reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Nadgoniłam! Straszne jesteście z tym pisaniem :-( Człowiek sobie zrobi jeden dzien "wolnego" i cały następny siedzi i nadrabia...

My dziś postanowiliśmy skorzystać z pięknej pogody i poszliśmy na spacer nad morze. Połaziliśmy, porobiliśmy zdjęcia i mam nadzieję, że nie utkną one znowu w aparacie, tylko zostaną mi przynajmniej pokazane ;-)
A na koniec wylądowaliśmy na basenie, z którego nas wyrzucili, bo już zamykali... :-( Ale półtorej godzinki się popluskaliśmy. Misia uwielbia wodę :-) Dopóki siedziałam w basenie to wszystko było ok, jak tylko wychodziłam to od razu brzuch się stawiał i Mała wypychała mi się do góry. Aż się dziwnie patrzyli na mnie... Mama się śmieje, że lepiej żebyśmy nie rodzili w wodzie, bo się zbuntuje i nie będzie chciała z wanny wyjść potem :tak:;-)

Mama Stacha sushi można jeść, pod warunkiem, że ze świeżych ryb albo bez ryby (np. z awokado czy omletem jajecznym, albo z paluszkiem krabowym). Chodzi o jakąś bakterię, nie pamiętam którą. W Szwecji w "suszarniach" serwują nawet specjalne zestawy Mama Sushi z tymi dozwolonymi. Bez tego bym chyba umarła... 9 miesięcy bez kęsa sushi... nie do pomyślenia dla mnie! :no::szok: I pomyśleć, że rok temu sushi mogło dla mnie nie istnieć ;-)

Komuś jeszcze coś chciałam odpisać...
Coś o wózkach i Emmaljungach chyba, któraś pytała o to, a ja nie pamiętam co to dokładnie było. Fakt, są szwedzkie. Są świetne, zwrotne, duże i bardzo popularne tutaj, ale są też potwornie ciężkie. Jeśli się mieszka wyżej niż parter czy domek to nie polecam raczej... Ale sama chorowałam na taką jedną i pewnie bym kupiła, gdybyśmy nie trafili cudem na prawie darmową Teutonię na allegro ;-) Ale Szwedzi kochają Emmaljungę. I Brio. Ale tych nie polecam raczej, bo jakoś dziwnie się nimi jeździ.
No to chyba na tyle na dziś... Jutro luźniejszy dzień to może wreszcie odpocznę ;-)

Witam się niedzielnym porankiem. ; )
mój mężczyzna zdycha jak kot.. :-D
twierdząc że wódka była zatruta albo coś.. no ale litra na dwóch.. ? :-D
i tylko woła
'nie dotykaj mi włosów bo mi chyba wypadają'
hahaha :-D
chyba se dzisiaj będzie tak zdychał.. :-D
a ja se szamam śniadanko.. i mam świetny humorek ; )

Dzień Doberek
byłam wczoraj na weselu :)) o 14 msza, później na sale, i imprezka :] dałam rade tylko do 11 hehe bo nogi mi tak spuchły że sie zrobiły kwadratowe :/ miałam wygodne butki itp, ale troche się pobawiłam więc chyba od tego wysiłku, jeszcze nie wróciły do normalnego stanu i łydki mnie bolą troche.. Mały w brzuchu zaczynal buszować jak tylko siadłam żeby odpocząć, chyba mu siępodobało :D raz koło głośnika siadłam to masakra, zaczął tak fikać że musiałam iść stamtąd, pewnie za głośno mu było. Od rana się rozpycha fajnie :)) czasami mocniej palce przyłożę to da się poczuć noge czy ręke, coś twardego /chyba że to siusiak hahah
miłej niedzielki

Witam mamusie:-)
Ale mi się piekny dzień zapowiada:no:
Pół nocy nie spałam przez moją biedną Hanię i normalnie zaczynam żałować że zdecydowaliśmy się na 2 dziecko:zawstydzona/y::no:
Jezu...pół nocy płakała nie wiem z jakiego powodu, gorączkę miała 38, dziąsła tak spuchnięte z tyłu że zasłaniają zęby i w dodatku nie wiem czy nie ma zapalenia pęcherza bo już wczoraj chodziła i tylko boli, boli....a między wargami sromowymi to ma ogień!!!!! A wszystko to na wekend! Bratowa pielęgniarka poradziła mi żeby ją clotrimazolem smarować no i trochę pomogło bo już daje sobie bez wrzasku dupkę umyć:no:

I jak pomyślę że takie noce u dzieci są częste to umieram ze strachu:-( bo jak mój M będzie w pracy to jak ja dam radę z dwoma:szok:

aga dasz rae zobaczysz :D

ja dzis mam w planach spokojnie poodpoczywac :D ciekawe co mi z tego wyjdzie ale plana mam :)

narazie ide postawic miesko na obiadek /robie dzis pieczen z sosem - mniaaaaam :)
a za chwile biore sie za opisywanie wam co i jak :D

Mea - siedź w wyrku, jutro opowiesz. Dużo zdrówka dla brzusia.

Ja musze Wam coś opowiedzieć, dziś już bym jechala do szpitala !!!!
Siadam na kibelku, skończyłam robić swoje, patrze (chyba każdy ma ten odruch :D ) a tam.. KREW!!!!! Już sie zaryczałam cała, mysle "tylko nie to!!!" .. I co się okazało.. U mnie wszystko ok tylko moja mama ma okres i się nie spłukało.. :/
A ja w szoku, ale koniec końców szczęśliwa..

Matko ale mialas stracha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
wczorajszy rajd po sklepach zaowocowal narazie kilkoma pomyslami ... ale jeszcze ne mam sprecyzowanego zakupu ... wozki opisze na "Polecam - odradzam" a tu taki ogolny opisik :)

kupilam tez troche pierdolek, kosmetykow i takich tam ... ale sie niezle wqrzylam bo znalazlam sklep w sieci gdzie byly super ceny a jak poszlam do sklepu to kilka zloty wyzsze !!/myszka sklep o ktorym juz kilka razy wspominalam/ a mi wyraznie pisali w mailu ze ceny w sklepie sa takie jak na allegro !! no i sie z lekka wqrwilam kazalam przyniesc mariuszowi z auta laptop i zaczelam kupowac przez allegro :) babka miala niezlego zgryza ale wtraznie na aukcjach pisalo ze mozna odebrac osobiscie wiec ja sobie powybieralam co chce z polek i zaczelam tego na allegro szukac :) zakupow zrobilam w sumie za 230 zl a jak mnie baba podliczyla w sklepowych cenach wczesniej to wyszlo tego prawie 300 !! roznica niebagatelna !! trzeba sobie w zyciu radzic bo inaczej czlowiek pojdzie z torbami :D

Do góry