reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
My tu o teściowych, a ja mam koleżankę, która wszystko lepiej wie, ja już na nią wręcz wrzeszczę. Jest ode mnie o rok starsza - ma dziecko 3,5 roku. Ja dla przypomnienie mam synka- prawie 10 lat ( bez 2-3 tyg) -rocznikowo 9.
Wszystko wie na temat mojej ciąży co czuję, jak się będę czuć bo ona miała to to i to więc ja też zapewne to będę czuć. Tłumaczę jej, że ja już byłam w ciąży, która była całkiem inna iż jej, a w dodatku ta też jest jeszcze całkiem inne. Mówi mi co powinnam kupić a co nie dla dziecka- bo ona miała, albo jej siostra , albo koleżanka- normalnie szlag mnie trafia.
Ja jestem typem zosi samosi- i nienawidzę jak ktoś mi bezdyskusyjnie narzuca co dla mnie i dla mojego dziecka jest dobre. Lubię słuchać rad, pytam ale to ja podejmuję decyzje co z tych wykorzystam a co nie. Każdy z nas jest inny i każde dziecko jest inne, prawda :-)
No, i to by było na tyle :-) Myślę, że ciążą i wychowanie dziecka to taki temat w którym każdy uważa się za mega specjalistę, To forum jest na tyle fajne, że każdy wyraża swoje opinie, opisuje swoje doświadczenia i mamy możliwość wyłapywania tego co dla nas potrzebne i co dla nas dobre.
No, i to by było na tyle :-)

Mnie też wkurzają 'dobre rady'. Nie kupuj tego - niepotzrebne, tamto - niefunkcjonalne, tamto - szybko się znudzi...do choinki to ja już nie mam prawa glosu? najlepiej to by mi synka zabrali po urodzeniu i wychowali po swojemu. Na szczęście mam duuuużo cierpliwości i żelazne nerwy w takich sprawach. Słucham grzecznie, a potem robię swoje:-D Czasami zdarza się, że ktos doświadczony wie lepiej, ale na litość boską, żeby zakazywać czegoś? Taki wózek nie! najlepiej taki i sraki. po co Ci takie łóżeczko? Ja wiem, że na wielu rzeczach się nie znam i jestem zagubiona czasami, ale bez przesady! I tak sama zdecyduję, co kupię dla dzidzi!

Ale Wy produkujecie!!
Wreszcie doczytałam, przy okazji się najadłam i spać mi się chce:tak:
Mea-współczuję-ja takich problemów nie mam:tak:
Aśka-tekst pierwsza klasa-ja przez 3 tygodnie przybrałam na obwodzie 1 cm czyli na chwilę obecną mam 87 i dalej mieszczę się bezproblemowo w ciążówki 36:-D
chyba do końca będę je nosić bo mam jeszcze trochę luzu:tak:
Georgina-fryzura super-ja bym się odważyła gdybym miała cheć-2 lata temu poszłam do fryzjerki i z całkiem długich obcięłam włosy do całkiem krótkich:tak:
zastanawiam się co jeszcze miałam napisać:baffled:
jak mi sie przypomni to dopiszę a teraz chyba dalej w kimono:-D

Wanienka TEGA 102 cm odpływ termometr LT004 (732470783) - Aukcje internetowe Allegro

monia masz absolutna racje ze do takich ludzi to trzeba w cholere cierpliwosci !!
ja sie pocieszam tym ze mam taki charakterek jaki mam i i tak zawsze robie po swojemu :) i na cale boze szczescie moj maz tego nie neguje !! bo mnie zna i wie jaka jestem :) i w sprawie dziecka ma do mnie zaufanie i za kazdym razem mowi ze ja mam intuicje i i tak zrobie wszystko zeby temu dzieciateczku bylo dobrze !!! a czy zrobie tak jak radza kolezanki, siostry czy mamusie nie ma najmniejszego znaczenia !!!

reklama
Mea
ja tam dzieci w foteliku przywoziłam i też miały 3 dni!!!
weź ty po prostu postaraj się nie reagować i rób co masz robić:-D

Termometr kosztuje grosze i jest ok na początku po miesiącu już nie używałam ale teraz i tak kupię.

Dzisiaj idę do hematologa na 18tą więc możecie 3mać kciuki:tak:
A teraz nadganiam. Buźki

Do góry