reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja tak naprawdę dopiero po odstawieniu tabletek zauważyłam różnicę w libido. Bez tabletek miałam większą ochotę, teraz będę zwracać na to baczniej uwagę:)
desmont no mnie też to denerwowało

a ja z plastrów byłam strasznie zadowolona - nosiłam na tyłku i nie miałam sytuacji by się coś odkleiło czy do czegoś czepiało. a że ze mnie jest mały sklerotyk i czasami zapominałam wziąć tabletki, to przy plastrach nie było problemów :laugh2:
dla mnie było po prostu wygodne :tak:

Wkoncu nadrobilam.
no jaki los przewrotny, my sie nie staralismy i sie 2 cuda za pierwszym razem przytrafily, i jak to juz ktoras pisala bez robienia świecy ;) z siku i obowiazkowym prysznicem po i wylaniem sie ze mnie kaluzy nasionek hihi

W gazecie bylo napisane ze bliznieta takie jednojajowe to ŻART BOGA Z PRAW GENETYKI na co moja ciocia "mam nadzieje że Bóg wie co robi" ;) hihih

Ja slyszalam ze w szybkim czasie po odstawieniu tabsow jest wieksza szansa na blizniaki:tak:moze dlatego.

ja tak mialam w pierwszym trymestrze ze zjadlam, zwymiotowalam i moglam jesc znowu to samo, ale zdarzylo mi sie to tylko raz na szczescie

ja bralam leki typowe na obnizenie cisnienia, ale z powodu tego fenoterolu, ale juz teraz nie musze brac tych na cisnienie, tylko fenoterol caly czas....
Nie martw sie bedzie dobrze

ja biore 6 tabl / dobe , a bierzesz sam magnez moze kup sobie magnez i B6, bo wtedy wit B6 powoduje ze ten magnez sie lepiej wchlania.

i dziala wszedzie, nawet u mojej babci na wioszi ;)

Gratulacje.
Mama mojej kolezanki ostatnio powiedziala ze jak ma sie zgage to znaczy ze DZIECKU WLOSY ROSNĄ hihihih myslalam ze padne

Co do spiralki to jesli sie nie planuje juz dzieci bynajmniej przez najblizsze lata to tak, ale ja bym sobie nie zalozyla jakos ta metoda antykoncepcji mi sie nie podoba ze wzgledu na to ze mechanizm dzialania takiej spirali polega na tym ze powoduje ona taki jak gdyby ciagly stan zapalny blony sluzowej macicy, taz ze zarodek nie moze sie zagniezdzic, ale do zaplodnienia dochodzi.

A przeciwciala bada sie, bo jesli kobieta ma Rh- a plod Rh + to matka moze wytarzac przeciwciala skierowane przeciwko erytrocytom (kwinkom czerwonym) plodu i je niszczyc, ale w pierwszej ciazy zwykle nie powoduje to objawow u plodu bo przeciwcial jest za malo, natomiast z kazda kolejna ciaza ilosc tych przeciwcial sie zwieksza, oczywiscie jesli pod jest Rh+

No a to tycie przez zatrzymanie wody to takie pseudotycie, masa ciala rosnie, ale nie ze wzgledu na zwiekszona ilosc tluszczu, wiec moza sobie to tlumaczyc ze to przeciez nie tluszcz ;)

o jaki posiew Ci chodzi??? tzn posiew czego? bo posiew moze byc roznych rzeczy np krwi, moczu...

Mi wlasnie gin przepisal dodatkowo do Asparginu Filomag B6:tak:

Ja mam wlasnie grupe krwi Rh- a corka urodzila sie z Rh+ wiec u mnie jest niebezpieczenstwo:tak:prawdopodobnie moj maz ma wlasnie Rh+

wqrwic kobiete w ciazy to jak wywolac lawine zupelnie nieswiadomie :D

wlasnie dostalam paczke z posciela do lozeczka i od razu wyladowalam swoja zlosc na sprzedajacym ... kurna kupowalam to tydzien temu w sobote, przelew poszedl do tego samego banku w niedziele wiec spokojnie w poniedzialek mogli to wyslac, jak sie upomnialam w srode gdzie jest paczka to dostalam odpowiedz ze "potwierdzam wyslanie przesylki" a dzis na przekazie patrze ze wyslana dopiero w piatek!! powiedzcie mi czemu ludzie klamia w zywe oczy ????? litosci !! czy tam ktos myslal ze ja nie umiem czytac ??

