakąś wagę a macica określony rozmiar:tak:
ja mam to samo :szok: okropne uczucie :-(

Ja tez nie moge oddychac, normalnie dusze sie. A ten maly diabolek z prawej strony tak sie usadowil pod prawym lukiem zebrowym, nie czuje zeby mnie po nim kopal ale mam takie cale obolałe... oddam mu jak sie urodzi hahaha ;)
Cale plecy mnie tak nawalaja ze szok.
[/B]
mnie plecy tez nawalaja strasznie:eek: jestem nieco przerazona ,bo brzuszka wcale takiego duzego nie mam a co bedzie pozniej:szok::confused::confused:

Dzis na szczescie po 3 bardzo kiepskich dniach jest duzo duzo lepiej:tak:

a ja mam dzis jakis zly dzien z powodu przesylek z allegro ... najpierw sie okazalo ze spiworek nie jest granatowy a teraz przyszedl fotelik ktory zamowilam i nie dosc ze jest strasznie sfatygowany /plamy doslownie wszedzie ale licze ze moze sie wypiora/ to jeszcze sie okazalo ze to nie jest model z 2008 roku jak gosc twierdzil tylko z 2006 a ten nie bedzie mi pasowal do wozka ani do bazy samochodowej ... normalnie mam dosc !!

i to są włąśnie zalety allegro:-(ale co zrobisz?? nie denerwuj się bo Agatka wszystko czuje:tak:

siemka Elizka!!!
te bóle to jest masakra a mi znowu nerki dają czadu:-(
Tunia-sukienka śliczna!!!!!!!!
kiedy ten ślub????
moją możesz zobaczyć na nk bo mam zdjęcia ze ślubu:-D

reklama

no wspołczuje ale tak to bywa z tym allegro
ja zamówiłam dwa kombinezony zreszta w twoim ulubinym kolorze;-)
zobaczymy jak to bedzie wygladało:eek:

Do góry