reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
ja 28ego USG i 30ego wizyta ;)
Dziewczyny robilyscie Antygen HBs????? Bo ja wlasnie zapytalam sama mojego gina czy mam zrobic to mowi ze tak bo chyba zapomnial mi pwoeidziec a to obowiazkowe chyba? Jak tak to kiedy to robilyscie?

robiłam na początku ciąży :tak:

nie słyszałam też o takich, ale ciekawy pomysł z tymi wkładkami :tak:

w wrzesnowym m jak mama sa takie wkładki a dokładnie nazywaja sie MUSZLE LAKTACYJNE sa z miekkiego sylikonu nie wie czy to o to chodzi ale to tez jakas alternatywa dla wkładek:tak:
o muszlach laktacyjnych słyszałam ;-)

Ja jeszcze nie mialam tego badania moze teraz mi zleci tyle tych badan nie lubie ich robic bo zawsze mam stresa ale przynajmniej wszystko wiemy:) MOja kuzynka rodzila 3 tyg temu w Norwegii i mi mowila ze w czasie ciazy miala robiona raz morfologie i to by bylo na tyle;/

Te wkładki wielorazowe wydają mi się ciekawe (słyszałam o nich i wcale nie są drogie!) A nie trzeba ciągle zmieniać tych wkładek jak w przypadku tradycyjnych.
Badań niee miałam, ale znalazłam, że:

Antygen HBs
W ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia.

--> skoro w ost. tygodniach ciąży, to pewnie zrobią jeszcze, ale piszecie, że na początku:confused: hmmm

Te wkładki wielorazowe wydają mi się ciekawe (słyszałam o nich i wcale nie są drogie!) A nie trzeba ciągle zmieniać tych wkładek jak w przypadku tradycyjnych.
Badań niee miałam, ale znalazłam, że:

Antygen HBs
W ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia.

--> skoro w ost. tygodniach ciąży, to pewnie zrobią jeszcze, ale piszecie, że na początku:confused: hmmm
no wlasnie ja tez czytalam ze po 30 tyg chyba sie robi, dlatego tak zapytalam mojego gina... a on wlasnie sie zdziwil ze mi na poczatku nie zlecil hmmm, no nic musze zrobic w azdym badz razie teraz

Hello:-)
Cięzko za wami nadarzyć a to dlatego,że rzadko tu zaglądam-brak czasu.
Teraz właśnie uspiłam córe i mam wolne,obiadek sie gotuje:-)

reklama
no wlasnie ja tez czytalam ze po 30 tyg chyba sie robi, dlatego tak zapytalam mojego gina... a on wlasnie sie zdziwil ze mi na poczatku nie zlecil hmmm, no nic musze zrobic w azdym badz razie teraz

z tego co słyszałam to na poczatku sie robi bo jak mamusia jest chora to ja trzeba leczyc ... ja sie tego bardzo obawiłam bo niestety czesto mam kontakt z roznymi swinstwami

Do góry