No i jaka ta posciel bo tez sie nad nia zasatanawialam.

dzień dobry!
nie wyspana jestem koszmarnie od 4 nie śpię i już jestem umęczona. dziecko moje chore na całego, raczej zapalenie krtani znowu ją dopadło, lecimy później do lekarza, bo domowe leczenie nie wystarcza. a z ta jej krtania to juz nie raz strachu sie najadłam, bo po prostu nagle dusi się w nocy, juz kilka razy w szpitalu byłysmy z tego powodu, ostatnio w kwietniu. pomagaja jej tylko inhalacje z adrenaliny, no i właśnie użyłam ostatnia ampułkę, więc trzeba zapasy uzupełnić.

mnie od wczoraj brzuch koszmarnie boli, nospa i leżenie nie pomaga więc chyba lekarza też zaliczę. urlop mi pilnie potrzebny, od wszystkiego. taka jakaś zdenerwowana wszystkim jestem.

Mea, niestety sensację trzeba robić ze wszsytkiego, z tragedii też niestety, bez tego media by nie istniały. a że to nie etyczne i nie moralne to ich nie obchodzi. mój wujek był ratownikiem w kopalni, opowiadał jak to wygląda, więc też nie mogę słuchać bzdur.

ja robiłam dwa razy, ale raz robili mi w szpitalu, a teraz drugi raz w przychodni mojej i badanie było w cenie wizyty i w ich labolatorium. wiec nie wiem nic więcej.

Zdrowka dla córeczki zycze;-)a tobie odpoczynku;-)

no bo posiew troche sie robi ... w koncu trzeba "pohodowac" te bakterie ... ale oby nic nie bylo :)

wiecie co ja czytam o nadcisnieniu ciazowym i sie zalamuje !!! co jedno forum to szybciej kaza klasc sie do szpitala !! czy to naprawde jest jakies mega niebezpieczne ?? dzis po lekach juz sie troche lepiej czuje ... mam nadzieje ze nie bedzie tak zle i na mnie to co mam podziala prawidlowo ...

Mea kazda sytuacja jest inna ale u mnie bylo tez tak jak pisza dziewczyny:tak:musialam wczesniej rodzic bo mimo zazywania lekow na cisnienie to pod koniec ciazy bylo masakryczne:-(a podobniez jest baardzo niebezpieczne zarowno dla dziecka jak i dla matki:tak:na poczatku zazywania lekow cisnienie bylo piekne:-)potem niestety juz nie.Oby jednak u ciebie bylo inaczej;-)ja wysokie cisnienie mialam jeszcze po porodzie i przez jakis miesiac zazywalam jeszcze leki.

Wazne ze szyjka trzyma i nie robi sie zadne rozwarcie ....a co do wagi sie nie przejmuj ....ja to dopiero sie załamie jutro z 5 kg przytylam hahahahah ....czyli juz bedzie jakies 15 kg ...no i co mam poradzic? nie jesc? Jak mi sie ciagle chce !!!!!Mnie z Patrykiem ominoł szewek a tez co wizyte sie trzesłam czy aby nie bedzie konieczny ....jednak udalo sie bez ....Tobie tez sie uda :)

No wlanie ze nie bardzo:no:trzyma od strony ujscia pochwy ale juz z drugiej sie rozwiera:-(rozwiera sie juz 2 cm szyjki:-(

kopciuszku cieszę się z pomyślnych wiadomości z Twojej wizyty. A czy w związku z zestawieniem konfliktowym miałaś podawaną po porodzie immunoglobinę (czy jakoś tak to się nazywa)?

No właśnie Dziewczynki co z zabezpieczeniem po porodzie. Czekam na Wasze dalsze opinie. Sama nie wiem czy wracać do tabletek czy spirala, czy jeszcze coś innego.
Wczoraj uświadomiłam mojemu Sławkowi, że jeszcze 9 tygodni i Maleństwo będzie z nami. To stwierdził, że chyba oszukuję i ostatnio odejmuję ze dwa tygodnie od czasu, który został:)

Tak mialam podana immunoglobuline po porodzie :tak:i po poronieniu równiez.
Co do zabezpieczenia to mnie gin po pierwszej ciazy sie pytal czy chcemy miec jeszcze dzieci,ja powiedzialam ze tak wiec on zaproponowal mi zastrzyki,maja podobniez najwieksza procentowosc:tak:no i jak dla mnie super bo nie trzeba bylo o nich codziennie pamietac.Teraz pewnie zaproponuje mi spiralke bo juz nie planujemy wiekszej gromadki ale to jeszcze sie okaze.
witam dziewczynki
ja juz normalnie zwatpiłam ze uda mi sie przespac cała noc bez wybudzenia sie ostatnie dwie noc budze sie miedzy 4-5 i około 2 godzin nie spie a niby taka padnieta kłade sie spac juz staram sie nie spac w ciagu dnia i co buuuu:sorry:
troche sie pozaliłam :tak:

Ja nie wiem jak mozna miec bezsennosc w ciąży:no:ja to spie jak zabita,nawet do toalety nie wstaje:-)

I znów popołudniowe dzień dobry wszystkim :-)

Na opakowaniu mam napisane, że profilaktycznie 1-2 tabletki dziennie. Ale nie mam nic o leczniczym działaniu... Biorę trochę na oko, ale wolę zjeść więcej, bo ponoć nie szkodzi, niż umierać całą noc czy płakać na wykładzie, bo nie mogę nic zrobić.

Szczerze powiedziawszy to nawet się nad tym jeszcze nie zastanawialiśmy. Na pewno pierwsze tygodnie będzie abstynencji, a potem zobaczymy... Może to głupie pytanie, ale czy karmienie piersią nie powoduje jakiejś antykoncepcji samo z siebie? Nigdy nad tym się nie zastanawiałam, bo w moim wieku :-p jak człowiek chce jeszcze jedno dziecko to musi się już spieszyć, a Marcinowi marzy się jeszcze co najmniej dwójka :szok:. Ale może faktycznie trzeba będzie pomyśleć o jakimś zabezpieczaniu...?

Magnezu sie napewno nie przedawkuje:no:tak powiedzial mi wczoraj mój gin.

Niech nikt nie mysli ze karmienie piersia to jakies zabezpieczenie:no:wcale nie prawda.Jesli nie planujecie w sybkim czasie ciazy zabezpieczajcie sie:tak:po porodzie mozna bardzo szybko zajsc w ciąże,znam takie przypadki:tak:

Ja bylam na zakupach i kupilam dzisiaj w lumpiku kurteczke zimowa dla synusia:-)i zaplacilam tylko 12 zł:-)

reklama
moja sie wlasnie tak tlukla ze musialam sie polozyc ... szok to jej sie prawie nie zdarza !! dopiero jak pluszowa zaba sie do brzusia przytulila i porechotala troche to sie mala uspokoila :)

co do tabletek to ja po zabiegu wycinania guza na piersi dostalam bardzo mocne hormony Gravistat 250 i prawie rok je musialam brac !! potem lekarz zmniejszyl mi dawke do 125 a ze moj organizm je dosc dobrze tolerowal to bralam dosc dlugo ... w sumie okolo 4 lat potem przerwa na rok i znowu 2 lata tabletek ... odstawilam po slubie i od tego czasu 3 miechy sie zabezpieczalismy a potem juz wcale ... wszystko bylo po tabletkach fajnie przez owe 3 miesiace ... potem to uz jazda byla ... okres co 40, a nawet 60 dni ... bole i takie inne ... potem badania, luteina na wyregulowanie az w koncu decyzja o clostribegycie na wywolanie owulacji bo juz jajniki zapaprane byly ...

Do góry